Pavlaka za kuvanje

Dobro jel ima neko uputstvo sta je i koje vrste i za sta moze da se koriste odredjene vrste pavlake....da ja kao neko novi to znam.....dobro znam razliku izmedju margarina i maslaca i bolje nego sto mnogi znaju , kako pokriti ukus, miris itd itd...
 
Dobro jel ima neko uputstvo sta je i koje vrste i za sta moze da se koriste odredjene vrste pavlake....da ja kao neko novi to znam.....dobro znam razliku izmedju margarina i maslaca i bolje nego sto mnogi znaju , kako pokriti ukus, miris itd itd...
Pa koristiš onu koja ti ima lep ukus u svrhe koje želiš, a ne za koje je namenjena. Barem ja tako činim.
 
Koristim vrhnje za kuhanje, valjda je to isto kao pavlaka samo drugi naziv 🤷‍♀️
02331101_1l.gif
 
A šta želiš u stvari? Predlog?
Da shvatim sta je to pavlaka, i sta sam ja probao do sada
Da li je kao gusci ili redji jogurt, da li je kao sirko namaz, redji od toga, da li je slag ili sne od belanca, ili je razmuceno kiselo mleko ili je samo masnoca kao razmuceno kiselo mleko, ukus masnoce a tekstura razmucenog kiselog mleka i koliko tu vrsta pavlake ima ....a sama pavlaka kao prvi proizvod buckanja mleka i neodvajanja maslaca tj mlecnih masti potpuno od emulzije nastale zbog mlecnih masti i mehurica , to mogu da procitam negde...a ovo ostalo ne mogu..

Evo sad se pominje i tecna pavlaka...sto mi otvara sliku u glavi da je grcki mlecni proizvod nesto kao gust sirko mozda cvrsta pavlaka...ne znam sta sam kupio u grckoj, nemaju toliki izbor mlecnih proizvoda, 4,5 a kod nas 30 40...a gusto zestoko..

Uzmi da sam Grk i da sam vidjao samo 6,7 proizvoda mlecne prerade..
 
Nisam se baš toliko detaljno bavila mlečnim proizvodima.

Koristim kiselu pavlaku u čaši od 20% mlečne masti.

Pavlake iz tetrapaka koje su super ukusne baš retko jer im dodatak gustina i aditiva daje taj lepi ukus i taj efekat zgrušavanja hrane.

Obična kisela pavlaka iz čaše daje isti efekat pa čak i kao fil za torte, a kada dodaš živo jaje zgusne je dovoljno za preliv za npr. musaku.
 
Da li koristite tečnu pavlaku za kuvanje ili "običnu" kiselu pavlaku?

Tečna je ukusnija, ima jači ukus ali mene odbija njen sastav, pored brdo nekih aditiva tu je i skrob koji daje gustinu jelu. Aditivi me odbijaju pa se držim klasične kisele pavlake.
Grize me savest kada u jelo stavim tečnu pavlaku, kao da sam deci izmrvila kesu čipsa i poslužila. Moguće da nisam u pravu ali me te bubice ne popuštaju.

Ni ja ne koristim pavlaku za kuvanje.
Trpaju karagen u nju, za nepoverovati.

Koristim kiselu kada zahteva recept a izbegavam kolace sa slatkom. Racunam da je bolje pojesti prostodusan zuti kolac sa visnjama nego bilo sta kremasto sa karagenom.
 

Back
Top