AleksaJ
Buduća legenda
- Poruka
- 27.264
Pobogu, kakva mu je ovo brada?
![]()
Византинска ..они су носили такозвану 'вратну' браду
Pobogu, kakva mu je ovo brada?
![]()
Tebi je dno čaše sredstvo za gatanje.
veštačka..Pobogu, kakva mu je ovo brada?
![]()
on je karijes pravoslavljaDolazak veseljenskog patrijarha Vartolomeja u Karijes, na Svetu goru Atonsku
Jedan od udbaskih naloga na forumu....tipa Komsija, onaj ziltoidНије ово Зилот, ово је нека туристкиња
Rimska banda fanariotskaahahaha Ma vi ste svi ovdje neki kripto-komunisti, vjerovatno bivši radnici DB-a! Jer ne može vjernik, pravoslavni kršćanin, tako vrijeđati vaseljenskoga patrijarha! Da li pripadate Pokretu socijalista Aleksandra Vulina ili SNSD-u, manje je bitno.
Zapravo, 5,3 milijuna pravoslavaca je pod izravnim nadzorom Carigradske patrijaršije.Dobro izvini ima ih 2200.![]()
veštačka..
Njemu vuce usi i onaj ciju fotografiju obavezno drzi u svom kabinetu, predsednik SAD-ea.Njemu Erdogan vuče uši svakog dana, i tek će ih vući.
Znaci da su patuljak za SPC, a RPC je za njih kosmos.Zapravo, 5,3 milijuna pravoslavaca je pod izravnim nadzorom Carigradske patrijaršije.![]()
Не, није. Духовни је вођа оних православних хришћана који припадају Цариградској патријаршији. То је једна од основних ствари које би требало знати.Vaseljenski patrijarh Vartolomej duhovni je vođa svih nas pravoslavnih kršćana. Pod sadašnju Njegovu jurisdikciju ulazi Sveta Gora Atonska u čijem se sjevernome dijelu nalazi najveća srpska kršćanska svetinja, manastir Hilandar. Zato se riječi vrhovnog predstojatelja Carigradske patrijaršije i arhiepiskopa novorimskoga Vartolomeja moraju slušati s velikom pažnjom i od strane srpskih vjernika uvažavati uz najdublje poštovanje.
Vecu parohiju ima pop u Torontu.Не, није. Духовни је вођа оних православних хришћана који припадају Цариградској патријаршији. То је једна од основних ствари које би требало знати.
Да, покушава да га добије и да буде нешто попут православног папе.Vecu parohiju ima pop u Torontu.
Nije to bitno, vec sto je umislio da ima veci znacaj nego sto mu pripada.
Kažu, kako da ne. Pa ne žive Srbi samo u SrbijiDa si ti išao u školu znao bi da Srbi ne kažu kršćanstvo. A nemaju ni riječ predstojnik.
Ali svejedno imaju mnogo više vjernika pod svojom upravom, nego što se vjeruje.Znaci da su patuljak za SPC, a RPC je za njih kosmos.
Netočno. Carigradski patrijarh ima status "primus inter pares", odnosno, prvog među jednakima i na toj osnovi pridržava sebi određena prava u odnosu na ostale pravoslavne patrijaršije. Također, Carigradska patrijaršija je majka-crkva gotovo svim ostalim pravoslavnim crkvama te i s te strane zaslužuje osobito poštovanje ostalih pravoslavnih crkava.Не, није. Духовни је вођа оних православних хришћана који припадају Цариградској патријаршији. То је једна од основних ствари које би требало знати.
On i ima veći značaj, nego što ti misliš.Vecu parohiju ima pop u Torontu.
Nije to bitno, vec sto je umislio da ima veci znacaj nego sto mu pripada.
Нетачно. Та титула је симболична и има почасни карактер, а која права има можеш проверити. Информиши се.Netočno. Carigradski patrijarh ima status "primus inter pares", odnosno, prvog među jednakima i na toj osnovi pridržava sebi određena prava u odnosu na ostale pravoslavne patrijaršije. Također, Carigradska patrijaršija je majka-crkva gotovo svim ostalim pravoslavnim crkvama te i s te strane zaslužuje osobito poštovanje ostalih pravoslavnih crkava.
Joj kolega, libo me racku za njega, neka radi svoj poso i ne bavi se politikom. Nema on drzavu k’o Papa, niti jurizdikciju van Istanbula.On i ima veći značaj, nego što ti misliš.
Nikad ih ne brojim. Tlaka mi je. Bitno je da se slijevaju u moj džep, a da ja ne moram maknuti prstom.Joj kolega, libo me racku za njega, neka radi svoj poso i ne bavi se politikom. Nema on drzavu k’o Papa, niti jurizdikciju van Istanbula.
Nego jesi se ti spremio za sezonu, treba euriće brojat![]()
U yebote, ti ko da si Srbin, samo kombinacija bez rada; nista zapad, workoholic … ja konto Hrvati sad rade ko singerica, Svabo da pozavidiNikad ih ne brojim. Tlaka mi je. Bitno je da se slijevaju u moj džep, a da ja ne moram maknuti prstom.
Čemu extra trud, ako nije potreban?U yebote, ti ko da si Srbin, samo kombinacija bez rada; nista zapad, workoholic … ja konto Hrvati sad rade ko singerica, Svabo da pozavidi![]()