Patetika vs romantika

to se sredjuje trikovima ako potencijalna veza sa naklonoscu pretenduje da ode na put patetike... ona se napr. sve nesto necka ali je jaz nervoze primetan kod oboje i da ne bi otislo sve u semioticku patetiku, u prevodu u 3 lepe pm, preseces recima tipa...posto idemo kod mene, ili u restoran, kafu ili sta god, da te lepo ovde sad poljubim da bi mogli posle na miru da pricamo opusteno i dok ona razmislja sta si rekao posto zene slabije kapiraju :lol: zavalis joj jezik do grkljana ... i nema vise patetickog proseravanja, jer tad ili je imas, ili ti obraz bridi od samarcine...patetike nema ni pod razno :lol:

to se sredjuje trikovima ako potencijalna veza sa naklonoscu pretenduje da ode na put patetike... ona se napr. sve nesto necka ali je jaz nervoze primetan kod oboje i da ne bi otislo sve u semioticku patetiku, u prevodu u 3 lepe pm, preseces recima tipa...posto idemo kod mene, ili u restoran, kafu ili sta god, da te lepo ovde sad poljubim da bi mogli posle na miru da pricamo opusteno i dok ona razmislja sta si rekao posto zene slabije kapiraju :lol: zavalis joj jezik do grkljana ... i nema vise patetickog proseravanja, jer tad ili je imas, ili ti obraz bridi od samarcine...patetike nema ni pod razno :lol:
Ako tebe bude slusao usrecice se samo tako :lol:

Patetika: izveštačeno, usiljeno, a može i preterano, bolesno.

Dobri primeri na temi.

Romantična osećanja u današnje vreme ne podrazumevaju ništa Preterano i usiljeno, već mirno i odistinski, bez prevelikih reči, jednostavno. Urađeno u pravo vreme.

Romantični doživljaji su kako za koga .. za nekog je to šetnja pored reke, gledanje noću zvezda, a za nekog posle grubog i intenzivnog sexa kad legnu na krevet, zapale cigaru i puste muziku. U svakom slučaju istinski osećaj dubine trenutka, bez velikih reči. Stil zavisi od pisca.

Patetika: izveštačeno, usiljeno, a može i preterano, bolesno.

Dobri primeri na temi.

Romantična osećanja u današnje vreme ne podrazumevaju ništa Preterano i usiljeno, već mirno i odistinski, bez prevelikih reči, jednostavno. Urađeno u pravo vreme.

Romantični doživljaji su kako za koga .. za nekog je to šetnja pored reke, gledanje noću zvezda, a za nekog posle grubog i intenzivnog sexa kad legnu na krevet, zapale cigaru i puste muziku. U svakom slučaju istinski osećaj dubine trenutka, bez velikih reči. Stil zavisi od pisca.
Ja volem Cicne ljubavne pesme
Ceca peva kako domaća žena razmišlja
a opevala je mnogo tipova žena i zajebatih situvacija
nek reknu muški ako nešto nisu doživeli sa svojom skandalušom? :D

daj primer patetike i romantike za istu stvar.
Patetika i romantika nisu ista stvar, al' mogu da se odnose na istu situaciju – samo je fazon u tome kako se to kaže.
Patetika je kad preteruješ, dramatizuješ, kukaš do besvesti.
Romantika je kad si emotivan, ali normalan, topao i iskren.

Primer – neko se oprašta od voljene osobe na stanici:
Patetično: "Bez tebe sam niko i ništa! Kako ću preživeti ovaj pakao? Suze mi kvase dušu, srce mi se raspada u paramparčad!"
Romantično: "Nedostajaćeš mi, al’ znam da ćemo prebroditi ovo. Vidimo se uskoro, ljubavi."

Znači, patetika je kad preteraš ko u meksičkim sapunicama, a romantika je kad pričaš ko normalan čovek, s emocijom, al’ bez drame. 😄

Romantika je kad me pokrije ako zaspim na fotelji, patetika je zajednički profil na FB. Romantika je da mi ponese kese iz radnje, patetika je kad mi piše sedamdeset poruka dnevno koje su uglavnom sadržaja "volim/ljubim/želim/sanjam te". Romantika je kad mi donese cvet iz bašte bez povoda, patetika je kad 'oće da se besi jer ću da izađem sa drugaricama. A Vukajlija kaže: "patetika je romantika koja se dešava nekom drugom".

Back