Parlez-vous français?

Merci beaucoup :!:

Zavrsio sam sa ganjanjem pre 10 godina :cry:

Javljam cim odgledam, ako nadjem nesto novo sto se tice muzike saljem:ok:

Au revoir :bye::bye:

Уууупс :rumenko:

Не могу погледати ово што си избацио за YouTube пошто сам на сестрином dial-up-у, јавићу за пар дана коментаре.

Јеси погледао филмове?
Е, је ли знаш неки добар сајт за преузимање француских филмова?

Bisous! ;)

Уууупс :rumenko:

Не могу погледати ово што си избацио за YouTube пошто сам на сестрином dial-up-у, јавићу за пар дана коментаре.

Јеси погледао филмове?
Е, је ли знаш неки добар сајт за преузимање француских филмова?

Bisous! ;)

Ganjam samo svoju ;)
Nisam treba da pitam brata posto on ima veliku kolekciju filmova:!:
Ako nadjem sajt za filmove poslacu:!:
Sutra putujem na more, nije Azurna obala :cry:Crna Gora ;)
Cujemo se kad se vratim :bye::bye::bye::bye::bye::bye::bye:

Ganjam samo svoju ;)
Nisam treba da pitam brata posto on ima veliku kolekciju filmova:!:
Ako nadjem sajt za filmove poslacu:!:
Sutra putujem na more, nije Azurna obala :cry:Crna Gora ;)
Cujemo se kad se vratim :bye::bye::bye::bye::bye::bye::bye:

ОК, ја ћу до тад погледати ове сајтове и покушати наћи нешто занимљиво.
Bon voyage et amusez-vous bien! :bye: (у међувремену замишљај Азурну обалу, можда једном и отпловиш до ње :))!

@karpos

Што се тиче оних линкова што си био постављао... ОК, али ја некако нисам љубитељ ремикса и сличних ствари, па од француске музике (коју једва да слушам јер ми није нешто посебно али нађе се и добрих пјесмица) много волим Débout sur le zinc

https://video.google.com/videoplay?...=Debout+sur+le+zinc&ei=2ox4SIiAKIe02wKSveHZBg

или Alpha Blondy

https://video.google.com/videoplay?...:http://youtube.com&ei=Zox4SJOeJ4Tw2QL5mpS_Cw

или чувени Patrick Bruel

https://video.google.com/videoplay?...ruel+J'te+Mentirais&ei=Yo94SMLNGY3-2gKU24S4CA

Bas sam gledao grad Paris na TV juce, prelep grad...
Zelja mi je da posetim London i Paris...
Inace u osnovnoj i srednjoj sam ucio Ruski, a na Fax-u 1 god. imali smo Nemacki... :thumbdown:
Da li je Francuski tezak za ucenje?
Cuo sam da jeste i to izuzetno...

Bas sam gledao grad Paris na TV juce, prelep grad...
Zelja mi je da posetim London i Paris...
Inace u osnovnoj i srednjoj sam ucio Ruski, a na Fax-u 1 god. imali smo Nemacki... :thumbdown:
Da li je Francuski tezak za ucenje?
Cuo sam da jeste i to izuzetno...

Француски је мање-више тежак (тј. лак) као и сваки страни језик. Чињеница стоји да је много лакши за учење ако се већ зна један од романских језика јер су сродни, али се може и без тога.
Прича да је тежак кружи (чини ми се) због специфичног изговора који не наликује ни на један језик, па се људи боје да не "откотрљају" добро р :), не савладају бројне назале, и сл.
Има и он своје пикантерије, као и све остало, али ја га не бих претјерано издвајала по компликованости за учење (ипак, тежи је нпр. од италијанског), што значи да се све (па и француски) може научити, само треба пууууууно труда и рада, слушања музике, читања, и др. У сваком случају, само ићи напријед без предрасуда!

Мени је, рецимо, њемачки (осим што ми је врло ружан) јако компликован и тежи од фр...
А је ли ти планираш да га учиш или онако, чисто информативно? ;)

..evo ja bila u Nici dva meseca i idem opet u septembru ali verovatno za stalno..!!Azurna obala je neopisivo lepa,(da ne duzim jer bih pisala o tom na pet strana),hrana je izvrsna(zaljubila sam se u te okuse)!!Francuzi su jednostavni i neoptereceni ljudi..dakako ponekad suvise drcni i ponosni ali zive svoje zivote,i ne mesaju se tvoj..!!Zivot je prilicno skup,ali to je razumljivo s obzirom da je to je to veoma popularna i skupa turisticka destinacija!E sad,ja se naj vise plasim jezika koji mi je prilicno komplikovan i imam osecaj da ga nikada necu svladati:confused:!Tamo nisam aktivno ucila(samo sam se odmarala i postala razmazena;),a ovde zivim u malom gradu u kojem ne mogu pronaci adekvatan kurs:(!!Planiram kad odem tamo odmah krenuti sa ucenjem,ali me strah od ne uspeha blokira..jer sam u konstantnom tripu da je french tezak i da ja to nemogu..:sad2:!!Samo se nadam da ima nade za mene i da cu za bar osnove nauciti..smotani stvor:lol:!! P.S.POZZZZZ. ZA TAMARU...

