Pas iz Srbije: Spasava žrtve zemljotresa u Turskoj

Nina

Srebrna tastatura
Supermoderator
Poruka
290.650
54909414063e237a461a4d548467590_v4_big.jpg

Pas Zigi upućen je kao ravnopravni član Srpskog specijalističkog tima za spasavanje iz ruševina u misiju pomoći ugroženim u Turskoj.
Zigi, star 9 godina, belgijski je ovčar i obučen i osposobljen za pretragu i spasavanje živih ljudi iz ruševina i na otvorenom prostoru.
Prošao je osnovnu obuku iz poslušnosti, kao i osnovnu obuku za spasavanje i pretragu lica.
Učestvovao je u više akcija spasavanja i na više međunarodnih vežbi u Sloveniji i Srbiji.
Vodič ovog službenog psa je Mili Radojević, vatrogasac-spasilac i pripadnik Specijalističkog tima za spasavanje iz ruševina,
koji je za svoje podvige dobio i odlikovanje, plaketu za izuzetnu hrabrost 2018. godine.
Vodiči službenih pasa su prošli više obuka i treninga u zemlji i inostranstvu.

Lily Rose

Ističe se
Moderator
Poruka
2.626
Čovek je uzeo vuka, pripitomio ga ljubavlju i dresurom i napravio od njega psa. Oteo je šume od prirode i napravio betonske ulice, fabrike i izduvne gasove koji uništavaju planetu.

Kad se čovek psihički potpuno deformisao izbacio je psa na betonsku ulicu da ugine u samoći od gladi, bez ljubavi u smeću i smogu.

Tako ja vidim odnos čovek- pas.

Lepo je što Zigi postoji, mada nismo zaslužili da nas spašava.

Lily Rose

Ističe se
Moderator
Poruka
2.626
interesuje me kako gledas na odnos covek-svinja,krava,kokoska... na velikim industrijskim farmama, naravno

Ne tako dramatično kao sa psima ali ne mislim da je takva proizvodnja dobra ni za životinje ni za ljude koji ih konzumiraju.

Osim toga, parče mesa životinje koja je živela u prirodi i parče mesa životinje koja nikad nije videla sunce i hranila se koncentratom ne mogu da se uporede- ni po nitritivnoj vrednosti ni po ukusu.