parlamentarna većina ili manjina

sirmijum

Veoma poznat
Banovan
Poruka
14.588
Mene interesuje par stvari , recimo
1. ako je izlaznost 50 % zašto i popunjenost parlamenta nije odgovarajuća i kako je moguće da 50% neizašlih dobiju neke fantomske predstavnike .
Pošteno bi bilo da ako je izlasnost 45% da onda i parlament bude sa toliko popunjen a ne da naše pare troše za neke svoje ideje za koje uopšte i nemaju dozvolu naroda
2. ako od izašlih 50% neka stranka ima 50 % glasova to znači da je za njih glasao tek svaki 4.ti građanin a da ona trijica nemaju svoje predstavnike koji učestvuju u vlasti .

3. ako neko kaže pa mogao si da glasaš , ja kažem da nisam jer birački spiskovi nisu uređeni i postoje indicije da se radi o velikim krađama ....ČAK JE PRECEDNIK DRŽAVE imao o tome nešto da kaže ali mu maca pojela jezik .
4 . ako postoji mogućnost da ti maca odgrize jezik onda se ne može govoriti o demokratiji .
5 . ako neka stranka ima 50% od 50% izašlih to znači da ima samo 25 % podrške i da joj se sa tako malim procentom nikako nemože dozvoliti da odlučuje o državno važnim pitanjima ......maksimalno o jelovniku u skupštini .

sve skupa kad se skupi , ako bi se uvelo pravilo da se može vladati sa većinom , to jest sa više od 50% REGULARNO upisanih birača , onda i stranke nebi jele govna kao što danas jedu , nego bi se borili za naklonost birača ...i ne bi bilo laganja i krađe .
Ja tako nešto mislim , možda je pogrešno ali ja se sa svojim mišljenjem slažem .....možda ima i nekih drugih mišljenja .
 
Демократија и приче о демократији НИСУ ЦИЉ - ТО ЈЕ САМО ИЗГОВОР ЗА ДИКТАТУРУ И СТВАРАЊЕ ЈЕДНОГ ВЕЛИКОГ ЛОГОРА ОД СРБИЈЕ........

a213.gif
 
Демократија и приче о демократији НИСУ ЦИЉ - ТО ЈЕ САМО ИЗГОВОР ЗА ДИКТАТУРУ И СТВАРАЊЕ ЈЕДНОГ ВЕЛИКОГ ЛОГОРА ОД СРБИЈЕ........

a213.gif

ma nije to samo kod nas nego svugde , evo recimo ovde čak postoji obaveza da moraju da glasaju ....kao može par puta da ne glasa ali nakon toga opet mora. Ja govorim o principu ......ako je izašlo 50% onda i parlament neka sa toliko bude popunjen i da mogu da donose odluke shodno svojoj političkoj moći ......dakle o jelovniku maksimalno
Upravo ti nesredjeni biracki spiskovi su dokaz da postoji brdo nepostojecih, ili davno odseljenih za dijasporu biraca, koji nikad nece glasati.

Od tih 50 posto neizaslih, 15 posto je sugirno nepostojecih, duplih, umrlih.

Realnost na terenu je da 2/3 ljudi obicno glasa.

Zašto se ne omogući dijaspori da glasa preko interneta ili pošte ......ovako smo diskriminisani u odnosu na druge građane kojima je glasačko mesto oma ispred nosa ...čak idu po kućama da bi svi glasali ......pa ***** im materina što ne dođu i kod mene i ja bih tako glasao a ne da moram da idem 400 km do konzulata i nazad .
 

Back
Top