патња

guest 135511

Buduća legenda
Poruka
39.924
ја сам данас дошла до закључка да је основна логичка потка Универзума да се уствари лепота живљења и живота најјаче манифестује у патњи, тј кад човек пати.
мислим да је тада способан за неке много финије перцепције свега око себе него кад је нормалан, то јест кад нема туге да га избаци из тежишта свега постојећег

је л сте успели да осетите, упркос болу, који би као требало да вас ломи до бесвести, да вам је најлепше на свету
то је као неко дијалектичко кретање, кретање кроз супротности, највише осећаш лепоту кад је супроставиш патњи

озбиљно је питање врло

Naravno da jeste tako..
Zato što onda primećuje mnogo šta oko sebe..
Nekako, u tim momentima možda više znače lepe stvari.
Više ih primećujemo.
Ne samo lepe.
I obične stvari tada deluju čudnovato i možda, kao da ih prvi put sagledavamo izistinski.
I vidimo koliko krase svet i život.
Koliko je lepo samo popiti kafu na suncu i istinski se radovati jutru.
Naravno, kad prođe onaj akutni napad boli i tuge i kad uspemo da se saživimo sa njom dovoljno da možemo uočiti išta osim toga...

A kada prođe tuga i osećaji i posmatraji nisu toliko izoštreni, kad opet umanjimo svest i kad svakodnevica ponovo postane jednolična.. počnemo da zaboravljamo..

A možda i lupam.. :lol:

Naravno da jeste tako..
Zato što onda primećuje mnogo šta oko sebe..
Nekako, u tim momentima možda više znače lepe stvari.
Više ih primećujemo.
Ne samo lepe.
I obične stvari tada deluju čudnovato i možda, kao da ih prvi put sagledavamo izistinski.
I vidimo koliko krase svet i život.
Koliko je lepo samo popiti kafu na suncu i istinski se radovati jutru.
Naravno, kad prođe onaj akutni napad boli i tuge i kad uspemo da se saživimo sa njom dovoljno da možemo uočiti išta osim toga...

A kada prođe tuga i osećaji i posmatraji nisu toliko izoštreni, kad opet umanjimo svest i kad svakodnevica ponovo postane jednolična.. počnemo da zaboravljamo..

A možda i lupam.. :lol:

:heart:

ја сам данас дошла до закључка да је основна логичка потка Универзума да се уствари лепота живљења и живота најјаче манифестује у патњи, тј кад човек пати.
мислим да је тада способан за неке много финије перцепције свега око себе него кад је нормалан, то јест кад нема туге да га избаци из тежишта свега постојећег

је л сте успели да осетите, упркос болу, који би као требало да вас ломи до бесвести, да вам је најлепше на свету
то је као неко дијалектичко кретање, кретање кроз супротности, највише осећаш лепоту кад је супроставиш патњи

озбиљно је питање врло

Jeste i ja sam primetio..otkad patis imas jako sofisticirane postove gde napusavas muske..kapiram da su i dlake na grudima pocele da ti rastu znaci deluje ta patnja

озбиљно је питање врло
vrlo ozbiljno pitanje ?
jel to seminarski na temi : Toma Zdravković i Noćas mi srce pati ?
vreme ti je da se zaljubiš, pa ćeš shvatiti da srce lakše kuca kada je srećno, pa će ti i život biti lepši i kreativniji

ma da patnja je sjajna stvar..sav si beskichmen i tuzan i trazis oko sebe slamke spasa i vidis kako je sve lepo jer si skenjjan i furas bluz
evo vidi kako je Srbija kroz patnju dosla do samospoznaje ,ljudi su premudri i nadasve nadahnuti ,kreativni sve sami umetnici i filozofi na korak od zivota u manastiru +
a tek kad ti umre neko drag i voljen e to je tek iskustvo iz kojeg izlazis jak i motjan..sasvim novi ti..sofisticiran i nasmejan i spreman za nove izazove dok te ambicije ne odvuku na drugu stranu,onda sve pada u vodu..onda si opet onaj stari dok ne propatis ponovo
sto bi rekao cuveni filozof ignjacije vital... patnja je samo sreca preobucena u crno

озбиљно је питање врло
ako sve ovo što pišeš misliš ozbiljno, onda bi se ja zabrino da sam ti roditelj...:sad2:

озбиљно је питање врло

Ne slažem se, čovekova percepcija najbolje funkcioniše kada je staložen i udaljen od svih niskih strasti pobuda emocija itd.

И да, још један доказ, можда није најбољи али је доказ, погледајте песме Томе Здравковића, у најлошијем периоду његовог живота, никле су најбоље песме икад.

Back