- Poruka
- 18.455
Zna li ko, da li u Srbiji je bilo,i da li je dokazano za postojanje paravojnih jedinica pocev od 1991. pa na dalje?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Zna li ko, da li u Srbiji je bilo,i da li je dokazano za postojanje paravojnih jedinica pocev od 1991. pa na dalje?

Sta je Paravojska?
Ako je bilo paravojnih jedinica,ako je to dokazano,zasto se plasite izneti to?
Ja znam da je zvanicno postojala samo jedna paravojna opcija.

Hahaha
Po meni, paravojska su bili svi koji nisu bili u sklopu JNA.
Arkanova, Kap.Draganova, Šešeljeva, Vukova ekipa....

Boli me stojka![]()
Pa to ti pričam."Naša" vojska u to vreme je bila JNA.
Sve što nije bilo JNA je PARAVOJSKA!

Pa i oni naravno. Ali rek'o nema potrebe da napominjem... To se podrazumeva. "Oni" su počeli - proglasili rat svojoj (našoj) vojscia Zenge? Zelene beretke? HOS? HVO ?
Pogresno misljenje.
Zvanicna paravojska jedna jedina je postojala,koja je delovala na prostorima bivse Jugoslavije tokom raspada iste,a nju niko ne pominje nigde niti je bila optuzivana za bilo sta.
Pazite,zvanicna! Zvanicna je zato sto je priznata od medjunarodnih cinilaca kao i domace vlasti u to vreme.
Ostali,bili su samo grupacije koje su delovale iz nekih svojih ili drusvenih razloga,i nisu paravojne formacije,samostalne,samo su bile "obelezene"od strane neistomisljenika i protivnika istih.Vecina grupacija,skoro svi koji su se nasli na terenu,bili su pod komandom tadasnje lokalne vlasti,teritorijalne odbrane mesta u kom su se nasli.Komande su primali od iste komande,a negde i od bivse JNA,sto je normalno.
U Srbiji,nisu postojale druge paravojne jedinice,ali su bili optuzivani svi koji su imali bilo sta sa ratom na teritoriji bivse Juge.Pogotovo su tada bile optuzivane mnoge stranke da imaju paravojne jedinice,sto nije tacno.Mozda je bila nekome namera da organiziju tako sta,ali to je spreceno na vreme.Za to nije bila ni potreba.
Netreba otuzivati dobrovoljce koji su pomogli nasem Narodu preko reka,u drugim republikama braneci ih od napada neprijatelja,kao i ostala pomoc koja im je pruzena.
Razlika je naravno,od onih koji su isli radi koristi u rat,ali to nema veze sa paravojskom niti se to moze nazvati tim imenom,paravojskom.Pljackasi su pljackasi,prevaranti su prevaranti,a vojska je vojska.