Pavlović: Vlast prodaje Sava centar za 274 evra po kvadratu

Poruka
63.107
danas-logo-white.png


milos.pavlovic-e1596648926172-678x382.jpg


Odbornik Narodne stranke u Skupštini Beograda Miloš Pavlović izjavio je danas da gradska vlast namerava da proda Sava centar za 274 evra po kvadratnom metru i upitao gradonačelnika Zorana Radojičića i njegovog zamenika Gorana Vesića da li bi oni svoju imovinu u centru Beograda prodali po toj ceni.

https://www.danas.rs/beograd/pavlovic-vlast-prodaje-sava-centar-za-274-evra-po-kvadratu/
 
To je ono kada mnogi ovde nemaju nikakav filter kod prijema vesti, bilo da je danas, informer, kurir, N1 ili srbininfo.

Kao neformalni advokat lika i dela Gorana Vesica moram da istaknem ocigledno. Sava centar se ne prodaje po toj ceni vec je to pocetna cena, gde bi trebalo da ide ili aukcija ili neka druga vrsta nadmetanja. Ono sto je ovaj nesrecni odbornik namerno izostavio je obaveza buduceg kupca, koji koliko god da plati Sava centar, morace da ulozi jos najmanje 50 milioina evra. Naravno razlog tome je taj sto je Sava centar oronuo i sto vec vise od 10 godina on ne moze da bude centar tih kongresnih manifestacijia, sto mu je i osnovna uloga.

"Budući kupac će, kako je istakao zamenik gradonačelnika Goran vesić za "Politiku", morati da plati minimum 27,4 miliona evra koliko iznosi početka cena, ali će i pride morati da se obaveže da u njegovu obnovu, u roku od pet godina, uloži barem 50 miliona evra."

Inace tender je otvoren za sve, pa mogu i ovi intelektualci sa Krstarice da ucestvuju i da za bagatelu dobiju ovaj ekskluziivni prostor. Mogu i strane i domace firme i privrednici, tajkuni, ko god ima para da ispljune za tu cenu.

Sad, zasto je Sava centar vazan, pa beogradski hotelijeri vec deset i vise godina bukvalno preklinju sve gradske vlasti do sada da urade nesto sa Sava centrom je to je sediste kongresnog turizma koji puni njihove kapacitete. I sami su govorili da je oronulost Sava centra i izostanak takvog prostora veliki gubitak za turizam u Beogradu. Cak je postojala ideja da se ti vlasnici hotela nesto ujedine da ponude neko javno/priivatno partnerstvo pa da se resi problem Sava centra, ali od toga nije bilo nista.

Ono sto je cinjenica to je da drzava ne ume da gazduje ni preduzecima ni ovakvim prostorima, pa je zato bolje privatnik to da preuzme. Kod nas u glavama i dalje je ostala ona komunisticka logika da se ulazu velike pare da se sagradi nesto novo, ali se izbegava da se ulaze u odrzavanjne onoga sto si vec napravio. Pa se sav taj nemar i javasluk vide upravo na pitanju nekih objekata o kojiima brine drzava.

Ali sve ovo sto sam napisao naravno nema veze, jer je mnogima dovoljna samo ona okrnjena spinovana vest koja se uklapa u njihov dnevno/politicki pogled na svet.
 
Koji je Vaš preldog za Sava the Centre

Prodaja, prodaja, prodaja. Drzava da bude sto manje vlasnik ili poslodavac, jer se dokazala kao nesposobna. Ako Sava centar vec sada ima gubitke vece od 500 miliona dinara i ne ispunjava one zahteve zbog kojih je napravljen, onda je prodaja jedina opcija. Onda cak i da generise gubitke, takav Sava centar vise nije na grbaci poreskih obveznika.
 
Prodaja, prodaja, prodaja. Drzava da bude sto manje vlasnik ili poslodavac, jer se dokazala kao nesposobna. Ako Sava centar vec sada ima gubitke vece od 500 miliona dinara i ne ispunjava one zahteve zbog kojih je napravljen, onda je prodaja jedina opcija. Onda cak i da generise gubitke, takav Sava centar vise nije na grbaci poreskih obveznika.
Znači neoliberalna opcija po modelu Gej 17 plus
 
Нека иде како је кренуло са СуперХиком

Нека се све издели и распореди олигархији. Када не остане ништа онда ће сиротиња опет направити Револуцију и узети имовину од Олигархије... и тако у круг, док се неко не сети да нам треба стабилно друштво
 
za to vreme bg politicar i i njihovi tajkuni uvaljuju BG tupsonima kvadrate u zgradama koje prave za po 2000-3000e kvadrat. Plus PDV :)

A sebi prodaju po 200 :)
Seti se Đuričin-Baster Hijerarhije ciljeva:

1. Nekretnine
2. Devize
3. dinari
4. bitkoin

Onaj ko se domogne tih dragocenih BG kvadrata, je najviše profitirao u životu.
 

Back
Top