Патријарх Порфирије бацио анатему на Православље?

Да ли је намерно проклео православље?

• Ukupno glasova
    5
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Anatema u slovenskoj mitologiji je ukleto biće neobično velike glave, malih očiju, sitnih zuba kao zupci u srpa: glavom zadaje strah, očima ispija žrtvu a zubima je proždire. Anateme idu u društvu, kuda prođu za sobom ostavljaju pustoš. Kada sretnu žrtvu, oduzmu joj snagu, polome kosti i popiju krv. One se pretvaraju u životinje (medveda, orla i dr.). Imaju moć da pretvore muško u žensko i obratno
Martinović? 🤔
images (3).jpeg

Јавне Анатеме су Православна традиција од почетка Хришћанства...

У Делима Апостолским и Посланицама имаш анатеме, неколико комада од неколико апостола...
Šta se tačno dobije anatemom? U praktičnom smislu? Da li mogu ja da bacim anatemu?

Јавне Анатеме су Православна традиција од почетка Хришћанства...

У Делима Апостолским и Посланицама имаш анатеме, неколико комада од неколико апостола...
A od Hrista? Jel i on bacao anateme, ili samo njegovi padawani? :D

Kao pripadnik Benediktanskog reda ciji su kult postovali i koji je uticao na pravoslavne,

То није тачно...

На Србском православно монаштво и народ су утицали Синајити и Светогорци који прате То Палестинско тј. Јерусалимско монаштво

prvenstveno vladare, osecam se duznim preneti Krstaricinoj pastvi da su se tokom hristijanizacije prostora koji se jos nije zvala Srbija igrom slucaja, koji se ispravnije zove koristoljublje, ondasnji vlastodrsci potonji velikomucenici pripojili istocnoj crkvi.
Област Балкана је била аутономна парохија под јурисдикцијом Рима, док Рим није ту аутономију покушао да отме властољубљем задртих Латина

Naime od zapadne su dobili krunu i carsku titulu,
То није тачно, јер су круне већином долазиле из Цариграда, који је био Престоница Римског Царства... Рим је споредан у односу на Цариград правно гледано

a istocna da ih ne bi izgubila dodelila autokefalnost i ostale privilegije koje se pod njom podrazumevaju.
Србска аутокефалност је на силу дипломатије добијена од Византијске Престонице државе, и то тек кад се држава распала на три или више делова

Šta se tačno dobije anatemom? U praktičnom smislu? Da li mogu ja da bacim anatemu?
Ти не можеш јер ниси свештеник ни православац, али можеш да даш сагласност аминовањем

Раздваја се правило вере од кривила вере, то је циљ анатеме - раздвајање од слизавања

A od Hrista? Jel i on bacao anateme, ili samo Њеgovi Светитељи? :D
Христ је само на смоквино дрво бацио анатему... Био је јако дуго трпељив према безумницима, који су сами на себе бацили и бацају проклетство...

Касније, кад су настале нове јереси против Њега, Дух Свети је кроз уста светитеља бацао анатеме на богохулнике и на њихово злоучење...

Ти не можеш јер ниси свештеник ни православац, али можеш да даш сагласност аминовањем

Раздваја се правило вере од кривила вере, то је циљ анатеме - раздвајање од слизавања
Znaci, to je neka "moć" koji imaju samo pravoslavni sveštenici?

Пре традиције НЗ, је била Традиција СЗ..

У обе се јавио Бог људима како да мисле, у старој непотпуно, а у новој главом и брадом...

Зато се само Богојављање узима за традицију
A sta prije SZ?

Znaci, to je neka "moć" koji imaju samo pravoslavni sveštenici?
Имају сви православци, попови почну, паства докусури...

Ако попови не почну због поткупљувости и кукавичлука, народ докусури и њих и јеретике ђутуре

Имају сви православци, попови почну, паства докусури...

Ако попови не почну због поткупљувости и кукавичлука, народ докусури и њих и јеретике ђутуре
Šta se u praktičnom smislu desi kada se baci anatema?

То ти лажи сам себе...

Цитирам Патријарха:

а.) „Онима који погрешно уче о Духу Светоме (о томе да Дух Свети од Оца происходи). Анатема!“

Дакле, покварени Петар безобразно лаже, ко да не постоји снимак да се види како погрешно цитира
ДОсловно је од ријечи до ријечи патријарх тако рекао.

ДОсловно је од ријечи до ријечи патријарх тако рекао.
Те подвале са заградама које је сам покварени поп измислио, можеш само будалама да продаш, ја разумем Србски језик, и гледам снимак, не треба ми тумач за србски ко вама екуменистима...

Те подвале са заградама које је сам покварени поп измислио, можеш само будалама да продаш, ја разумем Србски језик, и гледам снимак, не треба ми тумач за србски ко вама екуменистима...
Lak si na osudi.

Lak si na osudi.
Па ви сте анатамисали Христа и његово учење о Духу Светоме, а не ја...

Шта сад пребацујеш на личну психологију ОЧИГЛЕДАН догматски проблем богохулства Порфиријевог?

Па ви сте анатамисали Христа и његово учење о Духу Светоме, а не ја...

Шта сад пребацујеш на личну психологију ОЧИГЛЕДАН догматски проблем богохулства Порфиријевог?
Полетио си одмах осудити патријарха да је јеретик без да си саслушао шта је заправо мислио. Он се лично по том питању и изјаснио.

Полетио си одмах осудити патријарха да је јеретик без да си саслушао

Како те није срамота да после окаченог клипа ово откуцаш...?

шта је заправо мислио. Он се лично по том питању и изјаснио.
Браниш јеретика који анатемише православно учење... Видећеш шта значи бранити зле кад тад...

У тој
У тој жалопојци над судбом богохулника се не спомињу зилоти, једини који га истински не признају за свог, и који без злурадости упозоравају на јерес од које су сами слободни, за разлику од побројаних Артемита, антонита, никодимита...

Тотални машиш поенту, јер нису други људи проблем, већ Порфирије и његови лемингси...

Да, видео клипови се никад нису користили за навлачење воде на свој млин.
Човече, то је уживо и у реалности реко...

Анатема ће пасти и на све вас који мислите да овакво богохулство није "велика ствар", а не само на Порфирија да падне...

Човече, то је уживо и у реалности реко...

Анатема ће пасти и на све вас који мислите да овакво богохулство није "велика ствар", а не само на Порфирија да падне...
И касније је појаснио шта је под тим мислио. Да, незграпно је речено слажем се али недовољно на основу тога проглашавати некога јеретиком.

И касније је појаснио шта је под тим мислио. Да, незграпно је речено слажем се али недовољно на основу тога проглашавати некога јеретиком.
Човече, анатема је бачена на Бога... А глупи народ у цркви аминово умоболнику...

Јел можеш то да схватиш да ће сад последице да дођу?

Човече, анатема је бачена на Бога... А глупи народ у цркви аминово умоболнику...

Јел можеш то да схватиш да ће сад последице да дођу?
Не, то није урађено. Патријарх је демантовао оптужбе.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back