Quantcast

PATKA (izgleda)

Lacibg

Buduća legenda
Poruka
26.480
Jadranka Pseto ... ovaj, Kero, priča o "srpskom neprimerenom načinu" lobiranja ????

Šta je tu neprimereno ?

A o ovom glumcu, čuo sam jednu kratku pesmicu :
Džordže Kluni u doope mi duni ... :lol:

(izvin'te ako deluje bezobrazno :wink: )
 

nenadbiosiupravu

Zainteresovan član
Poruka
311
ma teta je skroz slatka sa ovim shishkicama, nadasve pametnim pogledom i prichom o dobro_poznatoj_srpskoj_propagandi_kojoj_nista_nije_strano
citira i cosica. e :lol:
Највише волЕм то чувено "цитирање" Ћосића о лагању, толико пута коришћено у хрватској_антисрпској_пропаганди_којој_ништа_није_страно.

Иако је и овај цитат сакаћење књижевног дела, бар колико толико даје увид у ком контексту је Ћосић писао о лажи.

Добрица Ћосић, "Деобе I":

"Ропство, то је: смртоносне су истине. Зато се и вичу и шапућу лажи. Свима и свакоме. Лаже окупатор, лажу издајници, лажу и борци за слободу. Лажемо да би обманули себе, да утешимо другог; лажемо из самилости, лажемо да нас није страх, да охрабримо, да сакријемо своју и туђу беду. Лажемо из љубави и човечности, лажемо због поштења. Лажемо због слободе. Лаж је вид нашег патриотизма и потврда наше урођене интелигенције. Лажемо стваралачки, маштовито, инвентивно. За ову лаж под окупацијом и обичан идиот има више маште од многих романсијера. Лаж је нужда, биолошка, психолошка, национална, политичка......"


П.С. чисто да може да се пронађе кад неко ради претрагу на нету
 

Top
  Blokirali ste reklame
Dragi prijatelju, nemojte da blokirate reklame - isključite Ad Blocker na Forumu, jer će tako mesto vaših susreta na Krstarici ostati besplatno za korišćenje.