Patkologija pitanje 2 -Šta znači?

O tome da sve znaju , ne moram da pricam, jer evo i iz ovog pitanja znaju sve sta mi se desavalo u poslednjih 12 meseci, ne treba im ni plecka ni pasulj.....

Ta recenica je toliko puta izgovorena, i bas mi je od ove price interesantno kako to da forumasice nikako da se poklope sa uobicajenim primercima....

Ima nade.....nemoj da ocajavas.....
Nisu sve zene sa tim mislima........ali stvarno nisu......
A ovi zadnjepomenuti detalji manipulacije preko seksa, to nije novo....ali je dobro.....
Ma ne očajavam,nego po ovome što je napisala ispada da nam jedino sex treba,niks hrana,vazduh i ostale životne potrebštine.Odsad ću kad me neka žena pita da li imam dovoljno sexa da kažem ne i da pitam jel' može nekako da se napravi rezerva za dane kad ga nema.:lol:

Neki doktori i psiholozi navode upravo obrnuto , tj da zene imaju veci libido, ali su ga u proslosti sputavale...kao i da su glavni pokretac seksualne revolucije upravo zbog veceg libida.....

Ona anabela, valjda se tako zove , takodje iz svog ugla isto tvrdi, tj da su zene libidnije....

Ali isto kao sto u biznisu dobijas vise ako onaj drugi dolazi na pregovore sa njegovom idejom , iako je inicijativa tiho potekla od tebe, tako ti je i u ovoj igri.......naravno iz muskog ugla.....
Kad ne znas sta ces, da li se odmah bacas na seks?
Nesto iz moje vizure ne vidim da muskarci koriste seks kao psiholosko rasterecenje nervoze.

patak, na nekim obukama u inosranstvu predavaci podvlace vaznost seksa kao sredstva za snizavanje nivoa stresa u kriticnim situacijama. radi se o radu u ratnim zonama i zonama konflikata u pregovorima. to je cisto telesni odgovor na situaciju u kojoj se adrenalin luci u vecoj meri i kroz duzi period, i zajednicki je za oba pola.

patak, na nekim obukama u inosranstvu predavaci podvlace vaznost seksa kao sredstva za snizavanje nivoa stresa u kriticnim situacijama. radi se o radu u ratnim zonama i zonama konflikata u pregovorima. to je cisto telesni odgovor na situaciju u kojoj se adrenalin luci u vecoj meri i kroz duzi period, i zajednicki je za oba pola.
Izvinjavam se Patku sto se "malo" udaljavam od teme, ali dotakli ste se pitanja koja su povezana i sa tim njegovim "povecanjem kolicine seksa", pa ce mozda i ovo moje razmisljanje imati nekog smisla, naime tice se bas toga "koliko seksa i kada". Karlitovu imaginarnu "rezervu seksa" upotrebio bih bas u ovim "kriticnim situacijama" u "ratnim zonama".
Seks u tim "situacijama u kojima se adrenalin luci u vecoj meri..." mi je totalno odvratan, ali to je moj licni stav. U ovom poslednjem ratu "krio" sam se od neprijateljske avijacije sa svojom jedinicom na napustenom aerodromu na periferiji naseg grada, cije piste vec godinama vaze kao idealno mesto za "motorizovane" parove. Oko nas razaranje i pogibija, na sve strane odsjaji na nebu, gori NS, PA, BG (to se u ravnici vidi nadaleko), a na aerodrom nam neprestano pristizu novi "ljubavnici", ne znaju da je pun vojske, prosto ih ne mozes oterati. Bilo je toliko neprijatnih situacija da mi se zgadilo i nisam hteo ni da uzimam ucesca u svemu tome, jednostavno bi slao nekog vodnika sa coporom "dobrovoljaca", kojih je uvek bilo u izobilju za takve misije (da ne poverujete kako matori ljudi mogu da budu skloni voajerizmu), da ih prekontrolisu i dalje sprovedu vojnoj policiji. Iz izvestaja se moglo videti da je tu medju "zarobljenicima ljubavi" bilo ljudi raznih profila (starost, zanimanje...), i svima njima je seks tih dana bio izuzetno vazan, toliko vazan da ne obrate paznju na tudju tragediju. Ta sebicnost... pa ne znam sta je moze izazvati, ali to mi je delovalo nehumano, zivotinjski...kakvo oslobadjanje od stresa, obicno parenje, gde su emocije kad vodis ljubav, a necija deca na pedesetak kilometara od tebe ginu. Stvarno ne razumem.

