Patrijarh Irinej nazvao srpske izbeglice teroristima

gost 306236

Aktivan član
Poruka
1.734
BEOGRAD - Dokumentaciono-informativni centar Veritas ocenio je danas da izjava Patrijarha Irineja da Papi Benediktu XVI, ukoliko bi došao u Srbiju, "niko ne bi mogao garantovati bezbednost, jer ovde živi mnogo izbeglica", sem što nanosi nemerljivu štetu izbeglicama iz Hrvatske, nema ni uporište ni u bližoj ni u daljoj prošlosti.
http://www.novosti.rs/vesti/naslovna/aktuelno.290.html:388256-Izbeglice-ljute-na-patrijarha

Za mene je ovo skandalozna izjava patrijarha.:dash:

BEOGRAD - Dokumentaciono-informativni centar Veritas ocenio je danas da izjava Patrijarha Irineja da Papi Benediktu XVI, ukoliko bi došao u Srbiju, "niko ne bi mogao garantovati bezbednost, jer ovde živi mnogo izbeglica", sem što nanosi nemerljivu štetu izbeglicama iz Hrvatske, nema ni uporište ni u bližoj ni u daljoj prošlosti.
http://www.novosti.rs/vesti/naslovna/aktuelno.290.html:388256-Izbeglice-ljute-na-patrijarha

A kada ja to isto kazem, mene ovde banuju! :mrgreen:

Cudi me da se hriscani negativno izjasnjavaju protiv poglavara jedne hriscanske crkve. Ovo je, naravno, politicko pitanje koje nanosi stetu celokupom srpstvu, ali oni na vrhu mogu da iskazuju svakojake nebuloze i niko im nista ne moze. Ja da sam izbeglica, odmah bi ga tuzio za krivicno delo nipodastavanje i klevetanja jednog dela srpskog naroda - izbeglice iz Hrvatske.

Ova izjava govori i o samom vrfhu SPC.

Inače,vera je nužno povezana sa nemišljenjem što najbolje dokazuju Isak Njutn,Luj Paster,Dostojevski itd... :kafa:
Još jedan biser ateističke inteligencije.
Dostojevski je bio osoba oštećenog mozga.
Što se tiče Njutna (i njegovih suvremenika), u njegovo vreme nije postojalo dovoljno znanja koje bi bilo u kontradikciji sa biblijskim učenjima. Problemi se javljaju kada fond ljudskog znanja znatno prevaziđe nivo spoznaje jevrejskih čobana od pre nekoliko hiljada godina.
Što se tiče Pastera, da je verovao da su zarazne bolesti božja kazna umesto što je razmišljanjem stigao do postupka vakcinacije, danas ga se niko ne bi sećao. :kafa:

Dostojevski je bio osoba oštećenog mozga.
Što se tiče Njutna (i njegovih suvremenika), u njegovo vreme nije postojalo dovoljno znanja koje bi bilo u kontradikciji sa biblijskim učenjima. Problemi se javljaju kada fond ljudskog znanja znatno prevaziđe nivo spoznaje jevrejskih čobana od pre nekoliko hiljada godina.
Što se tiče Pastera, da je verovao da su zarazne bolesti božja kazna umesto što je razmišljanjem stigao do postupka vakcinacije, danas ga se niko ne bi sećao. :kafa:
Zazijavalo je osoba zdravog mozga....ostao je poznat po ničemu. :kafa:

Izjava je skandalozna jedino po tome što je krajnje nesrećno skrojena.
Pretpostavljam da je patrijarh SPC Irinej želeo da kaže da u Srbiji ima puno Srba koji su preživeli etničko čišćenje kome je kumovala i podržavala ga rimokatolička crkva.
Međutim, to je izrečeno veoma, veoma nespretno.
Druga mogućnost je da je patrijarh SPC Irinej zapravo željan da rimski papa, bivši Hitlerov vojnik, dođe u Srbiju, al' eto, pastva mu ne da. E, to bi već bilo skandalozno u punom smislu te reči.

Kaže se... ni po čemu. :kafa:
Uzgred, Zazijavalu puca... prsluk ko će ga se sećati. :lol:
Da ,da...a "Emanuela"će se svi sa setom sečati...:mrgreen::hahaha:
Dozvoljavam i mene...:(:hahaha:
Ovde je reč o Brbanima i kako ih u slabijem kontekstu pomenuo patrijarh?
Zaista ne znam čime su kod nas to zaslužili...
U Novosadskim prigradskim naseljima Veternik,Adice,Sadovi-pitomina božija...:mrgreen:
No kivnost primitivnije svesti koja traži osvetu na svemu šta je zapadno od Šida je razumljiva,
a donekle i normalna ,obzirom na kulturni milje i nesposobnost ovog da to poboljša...
Međutim-stvari se kreću na bolje i za desetak godina će papa moći doći sasvim bezbedno...
Taman kad Srbija uđe u EU...
DOTLE-NEKA NE POTEŽE VRAGA,PRDON-ĐAVLA...:mrgreen::hahaha:

Izjava je skandalozna jedino po tome što je krajnje nesrećno skrojena.
Pretpostavljam da je patrijarh SPC Irinej želeo da kaže da u Srbiji ima puno Srba koji su preživeli etničko čišćenje kome je kumovala i podržavala ga rimokatolička crkva.
Međutim, to je izrečeno veoma, veoma nespretno.
Druga mogućnost je da je patrijarh SPC Irinej zapravo željan da rimski papa, bivši Hitlerov vojnik, dođe u Srbiju, al' eto, pastva mu ne da. E, to bi već bilo skandalozno u punom smislu te reči.
Lisac matori,slatkorečivi,naravno da je željan da mu bivši Hitlerov vojnik dođe u Srbiju

Back