Паротитис - упала пљувачних (паротидних) жлезда (искусква, лечење и савети)

Опет, ово је мој случај, а сваки је за себе...

Ај друже, држи се и немој да будеш будала каква сам ја био...
видећу шта ће рећи у понедељак доктор на контроли питаћу га шта ако се врате симтоми, за сада је прошло боли још мало на додир, масажу али затегнутост и бол у грлу је прошао гутам сад скроз нормално и није више вруће ипод сува и у вилици као што је било е сад видећемо шта и како даље. Ма пази ниси био будала не зна човек поготово кад не смета па где сам све био код 6 лекара специјалиста за ових месец дана свако гледа своју специјалност каже да је све ок и шаље даље а а не ми лаици да знамо шта и како прво ово је мени деловало као нека инфекција грла на почетку па и њима у ургентном где су радили снимање једњака и желуца сондом, рекли ми да испирам грло чајем од жалфије и да узмем тантум верде. таман у понедељак пијем задњи антибиотик то је тих 7 дана можда сам могао на контолу и у уторак али добро.

видећу шта ће рећи у понедељак доктор на контроли питаћу га шта ако се врате симтоми, за сада је прошло боли још мало на додир, масажу али затегнутост и бол у грлу је прошао гутам сад скроз нормално и није више вруће ипод сува и у вилици као што је било е сад видећемо шта и како даље. Ма пази ниси био будала не зна човек поготово кад не смета па где сам све био код 6 лекара специјалиста за ових месец дана свако гледа своју специјалност каже да је све ок и шаље даље а а не ми лаици да знамо шта и како прво ово је мени деловало као нека инфекција грла на почетку па и њима у ургентном где су радили снимање једњака и желуца сондом, рекли ми да испирам грло чајем од жалфије и да узмем тантум верде. таман у понедељак пијем задњи антибиотик то је тих 7 дана можда сам могао на контолу и у уторак али добро.

Једино што могу да ти предложим од традиционалне медицине (наравно, поред ракије и сланинице :mrgreen:) је да испереш нос сланом водом.

То је неки јапански, будистички фазон којим се прочишћавају канали у носу, а сви ти канали у глави и врату су повезани ко црева.

Потражи у апотеци посуду за испирање носа, имају их (ја сам купио, безначајно кошта) и користи морску со.

Највише верујем у пашку со, са острва Пага у Хрватској која се код нас продаје. Никакве хималајске или из Мртвог мора будалштине.

То испирање уради једнпут или двпут месечно. Равна кафена кашичица соли на отприлике два деци воде, протреси док се не отопи и користи.

Нарочито ако си пушач, јер те смоле и катрани из дуванског дима запушавају ситне канале у носу и одатле све креће.

Пиши шта је било и дај ми неки сигнал јер не пратим баш све.

Ај, држ се...

.

Poslednja izmena:
био сам данас на контроли кажу да је клиничка слика боља да масирам жлезду и да не пијем више антибиотик данас је задњи, седми дан терапије) да пратим ситуацију и за седам дана поново да одем на контолни преглед.

Ситуација је боља али није добра сутра идем на снимање ултра звука пљувачних жлезди у Ранкеову 6

Када су мене упутили тамо, заказали су ми снимање два месеца након заказаног датума операције, када сам показао датум, само су слегли раменима и рекли нема места.

Звао сам доктора, да ли ће да прихвати снимак из приватне клинике и одобрио је.

ПС. ако је зачепљење како сам раније описао, тешко ће да прође без интервенције.

.

Обавио сам снимање, рекоше да је све у реду да нема више упалног процеса али да су видљиве последице истог и да ће то временом проћи а сутра идем поново на максилофацојалну клинику у Др Суботића 4

Ево данашњег извјештаја

1775134976022.jpg

Обавио сам снимање, рекоше да је све у реду да нема више упалног процеса али да су видљиве последице истог и да ће то временом проћи а сутра идем поново на максилофацојалну клинику у Др Суботића 4

Ево данашњег извјештаја

Pogledajte prilog 1880868

Супер.

Прати то.

Избаци једно време алкохол у било којем облику, газирана пића кока колу итд. и све што иритира слузокожу уста (љуте папричице итд.) док се све не смири, а после поново :mrgreen:

Ај жив био друже, чувај се!

.

Избаци једно време алкохол у било којем облику
Не пијем редовно али пијем повремено, не могу и нећу да га избацим, газирано попијем чашу кока коле у пола године или једном у години буквално, видећу на колико ће бити следећа контрола и шта ће сутра рећи на максилофацијалној клиници у Др Суботића 4

Не пијем редовно али пијем повремено, не могу и нећу да га избацим, газирано попијем чашу кока коле у пола године или једном у години буквално, видећу на колико ће бити следећа контрола и шта ће сутра рећи на максилофацијалној клиници у Др Суботића 4

Прескочи док се све не смири и дође у нормалу, а онда по старом.