..evo ja bila u Nici dva meseca i idem opet u septembru ali verovatno za stalno..!!Azurna obala je neopisivo lepa,(da ne duzim jer bih pisala o tom na pet strana),hrana je izvrsna(zaljubila sam se u te okuse)!!Francuzi su jednostavni i neoptereceni ljudi..dakako ponekad suvise drcni i ponosni ali zive svoje zivote,i ne mesaju se tvoj..!!Zivot je prilicno skup,ali to je razumljivo s obzirom da je to je to veoma popularna i skupa turisticka destinacija!E sad,ja se naj vise plasim jezika koji mi je prilicno komplikovan i imam osecaj da ga nikada necu svladati:confused:!Tamo nisam aktivno ucila(samo sam se odmarala i postala razmazena;),a ovde zivim u malom gradu u kojem ne mogu pronaci adekvatan kurs:(!!Planiram kad odem tamo odmah krenuti sa ucenjem,ali me strah od ne uspeha blokira..jer sam u konstantnom tripu da je french tezak i da ja to nemogu..:sad2:!!Samo se nadam da ima nade za mene i da cu za bar osnove nauciti..smotani stvor:lol:!! P.S.POZZZZZ. ZA TAMARU...

Јој, па ти мени никако да се јавиш, баш се често сјетим тебе кад дођем на ову тему! :bye:
Драго ми је да си се лијепо провела (хвала и за допринос теми, пост ти је управо оно што чекам :))!
ОК, да будем искрена, завидим тиииии! :cry: ВОДИ МЕ СА СОБОМ! :D
Шта причаш ти ту о француском, немој да ти овако преко рачунара шаљем батине! Наравно да ћеш га научити (ја ћу те натјерати :twisted:), стварно није ништа немогуће.
Е, а је ли имаш неке слике? Хајде уљепшај нам мало доживљај ако може.

Bisous!!! :kiss: :kiss:

Hej..bas me nasmija tvoj post..nemoj samo da me tuces:o,pa cu da te vodim sa sobom;)!!Stvarno bi bilo lepo da ides sa mnom,jer u Nici nisam srela nikog ko zivi tamo od nasih(osim nasih turista mada su i oni retki)!Recimo to nije slucaj u Parisu,gde zivi oko 100.000srba!!Imam mnogo slika..panorame Nice,Monako,Antibe..i rado bih ti poslala ali na private..;)!!Ej hoces ici sa mnom da mi budes moralna podrska,da budes moj privatni profesor i usput da upoznas jednu od naj lepsih obala na svetu;)?!

Добро, бићу добра цурица, нећу бити злочаста, па ћеш ме онда водити:pivce:, јупиииии!! Бићу шта год ти затреба, под било којим условима, само ме води. :D

Ево већ пакујем кофер (у ствари мало је један; два!) и јави гдје да те чекам . ;)

Како то да си била толико времена у Ници а нису похватала бар неке ријечи? :dontunderstand:

PS. Хајде, ако те не мрзи, пошаљи ми те слике, невјероватно би ме обрадовале!

Tour de France?
Ево, стидим се :rumenko:, нисам уопште ни знала да је у току. Па кад је почело, хоће ли се брзо завршити? Баш ми је криво што нисам знала...:(
Куда се све вози?

Ne znam tačno kada je počela. Danas voze 12. etapu, komentatori su juče spominjali Nim. Direktan prenos je popodne na II ili na eurosportu. Ovih dana su na redu Alpi. Komentatori baš ludo komentarišu. Kažu da nas u Alpima očekuju zanimljive trke.Tako bih se rado pridružila biciklistima:bye:

Морам баш гањати те програме да одгледам мало, стварно је брука да ово пропустим!
Јој, хоћу и ја с њима! :cry:
А коментатори (поготово француски) кад запјене, лудило опште, рекао би човјек да се небо руши.

Ја од француског спорта гледам редовно само фудбал, остало мање-више...

Šta 8 godina??? :eek: A ja učim tek dvije godine. :confused:

Kud počeh. :dash:

:lol:, добро, мало сам претјерала, признајем.
Зависи с колико година почињеш учити, имаш ли знање неког другог романског језика, колико брз је програм, колико се ти трудиш, и сл.
Хајде, ево смањићу на неке 4, али испод тога :nono: :)

А колико имаш план да идеш далеко (мислим, на нивоу неког свакодневног говора, опште нешто или професионално, везано посебно за неку област, и др.)?

Volio bih za početak znati barem osnovnu komunikaciju u svakodnevnom govoru, ništa specijalni. Za sada učim čitati, gramatiku, pomalo pisanje, ali sam još uvijek tanak u izgovoru i u razumijevanju govora. To je naročito teško. A i učim sve nešto zbrda-zdola, bez nekog posebnog sistema. Našao sam negdje na krstarici programe za učenje francuskog pa i to koristim.

Mislim da su tri stvari veoma bitne da se dobro nauči jezik dobar udžbenik, dobar profesor i velika ljubav prema odredjenom jeziku.:heart: Onda dolazi na red živa reč, odnosno komunikacija sa pravim Francuzima da se sve to provežba.:bye: Naravno najčešće smo uskraćeni za komunikaciju. Nigde Francuza...:think:Ne treba se obeshrabriti, takodje su bitni faktori vreme i veliko strpljenje.:cool: Jezik se ne uči preko noći...

Back