Paravojne jedinice u Srbiji

• Začetnik teme Začetnik teme Plant
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Plant

Veoma poznat
Poruka
10.100
Ima li ih ?
I da li nam je to već u tradiciji izazivanja sukoba - sećam se da je tako krenulo i u Hrvatskoj,.. ne treba zaboravljati.
čije su te bande batinaša, .. od kojih para - od čijih (mojih, vaših) para ih Neko angažuje ?

Koliko agencija za obezbeđenje je osnovano od početka studentskih protesta ?
Koji su im zadaci (bili) na masovnim skupovima studenata ?
Da li režimu nisu dovoljni BIA, Žandarmerija itd,.. ili i oni baš nisu radi kavzi ?

Ima li ih ?
I da li nam je to već u tradiciji izazivanja sukoba - sećam se da je tako krenulo i u Hrvatskoj,.. ne treba zaboravljati.
čije su te bande batinaša, .. od kojih para - od čijih (mojih, vaših) para ih Neko angažuje ?

Da li režimu nisu dovoljni BIA, Žandarmerija itd,.. ili i oni baš nisu radi kavzi ?

Држава треба да мирује и прави се мртва,
док нам Мила и Динко организују зборове станара ?

Држава треба да мирује и прави се мртва,
док нам Мила и Динко организују зборове станара ?

Država treba da reaguje po zakonu i preko institucija. I tako funkcionišu normalne uređene demokratske države.

U banana autokratijama se angažuju batinaši i ruši pod fantomkama.

Nema, razlika izmedju obicne dzukele , a takvih ima puno , i paravojnih formacija je velika, mada naravno dzukela misli da je sposobna kao padobranska jedinica iz Nisa, a mozda negde i jeste, a paravojne su mnogo vise zastrasujuce i tu je pravo njihovo dejstvo..

Specijalne jedinice, visokog ranga to moze samo ili je mogla samo Vojska sebi da priusti...sad je od Vojske ostao sipak, od BIA ostali batinasi operativci , tako da je Srbija sad bas ono sto je politicarski nivo , seljanija koja pravi jeftine dilove svako sa svakim i ebe clanstvo , da je samo zensko , to bi bio SPS, ali nije samo zensko nego ebu i musko clanstvo...tako da je opsti porod, ups preporod...

Поцењујеш противника ?

И генералштаб ЈНА се смејао усташкој деци кад опколе касарну,
па усташе одвојише Хрватијанце од Југе !
ta je priča malo poduža.
ja sam u to vreme služio JNA ( u vreme Veljka Kadijevića, koji je bio Jugosloven).
70% oficirskog kadra su bili Srbi ( jer smo mi ratoboran narod).
U SSNO sam služio.
Keljmendi je napravio masakar u Paraćinu, Mladina (slovenačka) je započela secesiju Slovenije.
TO Slovenije je bila paravojna formacija u bivšoj nam našoj.
Ne bih da dužim,.. ali sve je posle Tita krenulo nadole sa ubrzanjem,..
Duga je to priča, ne može se i ne treba vaditi selektivno,.. Čitaj Vuka Draškovića Aleksandar od Jugoslavije..
Ovde je uvek bilo paravojnih formacija i jedinica.

naša nesloga je pokretač svega.

Ima li ih ?

Није битно чега се сећаш, него да ли добро разумеш

ta je priča malo poduža.
ja sam u to vreme služio JNA ( u vreme Veljka Kadijevića, koji je bio Jugosloven).
U SSNO sam služio.
Keljmendi je napravio masakar u Paraćinu, Mladina (slovenačka) je započela secesiju Slovenije.
Duga je to priča, ne može se i ne treba vaditi selektivno,.. Čitaj Vuka Draškovića Aleksandar od Jugoslavije..

Пун си података, проблем је што не знаш како да их посложиш и разумеш.
Сваки проблем је решив ако умеш прво да га објасниш у једној, две реченице.

Свако ко се бори за живот
(коме је живот угрожен)
има право од бога да користи сва могућа оружја,
па тако и држава.
То тако треба схватити !

Država treba da reaguje po zakonu i preko institucija. I tako funkcionišu normalne uređene demokratske države.

