другарица
Aktivan član
- Poruka
- 1.744
Aleksandar Vučić optužuje
SPS opet brašnom kupuje glasove!
Utorak - 18.08.2009
Srpska napredna stranka optužila je vlast zamanipulacije na vanrednim lokalnim izborima u Prištini i Peći. Ako je verovati optužbama SRS-a, na ovim izborima ponovo je do izražaja došla srpska predizborna „kreativnost“ - izbacivanje pristalica opozicije sa biračkih spiskova i kupovina glasova džakovima brašna. SNS je osvojio najviše glasova u Prištini, a SPS u Peći.
- Takva beskrupuloznost nije viđena otkad je za Milana Milutinovića „glasalo“ celo Prekaze, uključujući i Adema Jašarija, a tamo ni srpski tenk nije mogao da uđe - rekao je zamenik predsednika SNS-a Aleksandar Vučić i naveo da njegovoj stranci nisu bili dostupni birački spiskovi za jučerašnje izbore.
- Vlast je iz biračkih spiskova izbacivala one za koje su znali da nisu njihovi. Juče smo kombijem iz izbegličkog centra u Rakovici odveli na glasanje 35 ljudi, nijedan nije bio u biračkom spisku, a u Zemunu je od njih 25 samo jedan imao pravo glasa - rekao je Vučić.
Na konferenciji za novinare SNS-a prikazan je i snimak načinjen mobilnim telefonom na kojem se vidi kako čovek unosi džakove u beli kombi, a Vučić je rekao da je to brašno deljeno Romima da bi glasali za Socijalističku partiju Srbije.
- Sve je to juče u Gračanici organizovao Goran Jorgić, član grupe građana „Vidovdan“, koja je u koaliciji sa SPS-om - rekao je Vučić. Zamenik predsednika SNS-a je ocenio da je „srpska država u istom stanju kao 1999. i 2000. godine“ jer se sve urušava, a vlast misli da će zatvaranjem medija, ćutanjem, neradom, brašnom i šećerom moći da kupi izbore.
Prozvani Goran Jorgić kaže da je iznenađen ovim optužbama.
- To su obične dezinformacije. Ja sam sve vreme bio u štabu i to nema veze sa mnom. Nemam informacije da je Romima deljeno brašno. Nikada ništa nisam radio protiv SNS-a, čak imam mnogo prijatelja i rodbine u toj stranci i ne znam zašto baš mene proziva gospodin Vučić - rekao je Jorgić.
Sekretar RIK Veljko Odalović kaže da Vučić priča gluposti jer biračke spiskove vode opštinski organi.
- Čudi me to da Vučić to priča, a RIK nije dobio nijednu primedbu SNS-a. Birački spisak je javni dokument i postojao je javni poziv građanima da provere da li su u spiskovima. RIK dobije zaključen birački spisak - kaže Odalović. R. Femić
Он је луд! Прво су га малтретирали "монструозним снимком на ТВ Кошави" а сада кобајаги намештају изборе који немају никакав значај само да би њему напакостили. Где му је образ? Да ли он пати од неке параноје и маније гоњења или намерно просипа овакве глупости?
Десет хиљада бирача је уписано, изашла је трећина и то је понижавајуће. Странке које су "победиле" неће моћи ништа да ураде да помогну људима доле и поред тога он се цењка за гласове и глуми Калимера (то је неправда

Искрено, појма немам да ли је неко делио шећер за глас и то није ни важно. Камо среће да су им стварно дали јер су људи на Косову и гладни и жедни и боси и голи а Александар је једино умео да их слаже и обећа им пут који већ постоји и по коме се увелико вози. СПС нема потребе да на КИМ купује гласове јер тамо пролазе стандардно добро (а од тога опет немају ништа) а ако је неко делио шећер то само може да буде плус. Од шећера се свашта прави а од Ацине демагогије ништа.
Уосталом, ако му је толико дегутантно дељење хране бирачима на Косову који су угрожени, због чега је он ономад носио оне гајбе са јабукама у Лазу? Зашто је делио сендвиче по Земунском кеју? Ти које је он куповао храном нису ни најмање угрожени а тада се није сетио да поцрвени ...

Poslednja izmena: