Pavle ima učenje različito od Isusovog?

što bi se odricao sebe?
zato sto Hristos rece

Ko čuva svoj život izgubiće ga - Википедија

Ako ko hoće da ide za mnom, neka se odrekne sebe i uzme krst svoj i za mnom ide. Jer ko hoće život svoj da sačuva, izgubiće ga; a ko izgubi život svoj mene radi ...
..Pavle kaže ne čini on zlo nego greh koji je u njemu...idealno opravdanje za svakog zločinca.
ti se brines da se zlocinci ne izvuku, ali zasto? sta je tebe briga za njih? ti gledaj sebe, zasto neces da se odreknes sebe, jel treba prvo da budes zlocinac da bi imao veci interes da se odreknes sebe? ti nama zapravo nudis samoljublje, egoizam, ja tebe znam, vidim te bolje odavde nego ti sam sebe
.kaže Pavle da jedni drugima ukazujemo čast čineći tako većim jedan drugog...čim on tako priča on nije raskrstio sa sujetom...sujeta je da činiš druge većima i da oni tebe čine većima...to je po principu ja tebe vojvodo ti mene serdare...duvamo jedan drugom sujetu do beskonačnosti...umesto da samo prihvatimo da smo svi jednako vredne emanacije Boga i da je sve što postoji jednako vredna emenacija Boga
a jeli tako?

Poslednja izmena:
zato sto Hristos rece

Ko čuva svoj život izgubiće ga - Википедија

Ako ko hoće da ide za mnom, neka se odrekne sebe i uzme krst svoj i za mnom ide. Jer ko hoće život svoj da sačuva, izgubiće ga; a ko izgubi život svoj mene radi ...
zar nije bilo ko čuva dušu svoju izgubiće je...to ima sasvim drugu konotaciju ko je opsednut večnim životom nije u stanju da stvarno voli nekog nego to čini iz koristoljublja da bi išao u raj a ne u pakao...dao je svoju dušu u nekoj zamišljenoj trgovini sa Bogom za večni život...evo ti pogledaj Arijanine postove koja je korak dalje u tom fanatizmu od ostalih hrišćana ovde
ti se brines da se zlocinci ne izvuku, ali zasto? sta je tebe briga za njih? ti gledaj sebe, zasto neces da se odreknes sebe, jel treba prvo da budes zlocinac da bi imao veci interes da se odreknes sebe? ti nama zaprav o nudis samoljublje
ja sam za pravdu...ne može neki zločinac tamo da poveruje u Isusa i odjednom sve je ok ne mora da otplaćuje svoju kramu...Isus je platio njegov dug... ne može pravedan sistem tako da funkcioniše po principu "pu spas za sve nas"...to su Pavle i ostali izmislili...kako seješ tako žanješ je princip

zar nije bilo ko čuva dušu svoju izgubiće je...to ima sasvim drugu konotaciju ko je opsednut večnim životom nije u stanju da stvarno voli nekog nego to čini iz koristoljublja da bi išao u raj a ne u pakao
pa jel cuvam ja dusu svoju, ako kazem da cu da satrem i jahvu i kosti antihristove da cu da razbacam?
to sta veruju jehovini svedoci i ko zna ko jos, nemoj to svima nama da ucitavas
pogresno si ti to ispovezivao da se ide tamo ili ovamo
ja sam za pravdu...ne može neki zločinac tamo da poveruje u Isusa i odjednom sve je ok ne mora da otplaćuje svoju kramu...Isus je platio njegov dug... ne može pravedan sistem tako da funkcioniše...
ma nisi ti za pravdu, ni ne znas sta je pravda, mislis naplata, osveta, oko za oko, zakon karme i slicno, ali to nije to, zaista ti kazem da nije pravda ono sto ti mislis da jeste