Tako je, "normalne, uređene, demokratske države" su donele zakone po kojima te, ako pokušaš da uradiš nešto protiv države, pojede mrak ... demokratski ili u najboljem slučaju neka žeMka se seti da pre 25 godina ipak nije htela da joj dirkaš gaćice u mraku dok je bila pod dejstvom destilata.

Пун си података, проблем је што не знаш како да их посложиш и разумеш.
Znam,.. ali ti samo sebe gledaš,..
i trudiš se da druge srozaš..
Čitaj šta pišem,.. a posložite sami,.. u tome je misija prosvete,.. da misliš svojom glavom.
Сваки проблем је решив ако умеш прво да га објасниш у једној, две реченице.
hajde da čujemo ,..
Свако ко се бори за живот
(коме је живот угрожен)
има право од бога да користи сва могућа оружја,
gde si to video ? U Kuranu ?
па тако и држава.
То тако треба схватити !
Postojala je ova država i pre Njih, a postojaće i posle.

ta je priča malo poduža.
U SSNO sam služio.

Kad si vec krenuo tu pricu , malo je poznato sta se kasnije desavalo kad je Sloba naizgled slomio vrh Vojske, a kasnije je to islo ka opadanju solidnih kadrova..

Vojska uvek u vecini prati jako liderstvo , a tu se odsece glava..ali sam ja video kako izgleda kad je odsecena glava a opet sam uz svoje talente video da postoje pojedinci koje mozes da povezes i pridobijes...
I da zele da budu puni samopostovanja, a vojnik koji je pun samopostovanja je dobar vojnik...nije splacina...
Djubretarci su uvek tu preko 30% nekad i oko 50%, ali oni i nemaju samopostovanja, niti znaju sta je drzanje niti stav niti borbena gotovost niti pripadnost vojsci , oni znaju samo hijararhija i busenje te hijararhije i licni interes...
Ukratko oni izjednacavaju bilo koju ebivetarsku firmu i vojsku...

Cim postoji nesto sto zvace gace, znaci neka obzirnost i neki strah , koji se prevazidje i onda postaje pripadnost, odmah imas i neku vrstu lojalnosti koja nije prema hijararhiji nego je prema osobi...prema jedinici...
To samo kod tog pojedinca...i onda ko zna da proceni , on zna koga gde da drzi....formira se nesto sto nije ekipa jer ekipe nisu u duhu vojske, ali se dobija jezgro...i vojska omogucuje pozitivnu selekciju jer se ne meri ono sto moze da se simulira, nego onos to daje vece rezultate ako si vise in ....

Npr sve ebivetre koji drugi vide, ja kao vojnik bez cina se pojavim i svi ti ebivetri postanu stroj...postanu deo ekipe....to je cudna pojava, ovako ih svi znaju kao ebivetre i susumige, ali ako se pojavi neko koga vojnicki postuju , postaju vojnici...
To cak i oficiri viseg ranga prepoznaju da ne smeju da diraju...i oni spadaju u te u nekom procentu...
Video sam jer ja nekad bas krsim vojnu PS, ali ne na neki krupan sustinski nacin , nego neki detalj, npr obracam se oficirima bez pitanja nego dajem javne objave....u cilju obavljanja mog zadatka sto efikasnije, ili uzmem i preuzmem naredjenja mnogo visem rangu oficira, posto kod mene zadatak ima pravo prvenstva ako je zadat i rang ide posle pa redom dalje...Tako da se desavalo da meni stigne naredjenje za nesto , a ja bez cina uhvatim majore, kapetane da mi fizicki pomazu , prvo pitam jel hoce da obavim zadatak ili nece, ako hoce, onda preuzimam i ne pitam vise... i obicno se ne ljute.
Da ne sirim pricu , kompleksno pitanje pristojnosti u vojsci , i pristojnosti u drustvu je pogubljeno kod ovog zablentavljenog naroda i vise ne zna da prepozna nista drugo osim dilera droge, za njih je Ceda Cm.arkovic adekvatan lider...

Ako pazljivo pogledate Srpsku scenu upravo to traze, nekog Cedu...nekog malo manje prodatog od Bokana, manjeg lajavca od Marica,
Ali ne ni drskog inicijativnog i energicnog kao Djindjica....
Efikasnog, dominirajuceg, njima pravicnog, ne mora stvarno da bude pravican...nesto blisko Mladicu...samo bez Mladiceve biografije...