То је врло осетљиво и порозно ткиво, али се и брзо обнавља.

Не би требало дуго да траје.

.

Прескочи док се све не смири и дође у нормалу, а онда по старом.

То је врло осетљиво и порозно ткиво, али се и брзо обнавља.

Не би требало дуго да траје.

.
ако паднете вечерас иде литар белог вина :per: 🏀
видећу сутра шта ће ми рећи, па пишем....

Кажу уредан снимак упала је прошла а лимфне жлезде су изражене као последица те упале то ми је рекла докторка радиолог која је радила снимање е сад и овај данас каже да ће проћи, доста воде и киселих ствари, контрола по потреби

на крају ниси снимао у Ранкеовој него негде приватно?

Да ишао у Арс Медика, презадовољан сам. Види моје раније уписе овде.

Не знам како је данас, да ли је остала иста екипа.

Претходно сам звао лекара да ли ће да прихвати јер су рекли, отприилике, да прихватају само из Ранкеове. Он се сагласио.

.

ушраво сам узео у апотеци витамин ц у таблети ставим је баш на леву страну, нека "рока"
c vit. ne sme zajedno sa antibioticima zbog stomaka gde moze da se desi rsum!
a kada zavrsis sa antibioticima, vidi sta sam pisao za c vitamine, jer ne "rokaju" svi, a sa tim tabletama c vitamina, aksorbinske kiseline mozes da unistis zeludac, naricito ako si na antibioticama, ne zezaj se, nego se otvori za skuplji

Poslednja izmena:
c vit. ne sme zajedno sa antibioticima zbog stomaka gde moze da se desi rsum!
a kada zavrsis sa antibioticima, vidi sta sam pisao za c vitamine, jer ne "rokaju" svi, a sa tim tabletama c vitamina, aksorbinske kiseline mozes da unistis zeludac, naricito ako si na antibioticama, ne zezaj se, nego se otvori za skuplji
завршио сам антибиотик још проле недеље и и витамин ц не узимам више сад чекам да се повуку последице упале, кажу да је све у реду по налазима али да мора да прође време да се врате жлезде на "своје" рекоше контола по потреби

завршио сам антибиотик још проле недеље и и витамин ц не узимам више сад чекам да се повуку последице упале, кажу да је све у реду по налазима али да мора да прође време да се врате жлезде на "своје" рекоше контола по потреби
е сад видећемо како ће се одвијати ствари мени јесте боље али није како би требало да буде...

е сад видећемо како ће се одвијати ствари мени јесте боље али није како би требало да буде...
ja ti lepo kazem da naucis, znas da nisam u srbiji, i da nemam interesa da reklamiram bilo koga? znaci, ako si zavrsio antiobiotike, otvori se, pisem tebi, ali savet vredi za sve, ovo nisu bacene pare, naprotiv:
https://www.apotekajankovic.rs/master-of-pharmacy-liposomal-vitamin-c-1000-rastvor-250-ml
evo sta kaze AI
Da, CureSupport Nederland B.V. se smatra jednim od vodećih i autentičnih proizvođača lipozomalnih suplemenata u Evropi. Za razliku od mnogih brendova koji samo prodaju suplemente, oni su zapravo proizvođači koji poseduju sopstvene laboratorije i proizvodne pogone u Holandiji.
curesupport.com +3
Evo ključnih razloga zašto se njihova tehnologija smatra "pravom" (true liposomal):

1. Dokazana bioraspoloživost (Bioavailability)
CureSupport je sproveo kliničke studije na ljudima (npr. za Vitamin C i Kurkumin) kako bi dokazao efikasnost svojih lipozoma.
curesupport.com +1
  • Rezultati: Njihov lipozomalni Vitamin C pokazao je 1.77 puta veću bioraspoloživost u poređenju sa običnim, nelipozomalnim vitaminom C.
  • Dugotrajnost: Njihova tehnologija omogućava da nivo nutrijenata u krvi ostane visok duže vreme nego kod standardnih suplemenata.
    National Institutes of Health (.gov) +4

2. Karakteristike "pravog" lipozoma
Pravi lipozom nije samo mešavina sastojaka, već složena struktura. CureSupport testira svoje proizvode na tri ključna parametra:
curesupport.com +2
  • Veličina čestica: Njihovi lipozomi su obično manji od 100 nm, što je optimalno za direktan ulazak u ćelije.
  • Stabilnost pH: Testirani su da prežive želudačnu kiselinu bez raspadanja.
  • Zeta potencijal: Koriste napredna merenja naelektrisanja čestica kako bi osigurali da lipozomi ostanu stabilni i privučeni ćelijskim membranama.
    National Institutes of Health (.gov) +2

