Patrijarh Irinej: Pravi je čas za razgovor o pomirenju sa Hrvatskom.

Srboskizborim

Veoma poznat
Poruka
10.581
Patrijarh Srpske pravoslavne crkve Irinej apelovao je da hrvatsko državno i crkveno rukovodstvo, kao i političke i duhovne vođe srpskog naroda učine sve da između dva naroda zavlada mir.

1596970702270.png

1596970998087.png


Patrijarh Irinej je izrazio uverenje da je euforija opijenosti zlom prošla, osim kod najusijanijih glava, te da je nastupio pravi čas za razgovor o pomirenju s obzirom na mnoštvo otvorenih pitanja, nerešenih problema i mnogih iskušenja.

"Neka svako čini svoje, neka slave oni ako misle da imaju šta, ali molim i apelujem da hrvatsko državno i crkveno vođstvo, kao i političke i duhovne vođe našeg naroda, čine sve što mogu da se iskoreni mržnja i zavlada mir između dva naroda", rekao je patrijarh Irinej za beogradsku "Politiku".


On je naveo da je utisak da se kod hrvatskih vlasti pojavljuju početni znaci da je moguća i takva njihova politika i da, ukoliko je to zaista tako, i srpski narodni prvaci, kao predstavnici naroda stradalog u, kako je rekao, genocidu, treba da, čuvajući nacionalnu svest i dostojanstvo svog naroda, prihvate svaku priliku koja može doprineti mirnijem snu i boljem životu srpskog naroda u Hrvatskoj.

http://rs.n1info.com/Vesti/a627916/Patrijarh-Irinej-za-pomirenje-sa-Hrvatskom.html

Znači onaj ko ti (narodu) više nanese zla, ko te više istuče i potuče , ko te nadvlada i savlada takvom si spreman prvi "pognuti šiju" i moliti za pomirenje a onaj ko ti ni blizu toliko ne učini zla sa njim ostaješ "na ratnoj retorici" u nedogled? Očigledno je da sam bio u pravu da i Boris Milošević nije sasvim "samoinicijativno" otišao na proslavu "Oluje", več je dobio "mig" i nalog za to iz Beograda od srpske nacionalne i crkvene politike.
 
Poslednja izmena:
Ја разумем политику СПЦ и идеју коју заступају оваквим причама и изјавама, али- заиста је некако неозбиљно упутити овакве предлоге држави и народу који никад то није показао, ако није био натеран и под великом претњом.
Подсетићу Цркву; овим само иритирају своје вернике и све друге Србе, којима је чињеница, коју сам поменуо- одавно јасна.
 
Ustvari me ne interesira ništa prije mog života, osim kao istorija, ali ne kao politika.
_Онда се и бави само својим животом, и не мешај се тамо где си шупаљ...

пригрлио си отворени сатанизам, а представљаш се као бранитељ папизма... срамота...
 

Back
Top