ti "ljubavnici" kako ih nazivate su ljudi a ne zivotinje - zasto jednu tako ljudsku reakciju na suocavanje sa strahom od smrti nazvati parenjem? u zivotu svi uvek vode ljubav sa emocijama, nemaju seks da ne kazem - ne pare se? mozda treba da sacekaju da se rat zavrsi - jer u njemu necija deca umiru pa da onda mogu bez grize savesti da pristupe uzvisenom cinu... i oni su necija deca, i oni mogu da poginu u eksploziji 5 minuta nakon sebicnog parenja kojim nisu izazvali tudju tragediju a sopstvenu su na kratko zaboravili. cilj predavanja koji sam pomenula i jeste da se ljudi ne osecaju krivim jos i za to u situaciji u kojoj im se tovari na ledja krivica za sve i svja.
smrt, zivot, adrenalin, strah, seks - instinkt prezivljavanja, nista sto zasluzuje osudu drugih ljudskih bica. libido pobedjuje tanatos, zivot pobedjuje smrt.
ja ih potpuno razumem
izvini patak za off, necu vise

A citala sam ja kod Dobrice Cosica, tu propagandu da zene treba da spavaju sa vojnicima, narocito nepoznatima i u prolazu, jer ko zna, mozda taj mladic pogine sutra, a mozda tamo negde daleko i njen mladic voli neku, poslednji put...
Sto se teme tice, mislim da zene samo u ocaju izgovaraju takve stvari, nekad smo vise vodili ljubav, i ti mene ne volis vise. Kad im je zaista stalo do vise seksa one ga dobiju, a kad su ljute na muskarce sto ih zapostavljaju, onda ih ucenjuju sa: ti mene ne volis vise.

Pazi,najvažnija...:roll:ako ima i može,dobro,ako nema odoh na pecanje.:mad:*****,kad pročitam nešto ovako dođe mi da odem kao dobrovoljac na Svetu Goru,doživotno.:-(

Napravi anketu: 1. Na šta muškarci najčešće pomisle u toku dana?
2. Šta je glavno što pomisle kada im se dopadne neka žena?
3. Čega se sigurno ne bi odrekli u vezi sa ženom?
4. Koliko dugo bi ostali u vezi sa ženom kada ne bi bilo seksa? I da li
bi to zvali vezom ili prijateljstvom?
Kad kažem najvažnija stvar na svetu, mislim: u vezi sa ženama. Izvinjavam se zbog nedovoljno jasnog izražavanja. Ovde je ipak bilo reči da ima, samo on neće onako često kao pre... ili se bar to njoj čini... a ne da nema sa njene strane.Pročitaj 2-3 puta, možda ćeš shvatiti. Pa da ne odlaziš bez potrebe.

Neki doktori i psiholozi navode upravo obrnuto , tj da zene imaju veci libido, ali su ga u proslosti sputavale...kao i da su glavni pokretac seksualne revolucije upravo zbog veceg libida.....

Ona anabela, valjda se tako zove , takodje iz svog ugla isto tvrdi, tj da su zene libidnije....

Ali isto kao sto u biznisu dobijas vise ako onaj drugi dolazi na pregovore sa njegovom idejom , iako je inicijativa tiho potekla od tebe, tako ti je i u ovoj igri.......naravno iz muskog ugla.....
Kad ne znas sta ces, da li se odmah bacas na seks?
Nesto iz moje vizure ne vidim da muskarci koriste seks kao psiholosko rasterecenje nervoze.
Psiholozi! Doktori! Seksolozi! Oni su samo ljudi koji su nešto naučili (ili nabubali, kako koji) takođe od ljudi, ali niko od njih nije bio u koži drugog pola, pa da baš sigurno zna šta govori. To su samo predpostavke. Nije dobro generalizovati neku tako duboko ličnu stvar, pogotovo ne po polovima, jer oni nisu isti po načinu izražavanja doživljavanja seksa (žalosno je ako to nije i vođenje ljubavi nego samo "fiskultura").Uostalom, "svi ljudi su isti, i nema dva ista čoveka".

Jel ti to misliš da činiš uslugu ženama kad....? Ti nemaš neke koristi, nego da učiniš, onako, iz humanitarnih razloga?
Ne činim ja nikome uslugu.Naučnici koji su se bavili seksom su tačno utvrdili kakve i koje hormone razmenjujemo u toku seksualnog čina.Žene posle seksa nemaju nikakve fizičke posledice,već samo dobiju hormone koji im trebaju.Nađi negde,proguglaj i pročitaj.

