Patent za Samsung Odyssey VR kacigu izgleda neobično i nudi napredne funkcije

Smartanabil

Buduća legenda
Poruka
28.229
Patent za Samsung Odyssey VR kacigu izgleda neobično i nudi napredne funkcije


Pojavio se Samsungov patent za uređaj koji bi mogao biti naslednik kompanijine HMD Odyssey Windows Mixed Reality kacige. Na osnovu skica iz patentne prijave, sajt LetsGoDigital je kreirao rendere u boji, koji ukazuju na to da bi izgleda VR uređaja mogao podsećati na oči mušice.

Prednja strana uređaja ima dve poluprovidne sekcije, podeljene po sredini. Za sada nije poznato da li je ovakav dizajn postignut sa namerom ili slučajno, a nadamo se da su izmene koje bi patent implementirao više funkcionalne nego estetske.


sam2_353.jpgPatent sugeriše da će naredni Odyssey VR uređaj biti i dosta moćniji. Dijagram otkriva ukupno četiri kamere s prednje strane, po dve na svakoj polovini. Ovo bi proširilo polje pregleda za sistem praćenja kacige, a potencijalno bi uređaj mogao da detektuje čak i ukoliko su korisnikove ruke pružene sa strane.

Vidljiv je i značajan redizajn kaiševa i okvira koji drže kacigu u mestu. Kao i uvek kada su u pitanju patenti, nema informacija o tome kada i da li će patentirano rešenje biti implementirano u konkretan proizvod.

Izvor: LetsGoDigital
 

Back
Top