pa jel cuvam ja dusu svoju, ako kazem da cu da satrem i jahvu i kosti antihristove da cu da razbacam?
to sta veruju jehovini svedoci i ko zna ko jos, nemoj to svima nama da ucitavas
pogresno si ti to ispovezivao da se ide tamo ili ovamo
pa isto je to...samo je kod JS izraženiji taj pokušaj trgovine sa Bogom da bi dušu svoju sačuvali...prodaja duše za obećanje neke verske od ljudi napravljene organizacije o večnom životu...ulovili vas na bućku sa pričom o raju i paklu...Isusova priča o Lazaru i bogatašu je priča o karmi...ko je grešio ispaštaće za to u nekom zagrobnom ili idućem životu...priča crkve je nećeš ispaštati ako poveruješ da je Isus ispaštao za tebe
ma nisi ti za pravdu, ni ne znas sta je pravda, mislis naplata, osveta, oko za oko, zakon karme i slicno, ali to nije to
ne mislim na osvetu..nego na pravdu...ubio si nekog, ubiće tebe neko u ovom ili sledećem životu da vidiš kako je to pa da naučiš lekciju...

ne mislim na osvetu..nego na pravdu...ubio si nekog, ubiće tebe neko u ovom ili sledećem životu da vidiš kako je to pa da naučiš lekciju...
ali ti non-stop bi da neko drugi, ubice u ovom primeru - nauce lekciju, a za sebe ne kazes, koju lekciju bi ti, ili si vec naucio neku? ne cusmo do sada...
ko pise nastavni program za te lekcije? koje si ti vec naucio, a koje su ti ostale da polozis u ispitnom roku? ah, da, za tebe nema rok, ne verujes u raj i pakao

ali ti non-stop bi da neko drugi, ubice u ovom primeru - nauce lekciju, a za sebe ne kazes, koju lekciju bi ti, ili si vec naucio
ko pise nastavni program za te lekcije? koje si ti vec naucio, a koje su ti ostale da polozis u ispitnom roku? ah, da, za tebe nema rok, ne verujes u raj i pakao
svako ima svoje sebi prilagođene lekcije....to sa ubistvima uče početnici...što više napreduješ na svom putu to su lekcije suptilnije....empatija i odricanje od sujete su najvažnije lekcije....meni je jedna od lekcija zavisnost odnosno opsednutost (naprimer opsesivno pisanje o nekim temama na forumima, opsednutost cigaretama, nekim ženskim osobama ranije...)

svako ima svoje sebi prilagođene lekcije....to sa ubistvima uče početnici...što više napreduješ na svom putu to su lekcije suptilnije....empatija i odricanje od sujete su najvažnije lekcije....meni je jedna od lekcija zavisnost odnosno opsednutost (naprimer opsesivno pisanje o nekim temama na forumima, opsednutost cigaretama, nekim ženskim osobama ranije...)
"postanjacino",. ti da hebavas ale, i odajes se porocima, a drugi da se ubijaju, svako da se nauci pameti, ali za sebe si bas odabrao "lekcije", nema sta, "posteno", "i tata bi sine" :mrgreen: u tu tvoju naprednu skolu, da nije vladajuca stranka?

jedna od tvojih lekcija je kritičko razmišljanje u vezi sa religioznim tvrđenjima i autoritetima...zato si se toliko uhvatio Otkrivenja i uočio da nešto smrdi u toj priči...
pa jel vidis sad zasto mi ne mozemo da razgovaramo? jer ti meni vec ucitavas da sam ja u proslom zivotu bio poltron, pa da sada zauzimam suprotno stanoviste! kako zasto? jel treba mrtav 'ladan da cekam sto svi vec bruje - nuklearni armagedon? da gledam i slusam kako se netanjahu poziva na amalika, dok se satiru civili i ravna gaza?

pa jel vidis sad zasto mi ne mozemo da razgovaramo? jer ti meni vec ucitavas da sam ja u proslom zivotu bio poltron, pa da sada zauzimam suprotno stanoviste! kako zasto? jel treba mrtav 'ladan da cekam sto svi vec bruje - nuklearni armagedon?
ne poltron...nego neko ko veruje sve što crkveni autoritet zahteva.....odbacivanje dogmatizma i ideologija nije lekcija za početnike...

ma kakav nuklearni armagedon...ako Rusi skroz polude biće dva cunamija jedan za istočnu obalu SAD drugi za zapadnu i možda mala erupcija Jeloustona u sredini.......no ni to nije realno da se desi mada bi na tvom mestu razmislio da li živim dovoljno daleko od obale i od Jeloustona...

