Pauzirate YouTube snimke? Pripremite se za lavinu reklama

acabg

Elita
VIP
Poruka
24.556
YouTube je zvanično potvrdio da je vaš ekran tokom pauziranog snimka od sada teren za oglase.

5639_shutterstock-photosince-youtube_f.webp

Funkcija se testira još od 2023. godine, a rezultati su, kažu, bili unosni.

Prošlo je gotovo šest godina otkako su krenula upozorenja da oglasi dolaze za dugme za pauzu, i 18 meseci otkako je Google otkrio da će ih YouTube takođe "uposliti".

Sada, YouTube potvrđuje da oglašivači mogu početi da ciljaju vaše pauzirano vreme pred ekranom.

"Kako smo videli i snažne oglašivače i snažne reakcije gledalaca, od tada smo naširoko uveli oglase tokom pauziranja za sve oglašivače", rekli su iz kompanije YouTube za sajt The Verge.

Sada, YouTube potvrđuje da oglašivači mogu početi da ciljaju vaše pauzirano vreme pred ekranom.

"Kako smo videli i snažne oglašivače i snažne reakcije gledalaca, od tada smo naširoko uveli oglase tokom pauziranja za sve oglašivače", rekli su iz kompanije YouTube za sajt The Verge.

Tehnički gledano, YouTube je 2023. počeo da koristi "pauzirane oglase" sa grupom odabranih oglašivača, ali poslovni direktor kompanije google, Filip Šindler, otkrio je u aprilu da su oni neočekivano veliki hit među oglašivačima, i istovremeno da su veoma unosni za Google.

YouTube tvrdi da su pauzirani oglasi zapravo dizajnirani kako bi vam omogućili da vam kompanija ponudi "manje ometajuće" iskustvo. Inače, prošle godine su uvedeni i oglasi koji ne mogu da se preskoče.

YouTube prati Hulu i AT&T u prodaji pauziranih oglasa. Sling TV takođe je uveo pauziranje oglasa u julu, iako ste tada mogli da ih isključite iz podešavanja.

https://www.b92.net/tehnopolis/apps...e-snimke-pripremite-se-za-lavinu-reklama/vest

Ja bih mogao da snimim kako izgleda jedno gledanje filma kod mene, to je bruka od broja reklama, obavezno po dve, od kojih prva ne moze da se prekine, ali se desi i po 3 i 4 uzastopno....jednom mi se desilo 4 reklame, pa 2 sekunde filma, pa krenuo jos 2 reklame, pa 2 sekunde filma i krenuo ali prekinuo jos jednu reklamu....predomislio se youtube...

Ali stvarno ima veze od toga sta gledam na youtubeu, to sigurno , neke stvari iako traju 3h, mi nikad ne prekine...a kad gledam online youtube filmove, sine....vec opisano...
Muzicke spotove, to je obavezno spot pa reklama...ili dupla reklama...

Ali kad stisnem pauze hocu da je pauze....znaci niti zelim da gledam film vise niti zelim da gledam reklamu , hocu muklu tisinu , jer mi se drema, spava ili pricam telefonom,
Ako mi neki kreten iz windows google microsoft, gmail sveta to poremeti , to znaci rat...

Zabole me vise i sve te opasne pretnje, ima i da trosim flat i ceo protok da mi rade procesi izazivanje pustanja reklama u pozadini , to vec sad radi probao sam, znaci uspesno sam izveo da em provociram njihove algoritme em mi ide 6 reklama paralelno jer pustam 6 youtube videa u isto vreme....
Pa izvolite gospodo , hocete li naplatiti vasim corp musterijama svih 6 pustanja, u isto vreme, a ja cu i imam mogucnost da mi budu odvojeni nalozi , i da primam po 6 reklama u isto vreme....A ako treba, precicu i na optiku , i tu je flet, znam FF vise ne dopusta da imam 5500 tabova, ali snaci cu se sa raznim alatima....
Imaju glup algoritme za aktigviranje pustanja reklama, mozes ih iscimati samo tako , cak i tom stop start logikom, tj kratkotrajni pause....
Ako moze 6 moze i 666....
Kad sam mogao da izlistam i nadjem 2 mil email adresa potpuno legalno , za manje od 2h, moci cu i ovo....