Napravi anketu: 1. Na šta muškarci najčešće pomisle u toku dana?
2. Šta je glavno što pomisle kada im se dopadne neka žena?
3. Čega se sigurno ne bi odrekli u vezi sa ženom?
4. Koliko dugo bi ostali u vezi sa ženom kada ne bi bilo seksa? I da li
bi to zvali vezom ili prijateljstvom?
Kad kažem najvažnija stvar na svetu, mislim: u vezi sa ženama. Izvinjavam se zbog nedovoljno jasnog izražavanja. Ovde je ipak bilo reči da ima, samo on neće onako često kao pre... ili se bar to njoj čini... a ne da nema sa njene strane.Pročitaj 2-3 puta, možda ćeš shvatiti. Pa da ne odlaziš bez potrebe.
1.To je uredila priroda,a ne mi.
2.Ima li love,ili ću morati da rintam više nego dosad?
3.Našli bi drugu.
4.Vrati se na 3.Što se tiče nje ne mi smetalo da izađemo povremeno na kafu,pogotovo ako imamo dosta zajedničkih interesovanja.

Da li je isto kad se manjak seksa potpuno ovde i bilo gde u razgovoru poistoveti sa potpunim izostankom seksa?

Vidim da se to maksimalno radi......

To mi liči kad malom detetu kažeš , ne može čokolada , a ono ti vrišti i kaže nikad mi niste dozvoljavali čokoladu da jedem, što sam ja gori od sve dece......

Da li je isto kad se manjak seksa potpuno ovde i bilo gde u razgovoru poistoveti sa potpunim izostankom seksa?

Vidim da se to maksimalno radi......

To mi liči kad malom detetu kažeš , ne može čokolada , a ono ti vrišti i kaže nikad mi niste dozvoljavali čokoladu da jedem, što sam ja gori od sve dece......
Pa valjda čim pomeneš seks misle da si zagoreo.:)

Ta sebicnost... pa ne znam sta je moze izazvati, ali to mi je delovalo nehumano, zivotinjski...kakvo oslobadjanje od stresa, obicno parenje, gde su emocije kad vodis ljubav, a necija deca na pedesetak kilometara od tebe ginu. Stvarno ne razumem.

Rećiću ti šta je bilo po beogradskim studentskim domovima....

Prvog dana bombardovanja uveče, do 05h su u ženskim delovima bile ogromne gužve u smeru izlaza.
Sve sa koferima, bila je kolona taxija ispred svakog studentskog doma u bg.
Neki su vozili samo do autobuske (radi do 00.30h) a neki direktno do gradova.....s tim da će račun platiti roditelji kad taksi stigne tamo....
Muški su polako nestajali u sledećih nedelju dana.Oni sa juga sa pozivom, ostali kući.

Kroz tri nedelje opet gužva u ženskim delovima studentskih domova...
Mnogo njih se vratilo "jer je dosadno kući", "nema nikoga na jugu, sve mobilisano","dosadno i na severu".
I onda je krenulo gluvarenje po onim mitinzima podrške i po trgu, a pre toga i po skloništima....
Poseban je to psihološki efekat na psihu.
Dugogodišnje veze su pucale jer je ONA postavljala ultimatum NJEMU koji dobija poziv , da se odmah venčaju. Bilo je čak i neizrečenih namera da se zatrudni ekspres.
Ali kod većine se taj možda starosrpski poriv pretvorio u tenziju i oni malobrojni mucavci što su bili u st.domu i oni BG koji nisu bili mobilisani nisu morali nepoznatoj ni reči više da kažu, osim "ćao, hoćemo kod mene" sa nekim strahom u glasu, strahom od situacije , ne od nje....nju kao da ne primećuješ.....

Toliko puta sam sretao te malobrojne poznanike i bio predstavljan devojkama koje su pokupili u prodavnici pored, na trgu, na mostu, u skloništu, na ulici bukvalno u 5sek.
Nije tu bilo nikad nimalo srama, jeste bilo one nelagodnosti straha od neizvesnosti, ono kad ne znate šta će te sa sobom, jer vas izjeda iznutra.

Kasnije , posle mesec i po, kad su se počeli i ispiti održavati i kad su došli i oni koji nisu bili mobilisani i učili su za ispite, onda se malo tržište prenelo na brzo pićence i bar neku elementarnu žvaku....