3. Sertifikati i standardi proizvodnje
Kompanija posluje po strogim farmaceutskim i prehrambenim standardima:
curesupport.com
  • Poseduju sertifikate kao što su GMP (Good Manufacturing Practice), ISO 22000 i FSSC 22000.
  • Svaka serija proizvoda prolazi kontrolu kvaliteta u akreditovanim laboratorijama na prisustvo teških metala i pesticida.
    curesupport.com +1

4. Inovacije i patenti
Razvili su nekoliko specifičnih tehnologija za različite oblike suplemenata:
curesupport.com
  • Aktin® tehnologija: Za lipozomalne kapsule.
  • Vitosome®: Za praškove koji se rastvaraju u vodi.
  • Soft drop: Za lipozomalne gumene bombone.
Zaključak: Za razliku od jeftinijih alternativa koje često koriste samo mešavinu lecitina i vitamina bez formiranja pravih lipozomalnih sfera, CureSupport proizvodi su naučno verifikovani i spadaju u vrhunski rang lipozomalne tehnologije.
curesupportna.com +1
Da li vas zanima kako da prepoznate razliku između njihovih tečnih i kapsuliranih lipozomalnih proizvoda?
ПС. ако је зачепљење како сам раније описао, тешко ће да прође без интервенције.
za tebe isto vazi, ako nisi na lekovima probaj, pa ces videti kako otcepljuje sve, samo je pitanje ima li jos boljih c vitamiona manjih od 100nm, ali tih 3000-4000 dinara mora da se plati, to su pametno potrosene pare

ali pazite sta kupujete, jer ako ne pise prozvodjac, najverovatnije je emulzija, bas sada proveravam sta se sve nudi u srbiji, moze da se zove isto liposomalni, ali nije, a za ovaj iznad ima sve, sto je vec kupujuem u usa a porycivao sam i iz nemacke cak

Poslednja izmena:
ово ми је рекла докторка (опште праксе) да се оток и подлици смање мада их има само ујутру и то мало

Pogledajte prilog 1886159

Супер!

Држи се савета лекара, али прати пажљиво шта се дешава, шта осећаш да делује добро, а нарочито немој да занемариш ако остану неки трагови (оток који не смета или да осећаш да са каналима нешто није до краја како треба, али ти не смета).

То мора до краја да се очисти и врати да буде као пре и буди упоран.

Сети се, ово пише неко ко је све прошао.

Мени ништа није сметало и пустио сам док се није закомпликовало, да сам буквално спасавао живу главу.

Ај чувај се, па да се ко људи препуцавамо на нашим темама.:mrgreen:

.

То мора до краја да се очисти и врати да буде као пре и буди упоран
мени су рекли да је све ок и да нема неких патолошких промена на жлездама и каналу да се све проћи тј вратити се у нормалу
само не знам колико ће да траје, овако доста сам боље скоро да не смета ништа приликом гутања али није како треба нпр један зуб као да је се накривио у страну и као да повремено има оток испод њега или око њега такође чини ми се да има као неки подлив или проширена вена или је просто пљувачни канал па делује некад да је то место опуштенија а некад затегнутије, мислим тако ми се чини.

мени су рекли да је све ок и да нема неких патолошких промена на жлездама и каналу да се све проћи тј вратити се у нормалу
само не знам колико ће да траје, овако доста сам боље скоро да не смета ништа приликом гутања али није како треба нпр један зуб као да је се накривио у страну и као да повремено има оток испод њега или око њега такође чини ми се да има као неки подлив или проширена вена или је просто пљувачни канал па делује некад да је то место опуштенија а некад затегнутије, мислим тако ми се чини.

Баш како сам мислио.

То је сада клацкалица.

На једној страни не треба да хистеришеш, а на другој не треба ни да се правиш блесав типа не боли ме, не осећам ништа и биће то све у реду.

Ја бих отишао код зубара да он сними и нека каже шта је.

Види и са овима из Арс Медика (или неког другог, немам појма каква је данас ситуација), распитај се како је сада тамо, мени су исписали дијагнозу и све се касније испоставило тачно (имаш у мојим ранијим уписима раније лекара који ме снимао и прегледао, па тражи њега).

Урадио сам и ЦТ и магнет, види са њима.

Мислим да ако урадиш магнет да не треба ЦТ. Нисам сигуран.

Јбг, кошта, али нема те цене... Ај пропусти неку утакмицу...

ПС. ово је моје искуство, а сваки је случај за себе. Одлука је твоја и само твоја.

Добро се распитај, па одлучи.

.

Ја бих отишао код зубара да он сними и нека каже шта је.
био сам, прво у Др Суботића снимао ортопан они рекли да је са зубима све ок а потом и код свог зубара који је потврдио да није до зуба али ми је и рекао да је вероватно ово што се испоставило да јесте и да идем да преглед на Максилофацијалну клинику у Др Суботића 4 где су потврдили његове сумље, преписали антибиотик итд, даље све знаш,како је текло....

Back