Е, јел' видиш шта су нам урадили ?
Шта ћеш предузети ?
Isto sto sam preduzeo dok sam bio vojnik....pitam jel hocete stvarno to sto kazete da hocete ili mi se samo duvate da bi hteli nesto a ovamo nista...

Ja sam poprilicno brzo iskusan covek, znaci ja brzo bez predrasuda procenim ko je prvobanderas, do prve bandere, ko je pratilac a ne sme nista sam, kao podrzao bi ali ne sme zbog nekog i slicno..

I oni koji su rodjeni za spavace..oni cekaju da ih ja povucem i vodim...ali ne daju podrsku , niti su cvrsti...dakle oni su tu i kazu kad budes stao na noge tu smo...
I uz tebe su sve dok ne vide pretnju koja je jaca od tebe..
To nije nesto ruzno , to je samo psiholoski profil....
Jednostavno oni osete da ja to ne prezirem, nego shvatam onako kako jeste, nisu podrivaci , nego su lojalisti....
Podrivaca medju Srbima ima puno tako da lojalisti su prijatno okruzenje ako si vec u stadijumu moci da diktiras razvoj ili stav neke grupe..

Neko mora da drzi i stranu da bih nesto poduzeo...ne mogu ja sam ni kad sam bio u top moci i snazi , a ne mogu ni sad...
Sad jos imam i minus da nisam vise bas tako lepotan , mada jos uvek imam harizmu imam i mnogo iskustva, mada mi to nije nikad falilo...
Fali odnos prema tolikim licemerima i subverzionistima...to mi fali , neko bi to nazvao podrska, neko ledja...

Ako treba da se radi necijeg dobitka ti predstavljas kao tiranin, neka hvala...nije mi zelja da nekom ja budem mocnik...
Ali nisam po realiziciji Tramp...znaci ne pravim takve stvari niti na taj nacin, ja tumbam, ali ne tako da sve iscimam da su svi protiv ...

Neko korak po korak, ako hocete institucije, onda mora tim da radi , onda formiram tim, tim je zvanican nije nezvanican kako srbi vole..
Ako jurim kriminal, onda razvijam tuzilastvo ne smanjujem ga, razvijam istrazne sluzbe, paralelne kontrole, sve to postepeno donosi jedan red i pristup kvalitetu..
Vrlo sam sistematican i temeljan...i obicno ljudi pojma nemaju sta koja aktivnost znaci , sto nije strasno , jer kad vide nece biti razocarani..

Poslednja izmena:

Знаш ли колико има таквих формација "приватне војске" по развијеним западним државама, као што су САД, Француска, Енглеска...?

gde si to video ? U Kuranu ?

"Свако коме је живот угрожен има право да се бори свим могућим средствима !"
Овај ти мој став није јасан ?
(ако то пише и у Курану - поносан сам)

Па ево да нацртам:

Враћаш се касно кући,
био си на некој лепој вечери.

У мрачној улици тројица крупнијих од тебе су те напала наоружана ножем, палицом и боксером.
Већ су те оборили на земљу, а онај са ножем ти је прислонио врх на врат.
Видео си им лица, очигледно морају те убити да их не теретиш касније.

Испод руке осећаш камен.
Да ли ћеш га употребити да нападача удариш у главу и ослободиш се бар на трен,
или ћеш размишљати о "прекомерној употреби силе у самоодбрани ?

To cak i oficiri viseg ranga prepoznaju da ne smeju da diraju...i oni spadaju u te u nekom procentu...
Video sam jer ja nekad bas krsim vojnu PS, ali ne na neki krupan sustinski nacin , nego neki detalj, npr obracam se oficirima bez pitanja nego dajem javne objave....u cilju obavljanja mog zadatka sto efikasnije, ili uzmem i preuzmem naredjenja mnogo visem rangu oficira, posto kod mene zadatak ima pravo prvenstva ako je zadat i rang ide posle pa redom dalje...Tako da se desavalo da meni stigne naredjenje za nesto , a ja bez cina uhvatim majore, kapetane da mi fizicki pomazu , prvo pitam jel hoce da obavim zadatak ili nece, ako hoce, onda preuzimam i ne pitam vise... i obicno se ne ljute.

Ја бих таквима као ти забранио да служе војску.
Појма ти немаш шта је добар војник.

