Pasulj na Pasuljanskim livadama...

Grom_sa_neba!

Buduća legenda
Poruka
32.965
...

Jedan autorski osvrt na jednu gastro-politicku temu...

Naime...ne znam da li @Jugoslav Čvarak voli pasulj...ali ima ko voli...da se marketinguje sa istim...i da nam poput neke Instagramuše...redovno pokazuje šta jede...

NAJBOLJI VOJNIČKI PASULJ! Državni vrh posle vojne vežbe obedovao sa pripadnicima Vojske Srbije na Pasuljanskim livadama (FOTO)​

https://www.kurir.rs/vesti/politika...a-vojske-srbije-na-pasuljanskim-livadama-foto
3921501_mv1_ls-s.jpg

Ne znam sta ce na stolu voće kad znamo da pasulj najbolje ide uz crnog luka...ali valjda da bi Insta fotka bilo sto lepsih boja...😴

Jeste li vi u vojsci (koji ste sluzili) jeli pasulj sa grozdjem, kruskom i bananama? 🤔

...

...

Naime...ne znam da li @Jugoslav Čvarak voli pasulj...
Obično voštano voće za ukras, bezveze se našlo na stolu.

Pasulj ne da volim, već obožavam, pogotovo iz crvene šerpice na tufne.

🥰

Meni jedna od najboljih filmskih scena ikada:

A zid u pozadini se osuo...nije okreceno od oslobadjanja Beograda 1945...

Znam da bi i @Jugoslav Čvarak rado sa JKP nigerima vecerao...i to je lepo...

...
Večerao bi sa svakom čestitom osobom na svijetu, pa ako treba i sa niggerima, SDP-njarama i Žutima, samo među njih sto jedva nađeš pet čestitih.

...

Naime...ne znam da li @Jugoslav Čvarak voli pasulj...ali ima ko voli...da se marketinguje sa istim...i da nam poput neke Instagramuše...redovno pokazuje šta jede...

NAJBOLJI VOJNIČKI PASULJ! Državni vrh posle vojne vežbe obedovao sa pripadnicima Vojske Srbije na Pasuljanskim livadama (FOTO)​

https://www.kurir.rs/vesti/politika...a-vojske-srbije-na-pasuljanskim-livadama-foto
3921501_mv1_ls-s.jpg

Ne znam sta ce na stolu voće kad znamo da pasulj najbolje ide uz crnog luka...ali valjda da bi Insta fotka bilo sto lepsih boja...😴

Jeste li vi u vojsci (koji ste sluzili) jeli pasulj sa grozdjem, kruskom i bananama? 🤔

...
Mi smo bili u vojsci koja je mogla da odbrani zemlju....
Ova trojica mogu samo da je izdaju...

Nisu to napolitanke

Ako mislis na keks iz sdo

Napolitanke nisu bile suve. Normalne su bile kao i euro blok čokolada
To su uvaljivali kuvari umesto napolitanke a nije napolitanka nego dvopek iz SDO, probali i kod mene, otisao kod kuvara i pitao jel neka greska...kuvar rekao to ti je sto ti je, jel tako ...sutra ce biti napolitanki...
A nugat su bile odlicne, nasao sam prodavnicu koja je jedno vreme valjala svu pokradenu hranu iz vojske i studentskih domova, , neke dve kuvarice drzale market...jedna radila pri vojsci , druga u Rifatu..

Bas zato sto je SDO dvopek ekstrem za zamenu za finu nugat napolitanku...

Inace nije tema, ali kad je bilo medjunarodno takmicenje iz matematike, i sad dolaze krem srednjoskolci iz svih zemalja, i slucajno pita mene direktor moje srednje, posto sam imao iskustva sa tim medjunarodnim olimpijadama, sta je zgodno da im se obezbedi kao rucak...

A obicno nije bio rucak, retko , svaka cetvrta olimpijada...
I posto je imao vezu u garnizonu , pita jel moze vojnicki pasulj ....
Ja se slozim da je to super, uz paket vocki i sokica...
A vojnicki pasulj je sa slaninom unutra a svez kupus je salata...po PS...nije mladi luk...
I stvarno su ga odradili majstorski....ni previse ni premalo...a vec ranije pre takmicenja su vec bili podelili sokice za koncentraciju...i keksice ona mala 100 200g pakovanja...
Tako da se skola, direktor uopste nije obrukala, nego bas bas..

Inace nije tema, ali kad je bilo medjunarodno takmicenje iz matematike, i sad dolaze krem srednjoskolci iz svih zemalja, i slucajno pita mene direktor moje srednje, posto sam imao iskustva sa tim medjunarodnim olimpijadama, sta je zgodno da im se obezbedi kao rucak...

A obicno nije bio rucak, retko , svaka cetvrta olimpijada...
I posto je imao vezu u garnizonu , pita jel moze vojnicki pasulj ....
Ja se slozim da je to super, uz paket vocki i sokica...
A vojnicki pasulj je sa slaninom unutra a svez kupus je salata...po PS...nije mladi luk...
I stvarno su ga odradili majstorski....ni previse ni premalo...a vec ranije pre takmicenja su vec bili podelili sokice za koncentraciju...i keksice ona mala 100 200g pakovanja...
Tako da se skola, direktor uopste nije obrukala, nego bas bas..

Taj vojnički pasulj je bio odličan jer se samo posle toga najedeš i osetiš sitost....... velika većina ostalih jela i posle sat dva si gladan.

Back