Ne.
Ne poznajrs tematiku i ne razumes Pavla
Pavle ide u dubine.
On je i Filozof po struci i njegov nacin izrazacanja je nekima tezi.
Uz to prevod ne moze lako da docara takav nacin izrazavanja.
verovatno si u pravu...mislim da imam predrasude zato što smatram da je on skrenuo hrišćanstvo od fokusa na Isusovo učenje na obožavanje i opsednutost Isusovom žrtvom za oprost greha i kupovinu ulaznice za raj...znaš da ja ne verujem u raj i pakao i onda kad neko koristi to da manipuliše ljudima odmah mi je antipatičan makar to čini iz dobre namere...nisam ga puno ni čitao...verovatno zaslužuje drugu šansu pre nego ga opet opljunem..

verovatno si u pravu...mislim da imam predrasude zato što smatram da je on skrenuo hrišćanstvo od fokusa na Isusovo učenje na obožavanje i opsednutost Isusovom žrtvom za oprost greha i kupovinu ulaznice za raj...znaš da ja ne verujem u raj i pakao i onda kad neko koristi to da manipuliše ljudima odmah mi je antipatičan makar to čini iz dobre namere...nisam ga puno ni čitao...verovatno zaslužuje drugu šansu pre nego ga opet opljunem..
Pa ni on ne veruje u raj i pakao.
On bas govori o vaskrsenju.
Ne postoji raj i pakao.
Vec nova zemlja.
Postoji mesto Bozjeg prebivanja.
Ali to nije raj za ljudr vec Bozji stan.
I sam Petar potvrdjuje Pavlove poslaniice i samog Pavla.

Pa ni on ne veruje u raj i pakao.
On bas govori o vaskrsenju.
Ne postoji raj i pakao.
Vec nova zemlja.
Postoji mesto Bozjeg prebivanja.
Ali to nije raj za ljudr vec Bozji stan.
I sam Petar potvrdjuje Pavlove poslaniice i samog Pavla.
to je drugo ime za raj...ne verujem da će mrtvi uskrsnuti a živi dobiti neraspadljivo telo......mislim da preminuli postoje svo vreme u duhovnom svetu i da mogu da se ponovo rode kad ima potrebe da neke situacije i probleme dožive u ovom materjalnom svetu....ne vidim svrhu raja ili nove zemlje...to mu dođe kao neka uteha i nada za one koji život doživljavaju kao patnju...u realnosti poenta korisnog sistema bi morala da bude učenje duša...to može samo kroz povremenu reinkarnaciju...

to je drugo ime za raj...ne verujem da će mrtvi uskrsnuti a živi dobiti neraspadljivo telo......mislim da preminuli postoje svo vreme u duhovnom svetu i da mogu da se ponovo rode kad ima potrebe da neke situacije i probleme dožive u ovom materjalnom svetu....ne vidim svrhu raja ili nove zemlje...to mu dođe kao neka uteha i nada za one koji život doživljavaju kao patnju...u realnosti poenta korisnog sistema bi morala da bude učenje duša...to može samo kroz povremenu reinkarnaciju...
Sta ti znaci preminuo zivi.u duhovnom.svetu.Ne pati za svojima vec se zaljubio u drugi svet.

Pa ti veruujes u raj.
Ti ga samo zoves duhovni svet.
Raj ne postoji.
Covek kada umre ne ekzistira do vaskrsenja.

Tebi je smisao duhovni svet?
Covek nije duhovno bice.
Mislim da neki duh zivi u njemu ili kada umre da je duh.
Nema toga.
Smisao nove zemlje je da zivis u telu na njoj vecno kao sada samo ne u ovom degradiranom.
Sta je tu cudno?
Mozes vecno da napredujes, ucis, istrazujes, posecujes druge svetove, sreces razne ljude, da pitas neke o nekima a koji nisu tu, da imas svoje imanje i uzivas u zajednici sa Bogom andjelima i spasenim ljudima. ..itd.

