Pas neće da jede granule

Valentina_5

Početnik
Poruka
1
Imam psa maltezera starog 5 godina.Ona se zove Maza.Ona vec duze vreme nece da jede granule,pa cak ni hranu sto ima za pse da se kupi u konzervi...U pocetku je jela granule u umerenim kolicinama,ali shvatam da sam ja kriva jer sam ja pocela da joj dajem hranu koja nije za nju(odnosi se na kuvanje).U medjuvremenu ona je sve manje i manje jela granule pa sam joj kupila hranu u konzervi.Jedno vreme je htela to da jede,ali se isto desilo sto i sa granulama samo za jos krace vreme.Pokusala sam i da joj kupim drugu vrstu granula nije htela da jede,kupila sam joj granule za macke,ni to nije htela.Sada joj dajem kuvanje,ali i za to je izbirljiva,samo meso hoce da jede...Stvarno ne znam kako da resim ovaj problem,imate li neki savet?

Hraba za pse je meso. Pas ne voli da jede djubre od granula i ostale proizvode iz pet shopa. Kupi mu meso lepo, moze i sa koskom, ako nemas neki budzet uzmi mu pileca ledja i to mu daj. Ne mora ni da se kuva, oni jedu i presno. Daj mu kuvana jaja, i slicno.

Ja svojoj kupujem srce,pluca,jezik,dzigericu,bubrege,mozak...Skuvam,max dodam malo pirinca i sargarepe,strpam u zamrzivac unapred napravljene merice.Uz to dobija skoro svaki dan malo sardine,najeftinije,zbog ulja,ako nema omega 3 vitamine.
Ne dajem joj ni slucajno kosti.Maltezer je mali pas,skuvas joj tako kilu dve dovoljno za nedelju dve.
Ne bih nikada vise kupovala nikakvu gotovu hranu za pse i macke.

Imam psa maltezera starog 5 godina.Ona se zove Maza.Ona vec duze vreme nece da jede granule,pa cak ni hranu sto ima za pse da se kupi u konzervi...U pocetku je jela granule u umerenim kolicinama,ali shvatam da sam ja kriva jer sam ja pocela da joj dajem hranu koja nije za nju(odnosi se na kuvanje).U medjuvremenu ona je sve manje i manje jela granule pa sam joj kupila hranu u konzervi.Jedno vreme je htela to da jede,ali se isto desilo sto i sa granulama samo za jos krace vreme.Pokusala sam i da joj kupim drugu vrstu granula nije htela da jede,kupila sam joj granule za macke,ni to nije htela.Sada joj dajem kuvanje,ali i za to je izbirljiva,samo meso hoce da jede...Stvarno ne znam kako da resim ovaj problem,imate li neki savet?
Pa razmazila si je brate

Skuhaš lijepo pileći batak, ili joj ostaviš od pečenog pileta, ili krajeve crvenog mesa prodinstaš, i to daješ.
Ne treba da je previše maziš, maltezeri znaju biti pretjerano razmaženi, znaju gristi vlasnika ili ako ih ostaviš same naljute se pa grizu namještaj ili razbacaju tvoje stvari :) Ali imaju i lijepih osobina, npr. štite malu djecu, čak i kad su im nepoznata :)
Slatki su maltezeri, ali patuljasti šnauceri iako dosta lajavi imaju bolju narav :)

Ja svojoj kupujem srce,pluca,jezik,dzigericu,bubrege,mozak...Skuvam,max dodam malo pirinca i sargarepe,strpam u zamrzivac unapred napravljene merice.Uz to dobija skoro svaki dan malo sardine,najeftinije,zbog ulja,ako nema omega 3 vitamine.
Ne dajem joj ni slucajno kosti.Maltezer je mali pas,skuvas joj tako kilu dve dovoljno za nedelju dve.
Ne bih nikada vise kupovala nikakvu gotovu hranu za pse i macke.
Ja imo problem s mackama koje nadjem jer to ne konzumiram,a girica mogu tonu dnevno da pojedu,skupo bre

Skuhaš lijepo pileći batak, ili joj ostaviš od pečenog pileta, ili krajeve crvenog mesa prodinstaš, i to daješ.
Ne treba da je previše maziš, maltezeri znaju biti pretjerano razmaženi, znaju gristi vlasnika ili ako ih ostaviš same naljute se pa grizu namještaj ili razbacaju tvoje stvari :) Ali imaju i lijepih osobina, npr. štite malu djecu, čak i ako su im nepoznata :)
Slatki su maltezeri, ali patuljasti šnauceri iako dosta lajavi imaju bolju narav :)

Mislim da bi ti bio sasvim dobra hrana za pse, a tvoje bedno postojanje bi konačno dobilo neku svrhu. Slično kao i tvoji drugari teroristi, postali su korisni tek kada smo njima nađubrili zemlju.

Back