Pastor Guillot osuđen na 8 godina zatvora

Nikita Kulganov

Buduća legenda
Poruka
32.951
Le pasteur Guillot condamné à 8 ans de prison
https://ici.radio-canada.ca/nouvelle/1937720/pasteur-guillot-condamne-8-ans-prison
Pastor Guillot osuđen na 8 godina zatvora
Na suđenju je Claude Guillot rekao da je reagirao na Božji zakon, a ne na ljudski zakon. Dok čeka pravomoćnu presudu, 72-godišnji župnik služit će kaznu od osam godina zatvora.

"Niti jedna religija ne ovlašćuje niti dopušta onima koji u nju vjeruju i prakticiraju zlostavljanje i mučenje djeteta", presudio je sudac Christian Boulet prilikom izricanja presude.
image.jpg

72-godišnji baptistički pastor nije reagirao kad su mu posebni policajci stavili lisice, pred njegovim žrtvama u sudnici.

Ovaj čovjek neće moći napraviti druge žrtve kao on. Za nas ostale, to je veliko olakšanje, rekao je Marc Levasseur, koji je 1980-ih pogođen drvenom paletom u školi La bonne semence u Victoriavilleu.
Nakon toga, Guillot je osnovao vlastitu školu u podrumu svoje rezidencije u Quebecu, na prijelazu u 2000. Josh Seanosky bio je podvrgnut krutim učenjima pastora, temeljenim na njegovom doslovnom tumačenju Biblije.
incarceration-pasteur-claude-guillot.jpg

Da ga konačno vide da je on taj koji će biti zatvoren. Zatočio nas je, oteo nas je, mučio nas je, mučio nas je, pa sada je njegov red da izgubi svu svoju slobodu, primijetio je gospodin Seanosky. Ovo što se upravo dogodilo je izbavljenje, dodao je Michael Dionne.

U vrijeme počinjenja zločina petero žrtava bilo je u dobi od 4 do 20 godina.


Jedinstven slučaj
Tužiteljstvo je župniku tražilo do 15 godina zatvora, dok je njegov odvjetnik predlagao kaznu do 3 godine. Obje su strane citirale nekoliko odluka u drugim slučajevima kako bi poduprle svoju sugestiju, ali sudac Christiant Boulet nije pronašao sličan slučaj.

Sudac je naznačio da kazna koju je predložilo tužiteljstvo odražava ozbiljnost djela koja je počinio Guillot, ako pribrojimo kazne za svaku od žrtava. No, istaknuo je kako mu zakon nalaže da vodi računa o razmjernosti i načelu ukupnosti, da bi na kraju došao do osam godina pritvora.

To je kazna koja je, s obzirom na okolnosti, zadovoljavajuća, komentirala je tužiteljica DPCP-a Me Sonia Lapointe.

Claude Guillot podvrgnuo je svoje učenike režimu terora, namećući im posljedice opravdane i ovlaštene, prema njemu, u raznim odlomcima Biblije. Djeca bi mogla biti natjerana da stoje nepomično cijeli dan. Kazna koja bi se mogla razvući gotovo mjesec dana.
Sudac također smatra da je Guillot dao opake i okrutne primjedbe potičući samoozljeđivanje. Bez vode, dijete je čak bilo prisiljeno piti iz WC školjke.

Sudac dodaje da je Guillot osim fizičke kontrole imao i psihički utjecaj na žrtve. On navodi primjer dječaka kojeg je uvjetovao Guillot, trenirajući ga da godinama živi u strahu da će ga on udariti i iznad svega, da će ga Bog udariti ako se iznutra suprotstavi onome što mu je optuženik rekao.

Ova odluka dolazi na kraju pravnog procesa koji je započeo u prosincu 2015.

Ovo je iznimna situacija, inzistira Me Lapointe. Tužiteljica DPCP situaciju objašnjava brojem svjedoka, brojem događaja koji su uvedeni u dokaze, a ne smijemo zaboraviti ni Covid koji je stigao i koji je obustavio proces, objašnjava.
Pastorova odvjetnica, Me Susan Corriveau, odbila je za sada komentirati kaznu.

Odjeven u odijelo i kravatu tijekom cijelog pravnog procesa, Claude Guillot je nosio odjeću koja je bolje pristajala njegovom sljedećem odredištu, kaznionici. Mirno je ustao nakon što je čuo svoju kaznu, poštujući upute specijalnih policajaca koji su ga uputili u zatvor.

Konačno, uloge su zamijenjene, primijetio je Josh Seanosky.

Vidjeti ga okrenutog uza zid, nešto što sam radila tjednima, stojeći licem uza zid u kutu. Tamo ga vidjeti kako se okreće na isti način nekoliko minuta, vidjeti ga kako izlazi s lisicama, dobar je osjećaj. Konačno, postoji oblik pravde, uzviknuo je.

Žrtve okreću stranicu kaznenog postupka, ali vratit će se na sud zbog građanskog postupka.


Mala kazna, a kaze vodio se bozijim zakonom.......Postavlja se pitanje kako ranije nije dolijao pravdi ?
:think:
 

Back
Top