Vec duze vreme razmisljam kako da ostvarim ideje koje imam za neke izume kao sto je nova metoda za merenje zapremine tela pravilnog i nepravilnog oblika (sem arhimedove profesorka mi je rekla da postoji jos nacin preko integrala ili tako nesto, ali da sem toga i nema nesto puno opcija za takvno merenje), odeca koja bi grejala korisnika bez nekih dodatnih resursa i uredjaj kojim bi se spasila osoba koja pada sa velike visine. U vezi prvog sam se raspitao kod dva profesora i rekli su mi da je moguce to konstruisati, ali da je proces pravljenja i testiranja toga slozen, ali da ima potencijala da bude precizniji od ostalih metoda i da probam sa tesiranjem na fakultetu posto bi tamo mozda imao potrebnu opremu. Uglavnom, zanimam me gde mogu i kome da se obratim uvezi realizacije takvih projekata, posto nema potrebnu opremu za pravljenje takvih izuma, a nisam siguran ni da imam dovoljno znanja da sam sve to uradim. Da li postoji neka drzavna ili privatna institucija za mlade pronalazace ili tako nesto posto sam to ne bih mogao bez nekog ko ce bar da me posavetuje i nadgleda. Svi su uglavnom samo ideje, ja bih voleo da ih patentiram, ali za to je valjda potreban prototip i detaljan opis, koji ne verujem da mogu napisati sam.