Patentirana bosanska nuklearna bomba

Poruka
15.544

Bosanac patentirao nuklearnu bombu​


Bosanac Nedžib Murtić patentirao je novu vrstu nuklearne bombe koja, kako tvrdi, ima potencijal da promeni svet koji poznajemo.

IZVOR: AVAZ.BA PETAK, 5.02.2021. | 13:17 -> 13:30

1380657797601d39946bb38666770756_v4_big.jpgNaime, Institut za intelektualno vlasništvo Bosne i Hercegovine u maju 2019. godine izdao je rešenje o dodeli konsenzualnog patenta za pronalazak pod nazivom "Eksplozivno reaktivna naprava".

Obrazloženje izuma

U obrazloženju patenta navodi se da se eksplozivno-reaktivna naprava sastoji iz tri skupa komponenti. Prvi skup komponenti su olovna cev oblika epruvete, koja je šuplja sa jedne strane, radioaktivna supstanca i gama-zraci.

Drugi skup komponenti su elektromagnet pozitivnog naboja, pozitivna anoda, vazduh, kiseonik, azot. Treći skup čine olovna obloga i elektromotor.

"lzum spada u oblast atomskog fuzijskog oružja koje koristi plazmu, odnosno atomsko jezgro kiseonika i azota za stvaranje eksplozije", navodi se u objašnjenju patenta.

Dodaje se da, prilikom napuštanja atomskog jezgra težih elemenata neutroni poseduju ogromnu temperaturu, prolaze kroz magnetno polje pozitivnog naboja i dolaze u mehanički dodir sa magnetom, tope magnet i tako plazma napušta komoru, odnosno dolazi u dodir sa vlažnim vazduhom.

Posledica ovoga je lančano zapaljenje vodonika u vlažnom vazduhu na ogromnom prostranstvu.

"Na nivou hidrogenske bombe"

"Svi elementi se mogu staviti na neko postolje i ugraditi u raketu, pa se ona može ispaliti na neprijateljske položaje. Ova bomba bila bi jača od fisijske bombe ili, bolje rečeno, od obične atomske bombe. Na nivou je sa fuzijskom ili hidrogenskom bombom", pojasnio je Murtić za Dnevni avaz.

Dodao je da se ova nova vrsta nuklearne bombe može nazvati i ekološkom nuklearnom bombom.

"Nakon vrlo snažne eksplozije nema radijacije, kao što je to kod klasične atomske bombe. Radi se o novoj tehnologiji, nakon oslobađanja ogromne energije, ne ostaje radioaktivna pustoš", istakao je.

Nagrađivani izumi

"Prvi moj patent je globus sa magnetnim ležištem. Drugi je isto vezan za magnetni ležaj, a radi se o točku na automobilu. Treći patent je, takođe, univerzalni točak sa grejačem. Ovaj izum je bio na izložbi u Zagrebu, ali nije osvojio nagradu. Ipak, za univerzalni lebdeći točak dobio sam dve nagrade - u Ženevi i Parizu", rekao je.

https://www.b92.net/zivot/vesti.php?yyyy=2021&mm=02&dd=05&nav_id=1806552


U BiH izdat patent za “nuklearnu bombu” koja ne radi na principu pretvaranja mase u energiju po čuvenoj Ajnštajnovoj formuli E=mc^2 - ovako se dobija cca 20 kilotona po jednom gramu mase pretvorene u energiju - tj “oslobađa” se energija iz gluona koji drže jezgro atoma na okupu zbog defekta mase pri fisiji jezgara nestabilnih transurana (Pu-239 - Nr 1, U235) ili pri fuziji elemenata sa samog početka periodičnog sistema - vodonika, deuterijuma, tricijuma, litijuma. Patentirana “nuklearna bomba” sve komplikacije u vezi sa izotopnom separacijom i/ili produkcijom dovoljnih količina Pu239/U235 elegantno izbegava - ona “funkcioniše” na principu “lančanog zapaljenje vodonika u vlažnom vazduhu na ogromnom prostranstvu”.

Razumljivo je da izumitelju može svašta da padne na pamet, pa i “nuklearna bomba” na principu “lančanog sagorevanja” (sic!), ali je prosto neverovatno da neko hoće za to da izda patent.

Patent ima definitivno svojih političkih, strateških i geopolitičkih implikacija - BiH kao nuklearna sila!
 
Poslednja izmena:

bas kao

Elita
Poruka
18.705
Bosanac Nedžib Murtić patentirao je novu vrstu nuklearne bombe koja, kako tvrdi, ima potencijal da promeni svet koji poznajemo.
Ja njega savrseno razumem: video covek da je svet poludeo, i da mora nesto da preduzme

bas cu da stupim u kontakt i otkupim patent, ja nisam izbosne, znam ja kako treba sa poludelim svetom, samo da se docepam patenta, nasi smo, razumemo se odlicno, pa se nadam popustu
 

bas kao

Elita
Poruka
18.705
Može, ako ti Kadirov odobri
i on tera vodu na moju vodenicu, pzi ga

У интервјуу за руску државну телевизију, који су поделили медији, Дугин, чија је ћерка Дарја Дугина убијена у атентату у августу, рекао је да се слаже са коментарима чеченског ратног команданта Кадирова, који је позвао на „десотонизације“ у Украјини.
 

Top