Ja imam slican problem ali kako stvari stoje sretan kraj je neizvestan. HDD sam bio podelio na C i D particiju. C particija je bila namenjena za programe a D za smestaj dokumentacije. A onda iz radoznalosti instaliram MANDRAKE LINUX na particiji C koju se sada iz WINDOWSa vidi kao umanjena za sadrzaj LINUX instalacije.
Medjutim nakon nekih tridesetak dana iz cista mira u WINDOWS-u nestaje particija D. Racunar radi sasvim regularno, C particija ne pokazuje povecanje na ustrb particije D. A u LINUX vise ne mogu da udjem. Sumnjajuci u bag na WINDOWSU pokusavam da pomocu STARTUP diskete napravljene na drugom racunaru pokusam da pridjem particiji D ali nema pomoci.
A onda u najnovijem broju DIGITAL-a (20) procitam tekst Vladimira Vrzica o MASTER BOOT RECORDU, prvom sektoru na HDD koji ima svega 512 bajtova od kojih su 446 program koji ucitava BIOS i ono izgleda kljucno 64 bajta tabela primarnih particija. Sumnjam da je LINUX nesto "prckao" oko ove tabele i doveo do nekih ostecenja. Autor teksta jos dalje navodi da mu se jednom desilo da nije mogao da pridje particijama i da mu je za to bila potrebna "citava noc hakerisanja uz litre kafe".
Da li neko ima pojma kako "ishakerisati" nestalu particiju (verovatno nekom intervencijom na ovoj tabeli) jer pretpostavljam da ce se sa eksperimentisanjem sa LINUXOM pojaviti jos korisnika sa slicnim problemom.
Pozdrav