Ali da bi covek to hteo mora da primi Duha svetoga koji ce mu otvoriti oci za sve to.
Telesni covek najcesce ne vidi smisao u ovakvim stvarima bez DW.

Sta ti znaci preminuo zivi.u duhovnom.svetu.Ne pati za svojima vec se zaljubio u drugi svet.
ima i tamo svoje...evo kako ja to vidim....duhovni svet je ono što hrišćani nazivaju rajem....jedino što sve duše idu tamo i mogu da se vrate i rode ponovo na Zemlji po potrebi....kad odeš u duhovni svet to je žetva...skine se sa tebe sve ono što je đavo posejao a ostane ono što je izraslo iz semena koje je Bog posadio...Carstvo nebesko o kome priča Isus koje je u nama...koliko je ljubavi imao neko za života toliko je u njemu veliko carstvo nebesko u duhovnom svetu...duhovni svet je mesto gde možeš da premotaš film svog života i vidiš kako su se drugi osećali u raznim situacijama...možeš da doživiš ono što se desilo i iz njihovog ugla i da razumeš bolje druge i sebe....kad poželiš da se ponovo oprobaš u životu i poželiš da platiš deo karme koju si napravio do sad rodiš se ponovo

drskost Pavlova...on bolje zna nego anđeo s neba koje je jevađelje ispravno i uzima da proklinje svakog onog ko gura neko jevanđelje koje nije on objavio...Božji čovek a proklinje i to ne samo ljude nego i anđele s neba

Galatima 1,8Ali ako i mi, ili anđeo s neba javi vam jevanđelje drukčije nego što vam javismo, proklet da bude!
Pavle je Hrist svezna tog trena izgleda kao drskost no nije.
Radio je i čuda poput Isusa.
Drsko bi bilo kad bi ti rekao takvo nesto koji si bez ikakvih djela.
Proklinjanje prevaranata je retorika onih koji su u istini.
Velimirovic npr je bio svetac.U pocetku zulja no priviknes se poslije.

Pavle uči robove da budu poslušni gospodarima i da to čine u strahu i tvrdi da je to učenje Isusovo..hrišćani čak mogu biti robovlasnici..to je Isusovo učenje u Pavlovoj interpretaciji

Efescima 6,5Sluge! slušajte gospodare svoje po tijelu, sa strahom i drktanjem, u prostoti srca svojega, kao i Hrista;

1. Timotiju 6,1Robovi koji su god pod jarmom da pokazuju svaku čast svojijem gospodarima, da se ne huli na ime Božije i na nauku.
1. Timotiju 6,2A koji imaju krštene gospodare, da ne postaju nemarljivi za njih što su braća, nego još bolje da služe, jer su vjerni i ljubazni, zajedničari u blagodati. Ovo uči i svjetuj.
1. Timotiju 6,3Ako li ko drukčije uči, i ne pristaje na zdrave riječi Gospoda našega Isusa Hrista i na nauku pobožnu,

strašno...

"15. Јер можда се зато и растаде с тобом за кратко да га добијеш за вјечност,
16. Не више као роба, него више од роба, брата љубљенога, особито мени, а колико више теби, и по тијелу и у Господу."
(Филимону 15-16).

a što najpre Jevrejinu i Grku? šta smo mi ostali manje vredni u odnosu na Jevreje i Grke? Bog kaže on ne gleda ko je ko, ali najpre gleda Jevrejina i Grka? Kako to?

Pavle je bio Irodova rodbina, a Irodovci su makedonski caristi. Pavle je bio iz vladajuce caristicke kaste. Nije on progonio hriscane nego Jevreje koji su bili protiv carevine, sve koje su Irodovci progonili, Esene na primjer. Saborni narodi carevine imaju najvisu obavezu.

Back