Pavement - indi bend koji je inspirisao mnoge

Sensei

Master
Moderator
Poruka
69.480
Pavement

Pavement je jedan od najuticajnijih indi rok bendova 90-ih. Od njihove divlje muzikalnosti do nadrealističkih tekstova zaista su razbili kalup, a njihov debi album iz 1992. „Slanted and Enchanted” može se okriviti za formiranje desetina hiljada bendova sličnih zvuku.

Kako su svake dve godine objavljivali nove albume, njihovo bogatstvo je raslo sa njima, a ubrzo su stekli sledbenike, počeli da se probijaju na fakultetskim radio stanicama i obilazili sve veću i veću publiku. Ipak, stvaranje pesme "Terror Tvilight" iz 1999. bilo je prepuno napetosti, pošto je glavni pevač/tektopisac Stiven Malkmus napisao sve pesme i odbacio pokušaje doprinosa svojih kolega u EP-ima. Turneja za "Terror" je samo pogoršala stvari, i na kraju je Malkmus priznao da više ne želi da nastupa sa bendom, uprkos njihovom usponu do slave.

Grupa se razišla, skoro svi su se bavili solo karijerom u ovom ili onom obliku u deceniji koja je usledila.

Pavement se ponovo okupio 2010. za (šta drugo) niz festivalskih nastupa, a čak je planirao i okupljanje 2021. godine. Uspeli su da puste album najvećih hitova u mase, ali kada je reč o novom Pavement materijalu, "Terror Twilight" je bila njihova možda nenamerna labudova pesma.

 
Pavement je američki indi rok bend osnovan u Stoktonu, Kalifornija, 1989. Veći deo karijere grupu su činili Stiven Malkmus (vokal i gitara), Skot Kanberg (gitara i vokal), Mark Ibold (bas), Stiv Vest (bubnjevi) i Bob Nastanović (udaraljke i vokal).

1713986757739.png
 

Back
Top