Pare pare pare!!! Opsesija!!!

avesic:
nije problem materijalna situacija ,, već pristup tome ;;; imate one likove koji nisu u stanju da priznaju da su pukli pa vrdaju na razne načine ,,, pošteno je reći ;;; nisam nešto pri kinti pa ćemo ,,eto ,,prošetati jedan krug ,,,jel se slažeš????,i u takvom slučaju riba može da se isprsi i kaže "" ma ok ja te vodim na piće"",, a druga situacija koju ja baš volem ,,,frajer pozove ribu na piće,, devojka ponudi da plati ,, a frajer normalnostojeći pristane na takvu varijantu ,,e takvog mogu celo veče da čašćavam ali ga sutra nema u mom životu ,,,, dakle zaključak ;; niko ne treba da zabada nos u tudj novčanik ,, ali ,,s obzirom u kakvoj zemlji zivimo treba na neki nacin dati do znanja o finans situaciji ,,,
Mislim da bas uopste prica ne treeba da bude o lovi... Jer vidis kako i ti rezonujes onda ili je neki bednik ili je neki koji se folira i rasipa sa lovom... Meni je lova totalno nebitna... I stoga izbegavam takve price... mada znam da su neminovne... nazalost...
A reci "s obzirom u kakvoj zemlji zivimo" opet je neka opterecenost sa parama... u nekom smislu... Meni je moja zemlja dobra... :wink:

sjenka:
alo mekmilane cu li ti ovo sto ja rekok?
Da, da...
Pa ne znam, kao, nisam ja mislio da sad treba da je izvodim u besne kafice i trosim sta-ti-ja-znam koje kolicine kinte, ali negde mora da se kao izadje... Mislim, upoznamo se, i ja da joj predlozim da odemo ispred Rodica i da popijemo dva litra Sinalka, uz neki cips?!? Malo mi je trulo. Nema veze da li je u pitanju neko skupo mesto, kao sto rekoh, ali majku mu, nemam ja vise toliko godina da forsiram neki pankeraj. Uostalom, ako bih i zeleo da napravim neki utisak, i to ne pogresni, tipa, da ja sad tu imam love za bacanje, onda bih trebao da barem pokazem devojci malo paznje prilikom prvih par izlazaka, da ukapiram gde ona voli da izadje, pa kasnije mozemo sami da oblikujemo vecernj/dnevni program kombinacijom interesovanja.
To sam mislio. Eto.

Pera_Zdera:
Aj posto ovde vole slucajeve da prepricam jedan od druga jednog:

Ode on na pice sa jednom devojkom. On plati turu. Odu na drugo pice, ceh 180 din. On vidi da ima sitno samo 160 i daje 1000-arku. Na to konobar nesto mrda glavom levo desno. I tip kaze devojci imas ti 20 sitno. Na to ona ljutito vadi i daje konobaru 200 i kao sva nekim cudnim glasom kaze "u redu je". Tip odma konta nesto nije u redu... ali kao ni ne razmislja o tome...nastavljaju pricu dalje... E sad posle nekog vremena ona njega nazove "stipsom". A on onako zbunjen... ne zna ni sta da joj odgovori...

A meni se cini da ta devojka ima neki kompleks od para. I te svoje komplekse onda nasla na njemu da leci.
Da li ta materijalna opterecenost utice na vase zivote? I dokle ide ta opterecenost sa parama?
PS Taj tip je sasvim dobrostojeci i on spada u klasicne muskarce koji ne razmisljaju o parama uopste.
Dragi Perice,cestitam ti na uspesnosti teme koja se poprilicno odrzala na ovom forumu.Uspeo si da probudis strasti svih nas jadnika-zavisnika od love.Staces takav je zivot.Nego da te pitam nesto,sta da mislim o decku koji posle setnje i sedenja u kaficu gde je jednom on platio,jednom ja turu a onda usao u prodavnicu i rekao da ga sacekam.Nosi samo jednu flasicu fante i bez komentara pijucka!!!!tako nekoliko puta.Ni da me udostoji i ponudi da cugnem malo a boze sacuvaj da me priupita da li i meni da kupi jos jednu.Sta je bre to?Deficit lepog ponasanja ili je cepidlaka smatrao da je dovoljno sto je jednom platio turu u kaficu isto kao i ja.

Мајку му, увалили ми фалш бонтон! :)

storm cloud:
Није ме мрзело да потражим - ево шта тачно пише у бонтону:

«Где су напојнице уобичајене, не треба се издвајати одбијањем напојнице (у правилу 10 до 15 посто своте рачуна), као што тамо где то није обичај не треба давати напојницу како би се тиме манифестовала нека сувишна галантност.»

Jel ovo ona tema o 4160 dinara? :-D

g094.gif

Pera_Zdera:
Anakin jesi ti procitala bar ijedan post?
Ajd reci ti nama kako bi ti postupila? Imas 4160 din i dodje ti ceh 180.... Sta ti uradis? Da vidimo tvoju mudrost 20 din... Lele pacenice opterecene...20 din im je u glavi... :roll:
BTW na zapadu ne ostavljaju ni cent...koliko sam ja video. A drugo baksis je dobrovoljna stvar. Trece to su ciganska posla razmecati se sa parama. A cetvrto ne radi se uopste o baksisu na ovoj temi, vec o opterecenoscu parama... kao sto vidimo...

Evo ga!!!! :lol: :lol:

Ako nesto mrzim, to je kada neko nema da mi vrati kusur...pa jbt, sta da radim, ja mu dam pare, on nema da vrati..sta ja sada treba da trcim da sitnim da se cimam. Pa njegov je posao. I kada bi neko u mom drustvu dao baksis konobaru koji kaze da nema sitno, ja bih uvek mislila da je idiot. Jer po meni cena tog ****, jela, sta god, je visestruko uvecana zbog usluge, a konobaru se ne daje baksis po obavezi, vec po volji, ako si zadovoljan kako te je usluzio. Ne moze mi neko reci da je dobra usluga kada ti neko kaze "Nemam sitno"...pa sta me bre boli, jel imas ili nemas, idi pa rasitni, sta ocekujes da ja ustanem pa da idem u prodavnicu da kupim zvake ako i oni zele da mi usitne. Ne mogu da verujem kako ljudi pogresno postavljaju stvari ovde.

Sta to znaci da je obaveza da ti das baksis. Znaci odes negde i nisi zadovoljan kako te neko usluzi a opet das baksis. Pa nisi ti ovca da te sisaju, zato i postoji baksis, da se podstice dobra usluga, da dobri i usluzni konobari budu nagradjeni. A ako je u nekim zemljama u inostranstvu, nezamislivo da se ne ostavi baksis, to znaci i da je tamo nezamislivo i da te neko bas tako lose usluzi. Kod nas usluga uopste nije tako dobro, svasta radi po kaficima i licno je pravo svake osobe da ostavi ili ne ostavi baksis.

Back