Ја бих таквима као ти забранио да служе војску.
Појма ти немаш шта је добар војник.
Tacno , ja znam sta je dobar vojnik ispran, poslusan i gleda da uhvati krivinu i da se izivljava nad potcinjenima..

Ja sam efikasan vojnik i vojnik koji odrzava svoju borbenu gotovost, i onih koji su mi dodeljeni i sa kojima sam..
To je totalno suprotno sa vecinom Srba oni bi da ginu , a ja da cuvam svoju jedinicu i podredjene..
To se oseti i zato sam smrt za losu vojsku , odmah vide da gube moc jer niko nece sa oficirima koji ne cuvaju vojsku nego topovsko meso , svi hoce sa onim koji neda zrtve i trazi tacno planiranje a ne zaebavanje..

Zaeban sam ja kao vojnik, znam ja to , ali nedam na svoju jedinicu , ebem kevu...i to postuju ili se plase toga svi oficiri..pola postuje pola se plasi...ko postuje on saradjuje...
Zato se ja ne mesam kad vidim da je vecina naroda za cucanje u blatu i da ih neko ebe u mozak a da nose kuci vojnu opremu ili da kraduckaju po firmama..
Znam sta je mentalitet i ne zelim protiv toga , ako vec vecina uziva u tome..
To je problem u ovom trenutku jer vecina bi da kraducka kao sto Vucic omogucava samo im nezgodno sto se gine zbog bahatosti i lose realizacije tih kraduckanja..
Skoro svako je nasao interes u Vucicevom rezimu , zado prodaju studente tako lako , ali su se malo iz sramote ponekad javili jer je nezgodno da se tako lako rusi neka zgrada i pobije ljude, tako ce sutra tocak u BUSu, tako de jedna hladnjaca pa pokosi 54 coveka za jednu sekundu...mislim da je tako bilo u onoj nesreci u kanjonu kod Nisa..

Poslednja izmena:
"Свако коме је живот угрожен има право да се бори свим могућим средствима !"
Овај ти мој став није јасан ?
(ако то пише и у Курану - поносан сам)

Па ево да нацртам:

Враћаш се касно кући,
био си на некој лепој вечери.

У мрачној улици тројица крупнијих од тебе су те напала наоружана ножем, палицом и боксером.
Већ су те оборили на земљу, а онај са ножем ти је прислонио врх на врат.
Видео си им лица, очигледно морају те убити да их не теретиш касније.

Испод руке осећаш камен.
Да ли ћеш га употребити да нападача удариш у главу и ослободиш се бар на трен,
или ћеш размишљати о "прекомерној употреби силе у самоодбрани ?
Ti borbu video nisi , tako prica neko ko idealizuje...
Doveden pred svrsen cin, to je takodje kad sanjaris puno idealizacije, to borbu nije videlo , to je malo dete...neki tinejdzer..

Iskusan vec po ulasku u ulicu zna koliko je ljudi u ulici , ko je potencijalna pretnja, to je iskusan a ne onaj ko je iznenadjen pojavom trojice koji su stigli i da izvade noz i bokser , i da razmisljaju ebote, nije dovoljno noz nego hajde da sva trojica izvadimo po oruzje...nijesedesilo...

Tacno , ja znam sta je dobar vojnik ispran, poslusan i gleda da uhvati krivinu i da se izivljava nad potcinjenima..

Видиш како знаш :D

Ja sam efikasan vojnik i vojnik koji odrzava svoju borbenu gotovost, i onih koji su mi dodeljeni i sa kojima sam..

Можда би могао да будеш командос ?
То ако си Хрватијанац.

Ако си Црногорац,
онда си само за БИА-у

Срби су најбољи војници,
а Сремци помиритељи (каже Никола Јокић)

vecina bi da kraducka

Јеббига, да искористимо док смо људи 100%.
Али кад почну чипове да нам уграђују неће више тога бити ...

Радзуме ? :cool:

Поцењујеш противника ?

И генералштаб ЈНА се смејао усташкој деци кад опколе касарну,
па усташе одвојише Хрватијанце од Југе !

Капелник и његови капелски Кресови .

Није се десило. Други су вас одвојили од Југе и у НДХ1 и у НДХ2

Прецењујете себе ... :kafa:

Back