Sve te kompanije uz MS i Google su seljacke..nemaju uopste slifa...

Agresivne, odvratne, zgadi ti se sve sto se reklamira.....dobija se kontra efekat, ali cekajmo malo , doci ce maca pa ce videti musterije......

Ali sam naleteo na firme koje koriste nove tehnologije i imaju jako lepe osmisljene reklame....
Jedno je bila kladionica, , kao korisnik reklame, a necu da ofiram koji je tehnicki pristup reklamama, a stvaro je sarmantan i kreativan...ne ljutis se sto je reklama, a vidis reklamu i nece ti smetati da je ponove jos nekoliko puta....
E to je maher...a ne prisluskivanje zvuka sta se prica u prostoriji , bez dozvole, sto se radi , gledanje sta kucas, ili sta yahuiras ilil ecosiras....i duckujes....

Prvi ozbiljan rat izmedju Kine i USA i da mora da se opredelis ali stvarno ne ove igrarije kao ratuju a ovamo saradjuje google i kina ...ebes ti to ...nego kad stvarno zarate da ili ili , e onda ima odmah da predjem na istocnu varijantu....pa nisam ja plavusica koja nosi debela stakla na naocarima, ebe se ko stuka i sta god da izgovara to je vec hiljadu puta nauceno napamet....

I da dodam imam kompleks....valjda je kompleks....
Ubijaju me klinke kad se sprema izlaz u busu , i sad ce stanica, a one otkucaju jednim prstom 20 odgovora na mobilnom....to me ubija....
Ja u toj situaciji ako mogu 5 karaktera da otkucam to je max....
Mozda nema veze sa plavusicom i sa dozvolom za svaku app da mi vrslja po mobilnom, a mozda i ima....

Shvatio sam da cu jos da koristim moj stari lg , neki lg 2.4 android...cak cu i bateriju da kupim....bih ja i nokio i10, taj mi je simpa, ali kod ovog lg rade kineske komunikacione mreze....tako da nema viber, telegram i wa ali ima nekih kineskih i rade....nije da je sigurno od virusa, poslale mi zenske nekoliko puta, ali ugasis upalis i sve cisto ....neki redialeri su bili , nego ja primetio odmah u kafani da mi okrece brojeve i lista po telefonu....

Poslednja izmena:
А бре претераше га гледам један стрим уживо од 3 сата ударише 20 реклама ужас нагоре је то што када крене реклама када се заврши фпс видеа се сроза на 144п па морам ручно да ставим на 720

Ајд не бих се жалио да убаце 1 рекламу на почетку

Aaaaa moram da se pohvalim, sad su kod mene pocele po dve reklame koje ne mozes da prekines, pa posle toga idu one koje mozes da prekines, nekad jedna nekad dve...

ako se ovako nastavi bice tacno kao kod TV , 15min reklama na youtubeu...

Sa druge strane kod piratskih sajtova, da bih dobio link koji je ok, dobar i super kvalitet za gledanje i bez reklama, moram da kliknem jedno 20 puta , redje 10 puta, ali najcesce moram da kliknem 20 puta i da zatvorim jos 30 prozora ili pocetke loadovanja reklama..

Za novajlije ima piratskih sajtova gde nece ni da krene niti da se pokaze ikakva razlika dok bar 5 puta ne kliknes zahtev za download i naravno zatvoris po 2 prozora koji krenu da se ucitavaju sa reklamama...

То за две рекламе које не можеш да прескочиш постоји одавно а најче је када убаце рекламу за неку дебилниу игру за мобилни телефон која траје 2 минута срећом убаце са прескочиш ту рекламу ужас

Срећом прешао сам на конкуренцију али јест да имају рекламе али су мутиране када гледаш неки гејмерски снимак од 4 сата после се наставља видео итд....

Back