Ovo nisu izuzeci i malobrojni slučajevi, ovo što sam naveo je bilo tako često , da sam se ponekad pitao koliko puta žene mogu da vode ljubav ili seks u toku dana....
Ali one "primernije" su gledale da iskoriste takav seks i da se posle povuku u neki ćošak i čitaju neku knjigu i isključe se iz stvarnosti....tj 3x im je bilo optimum
-------------------------------------------------------
U manjim sredinama se samo više moralo raditi ispod žita , zato je navala i bila na povratak u BG , inače je psihološki , zvučno , mnogo lakše bilo u unutrašnjosti, ali opet izgleda da opterećenje situacijom nije umanjilo poriv , pa je izlaz bio u BG , gde jesu bombe, ali se lakše dolazi do ispod žita.....
-----------------------------------
Nisam uopše razmišljao koliko to padanje maski u krizi jeste dokaz za okrenutost žena seksu kao ultimativnoj svrhi življenja, do ovog trenutka....

Taj nagon za održanjem budućnosti, dok muškarci u krizi više imaju nagon za održanjem egzistencije u sadašnjosti....
Što na prvi pogled totalno paradoksira praktičnost i makijavelizam žena, i čini glupim moralnost i čojstvo i junaštvo muškaraca u tim trenucima.Sebično vs društveno u tim trenucima....

Ali to je još samo jedan slučaj od mnogih , gde se po meni vidi savršenstvo u postojanju potrebe uparenja M i Ž i dopunjavanja osobina do nečeg što je naj......

Od mnogih sam cula kako su se sjajno provodili za vreme bombardovanja. Sviraju sirene, a mladez igra fudbal, zurke, ludila...I smejali se onima, koji su preziveli pravo granatiranje, pa cim cuju zvuk sirene, trce u sklonista i dobijaju napade panike.
A po malim sredinama, su bili razmesteni rezervisti iz drugih krajeva zemlje, pa je verovatno i na tu temu bilo romansi i druzenja.

Bude li nas Patak analizirao sva ova razmisljanja postace jos tuzniji, a ako njegova partnerka bude pri tom cekala na njega, eto novih problema i njima i nama. :) Taote i njegovo "svi ljudi su isti, i nema dva ista coveka" su sigurno bez konkurencije, po meni to bi bio univerzalni odgovor. Ne verujem da je Patkova partnerka (devojka, supruga...) bas u situaciji gde se sukobljavaju sebicno i drustveno, tako da joj ni moj "ratni primer", ni te preporuke zapadnih strucnjaka za smanjenje stresa nece koristiti (pre ce biti da bi ja pod hitno trebao da proucim te metode :)). Verovatno ces Patak morati jos vise da povecas "kolicinu seksa", ne zavidim ti uopste. :)
Ne bih vise da "gusim", ali ovaj opis atmosfere u BG tih dana i zaista odlicna Mojrina argumentacija traze "objasnjenjce". Ljudi nemojte misliti da sam ja svetac koji druge osudjuje ili krivi, pitanje je kako bi i sam reagovao da sam "mirno" proveo rat u NS, i da, bilo je svega toga i u manjim sredinama, "zivelo" se koliko se moglo, ali mozda sam iz "kamenog doba", ne znam... Zasto je mene bio blam kad su mi vojnici doveli polugole uglednog lekara i njegovu medicinsku sestru, kao dezuraju, moze biti zrtava, vanredna situacija i te price, a oni na "nocnom letu"? Ni sad mi to ne lici kao delovanje "instikta prezivljavanja", pre bih rekao da se radilo o "upraznjavanju navike" ne vodeci racuna o situaciji, "odosmo na aerodrom k'o i uvek". Uopste me se ne bi ticao njihov seks i njihova motivacija da mi se nisu nacrtali ispred nosa, i oni i svi drugi. Morao sam da razmisljam o svom d....u, kad u totalitarnom rezimu, za vreme rata dobijes naredjenje, pa zaj...s stvar, niko ti ne pomogne. Mogli su da se vole u bolnici, u necijoj gajbi, ma bilo gde, da niko ne mora da zna, a ne na putu kojim treba da manevrisem i bezim, sta bi rekao rodbini da mi je neko poginuo zato sto nismo mogli da se povucemo od "ljubavnika". To je za mene bila sebicnost, necu ni da raspredam o moralu, ni ne znam sta je to, a mislim da je bilo mesta i za neciju "grizu savesti".
Ima i tu necega, seks iz navike, iz sebicnosti (ne tice me se sto ti neces ili ne mozes, ja hocu "svoj deo")?

Ma nemam ja taj problem, iako je ovde postavljeno pitanje.....
jer sa svojim partnerkama pričam.....

Ali to je tako čest tekst koje žene koriste , tako da je red da vidimo šta koja misli kad ga upotrebi ili kad bi ga upotrebila.....znači ne da generalizujemo već da stvorimo skup odgovora i razmišljanja i tumačenja....

Šta će ko posle da usvoji kao svoje ponašanje je njegova lična stvar....kao i uvek....

Back