PATRITIZAM I PATRIJOTIZAM

Patriota: onaj ko je u stanju da prepozna istorijske okolnosti i ne postupa u skladu s njima.Ne junaci se uprazno, trudi se da njegovoj zemlji u svakom pogledu bude bolje a ne ogre.Voli svoj narod i zemlju, i postuje druge.Ne smatra da je njegov narod bolji od drugih.Svestan je mana i prednosti svoje zemlje i svog naorda.Uci na svojim greskama i greskama drugih naroda.Cilj mu je da njegova zemlja zivi u miru i da ekonomski i kulturno napreduje

PatriJota: nema nikakvo saznanje o svom narodu i njegovoj zemlji, ne poznaje svoju istoriju, jezik i pismenost.Glasa za one koji su najglasniji i najprimitivniji.Obuzet je nejasnim predstavama o razlicitosti svog naroda u odnosu na druge.Ubedjen je da je njegov narod superioran, ali ne zna da objasni zasto.Smatra da je njegov narod najstariji na svetu, ima urodjenu odbojnost prema radu, a logika i ratio mu nisu jace strane.Priziva rat i smatra da ceo narod treba da zgine u ratu za deo teritorije, ali zaboravlja da teritorija ne znaci nista bez naroda.Naravno, njegovo junacenje pocinje i zavrsava se iskljucivo online.

Pa sta fali tome sto kolo vode zene?Licno bih voleo kad bi zaista kolo vodile zene i u politici.Mi se nismo nesto pokazali, mozda bi one bile olje.No, da ne bude offtopic: patriota je i onaj koji ceni lepotu zena drugih naroda.:D

slazem se sa prvim delom, ali ja sam mislio na forumu patrijotkinje vode kolo.
inace ja sam patriota, na onoj temi IDI-DADE rekoh da imate naj zene, i rado bih doprineo tome da jos neke zene upoznaju i druge narode osim srba
ps. moram priznati da sam uvek radio na tom polju:oops:

Patriota: onaj ko je u stanju da prepozna istorijske okolnosti i ne postupa u skladu s njima.Ne junaci se uprazno, trudi se da njegovoj zemlji u svakom pogledu bude bolje a ne ogre.Voli svoj narod i zemlju, i postuje druge.Ne smatra da je njegov narod bolji od drugih.Svestan je mana i prednosti svoje zemlje i svog naorda.Uci na svojim greskama i greskama drugih naroda.Cilj mu je da njegova zemlja zivi u miru i da ekonomski i kulturno napreduje

PatriJota: nema nikakvo saznanje o svom narodu i njegovoj zemlji, ne poznaje svoju istoriju, jezik i pismenost.Glasa za one koji su najglasniji i najprimitivniji.Obuzet je nejasnim predstavama o razlicitosti svog naroda u odnosu na druge.Ubedjen je da je njegov narod superioran, ali ne zna da objasni zasto.Smatra da je njegov narod najstariji na svetu, ima urodjenu odbojnost prema radu, a logika i ratio mu nisu jace strane.Priziva rat i smatra da ceo narod treba da zgine u ratu za deo teritorije, ali zaboravlja da teritorija ne znaci nista bez naroda.Naravno, njegovo junacenje pocinje i zavrsava se iskljucivo online.

BRAVO!
posle ovoga ja nemam šta da kažem
svaka čast!

Patriota: Neko ko bezuslovno voli svoju zemlju i narod koji u njoj zivi. Pre svega je veran/verna svojoj drzavi, pa tek onda svojoj etnickoj grupi (da ne kazem plemenu).

PatriJota: Svako ko poistovecuje patriotizam sa ekstremnim nacionalizmom.

Da cujem vasu definiciju patritizma i patriJotizma...

Па.. патриЈотизам би ваљда била сирова, незграпна, непромишљена и неписмена брига за државу и њену добробит, чиме јој се у пракси заправо чини још већа штета. Патриотизам је љубав према држави-отаџбини (patria).

Back