Pas u stanu samo uz odobrenje komšija!

toz972

Poznat
Poruka
8.376
Blic - Pre 46 minuta
Novosađani koji žive u zgradama i žele da imaju veće pse, ubuduće će za njihovo držanje morati prvo da obezbede odobrenje svih vlasnika, odnosno korisnika stanova u zgradi.

Pri tome, sada je potpuno legalno imati pit-bul terijera, rasu koja je zbog više napada na ljude godinama bila zabranjena. U novoj Odluci o držanju domaćih životinja kaže se da je neophodna dozvola komšija za posedovanje nemačkog ovčara, sve varijetete belgijskih ovčara, rotvajlera, dobermana, oba varijeteta nemačkog boksera, oba varijeteta velikog šnaucera, crnog terijera, argentinskog

psa, bul mastifa, mastifa, napuljskog mastifa, pirinejskog mastifa, šarplaninca, kavkaskog ovčara, erdel terijera, američkog staford terijera, bul terijera normalne veličine, stafordskog bul terijera, pit-bul terijera, kao i za sve pse nastale ukrštanjem sa jednom ili više navedenih rasa pasa.

Kaznene odredbe su sada strožije, pa tako Novosađani koji se ne pridržavaju Odluke mogu da plate i do milion dinara. Udruženja za zaštitu životinja zgrožena su Odlukom i kažu da nije u skladu sa zakonima.

Zanima me da li podržavate ovu odluku o držanju domaćih životinja?

Blic - Pre 46 minuta
Novosađani koji žive u zgradama i žele da imaju veće pse, ubuduće će za njihovo držanje morati prvo da obezbede odobrenje svih vlasnika, odnosno korisnika stanova u zgradi.

Pri tome, sada je potpuno legalno imati pit-bul terijera, rasu koja je zbog više napada na ljude godinama bila zabranjena. U novoj Odluci o držanju domaćih životinja kaže se da je neophodna dozvola komšija za posedovanje nemačkog ovčara, sve varijetete belgijskih ovčara, rotvajlera, dobermana, oba varijeteta nemačkog boksera, oba varijeteta velikog šnaucera, crnog terijera, argentinskog

psa, bul mastifa, mastifa, napuljskog mastifa, pirinejskog mastifa, šarplaninca, kavkaskog ovčara, erdel terijera, američkog staford terijera, bul terijera normalne veličine, stafordskog bul terijera, pit-bul terijera, kao i za sve pse nastale ukrštanjem sa jednom ili više navedenih rasa pasa.

Kaznene odredbe su sada strožije, pa tako Novosađani koji se ne pridržavaju Odluke mogu da plate i do milion dinara. Udruženja za zaštitu životinja zgrožena su Odlukom i kažu da nije u skladu sa zakonima.

Zanima me da li podržavate ovu odluku o držanju domaćih životinja?

pa trazili ste promene, ete vam, pa sad lupajte u serpe, a ovi iz zastite zivotinja neznaju da sklone lutalice nego prave jos....

Samo cekam da vidim komsiju koji ce da mi nesto pri***** za psa ,ili da druka nekoj inspekciji .z:mrgreen:Doduse ja imam malog i bezopasnog psa , al sve jedno i da imam veceg isto bi bilo . U Firenci ulaze sa kucicima u fancy restorane i poslaticarnice , a u Pragu i Parizu i u javni prevoz , a ovde treba da mi neki debil koji sticajem okolnosti zivi u istoj zgradi odredjuje dal smem da drzim kuce . Naravno druga je stvar sto ima budala koji od stanova prave stenarnike iz kojih se siri nesnosan smrad , ciji kerovi zaseravaju i zapisavaju hodnike i liftove ili urlaju nesnosno iz dana u dan ... sa takvima bi trebalo da se pozabave nadlezne sluzbe , al problem je sto u svakom ulazu imas nekog drkadziju koji se uzasava na samu pomisao na drzanje psa , pa makar se ovaj ponasao kao plisana igracka .

Podrzavam. Imao sam veoma neprijatno iskustvo kada je komsija, da udovolji razmazenom sinu, kupio sarplaninca i drzao ga u stanu. Malo je reci da je to bilo ludilo, jer je pas **** i pisao po ulazu i lajao svake noci i grebao po vratima (tako ogroman pas pravi dosta buke kada grebe po vratima). Nakon mnogo ubedjivanja ubedili smo ga da spusti psa u dvoriste (ima lepo veliko dvoriste, ali zbog klinca ga je drzao su stanu).

Не лају и не праве проблеме сви велики (опасни ?! ) пси. Не подржавам наравно... Друго, за картмена, добермани су познати као пси слабог имунитета тако да су они више за стан него за двориште :) Небитно је где ти држиш пса, ако је он довољно истрчаван неће бити проблема ...

Шта је ?! Да не будем погрешно схваћен, децу волим милион пута више од паса, али кад неко крене да прича како пси нису за стан ни са кућу они су за природу исто тако смо и ми за природу. Исто тако не треба да трпамо своју децу у станове и у куће него да их пустимо у дивљину да тамо лепо живе исто како су и људи пре 10000 година. А не да седимо за компијутером и имамо 45 хиљада поруку на форуму :eek::eek: И молим вас мене заобиђите са тим omfg...

Poslednja izmena od moderatora:

Back