I to sa metabolizmom nema BLAGE veze!!!
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Ali, Zemlja nije trošila nikakvu energiju.MMaaKKii:Isto tako moze se smatrati da je Zemlja otisla u svemirski prostor u pravcu suprotnom od rakete i vratila se dok je raketa mirovala. Na osnovu takvog razmatranja kretanja dolazi se do zakljucka da je blizanacu u raketi proslo vise vremena nego blizancu na Zemlji. Posto ove dve teorije ne mogu istovremeno biti tacne dobija se paradoks blizanaca.
DA,JA STUDIRAM FIZIKU ,PA ZNAM O CEMU SE RADI....KLINAC JE NA OSNOVU NEKIH HEMIJSKIH FORMULA TECNOSTI,KRVI...DNK I SLICNO,ZAKLJUCIO ONO STO SVI MI U STVARI ZNAMO.DAKLE PAZI OVO-MALI JE ZALKLJUCIO DA BI SE SVAKI ZIVI STVOR POSLAT NEGDE BRZINOM SVETLOSTI A NAPRAVLJEN OD OVOG OD CEGA SMO I MI,USTVARI RASPAO,PA S TIM U VEZI KAO OPOVRGAVA TEORIJU.TO JE PO MENI EXIBICIONISTICKI POTEZ,JER ANSTAJN JE COVEK KOJI JE TO DAO KAO PRETPOSTAVKU KAKO BI OBJASNIO SPECIJALNU TEORIJU RELATIVITETA.oNA GOVORI O CRNIM RUPAMA U SVEMIRU I O KONTRAKCIJI DUZINE I DILATACIJI VREMENA.dAKLE ZA RAZLIKU OD NJUTNOVE KLASICNE TEORIJE RELATIVITETA GDE KAD 2 CAMCA RECIMO PROLAZE JEDAN PORED DRUGOG NA SATOVIMA SVIH PUTNIKA,AKO IM JE TACAN SAT BICE VREME ISTO....ILI VIDECE DOGADJAJE I POJAVE OKO SEBE NA ISTI NACIN....RECIMO MOCI CE DA UOCE ISTO DRVO NA OBALI.KOD KOSMICKE TEORIJE TVRDI SE MEDJUTIM ,DA NA KOSMICKOM NIVOU ISTI DOGADJAJI SA RAZLICITE TACKE POSMATRANJA NE OSTAVLJAJU ISTI UTISAK I TAKO TO....BICE MI DRAGO AKO SI NESTO SHVATIO.NA KOSMICKOM NIVOU CETVRTA DIMENZIJA JE VREME JER SE MENJA,A INACE...ZA NAS JE VREME KONSTANTA.LEPO IPAK STO DECAK POKUSAVA NESTO DA DOVIJE....DkJm:Ko mi moze malo pojasniti ovu Ajnstanovu teoriju.
Cuo sam da ako dva blizanca rastavimo i jednog lansiramo brzinom svetlosti oko zemlje,a drugi ostane na zemlji onaj "lansiran"ce za 50 zemaljskih godina ostariti samo 30!
O cemu je rec?
I jos nesto,jel ste culi da je neki klinac(15 god.)iz BG-a navodno srusio tu Ajnstanovu teoriju?
Tako je ,klinac je nadobudni glupan..ali lepo sto se trudi....Pjer_Nis:Nista sto ima masu ne moze da se krece brzinom c, jer kako se priblizava brzini svetlosti, tako mu masa ide u beskonacnost, a sa porastom mase raste i potrebna energija za dodatno ubrzavanje, tako da ispada, da bi de postigla brzina c, potrebna je beskonacna energija da ubrza beskonacnu masu.
Inace, obarati Ajnstajnove blizance pricom o metabolizmu je ordinarna glupost. Blizanci su tu da objasne relativnost vremena, to je MISAONI EKSPERIMENT.
decak je mali burzuj....i eto,ne bihuzimala za relevantno....to sto je njegova "navodna"devojka rekla alikaze kao,njega fizika uopshte ne zanima...on jje to cisto tako uradio.....svasta na svetu....a kad sam je zamolila da me upozna s klincem...nesto je pocela da se vrpolji..kao da trazim ne znam shta.....ju,ju ju...absonic:koliko sam ja cuo taj mali je plagijator
NE DA TI VERUJEM NEGO SAM UBEDJENA!U TO SAMO VERUJU POJEDINE PRIMITIVNE DUSE OJE NE ZNAJU 2 I 2 DA SABERU KAKO VALJA I KJE BTW.DECAKU DIZU EGO,JER NJEGOVOM ORGANIZMU TO PRIJAneko_jako_simpatican:ej,nema veze da taj klinac moze da ospori tu teoriju! znam rad tog klinca(zove se marko)! bila sam i ja u st. petersburgu sa njim i donela srebrnu medalju,tj. drugo mesto,pa nisam digla toliku prasinu kao on. a u ono sto je pisalo u vecernjim novostima je pola i vise laz! veruj mi na rec!
PA FIZIKA NIJE BASH LAKA,ALI AKO TI LEZI ONDA MOZESH DA JE SLJAKASH.NAJBOLJE JE DA AKO DOLAZISH NA VEZBE I PREDAVANJA RDOVNO ,SEDNESH U PRVI RED IPITASH STA GOD NE KAPIRAH..VECINA LJUDI SEDI I SAMOPREPOSUJE,A ONDA KAD DODJU ISPITI NE DIZU GLAVU S KNJIGE.TJ.ZAVISI OD OSOBE DO OSOBE.JA SAM METEOROLOGIJU I ASTROFIZIKU NA BUDZET PROSLA,A UPISALA METEOROLOGIJU POSTO JE MOJA STRATEGIJA BILA ZAGARANTOVANA PROFESIJA I PRIZNATO SVUDA U SVETU,PA SAM IAKO JE ASTRO ZANIMLJIVIJA UPISALA OVO.IMASH JOJSH SMEROVA PRIMENJENA FIZIKA I INFORMATIKA,PA OVAJ MOJ,PA TEORIJSKA I EXP.FIZIKA I JOSH ZA PROFU FIZIKE U OSNOVNOJ....INACHE.....UPISI ONO STO VOLISH...NIKAF SE NE ZNA GDE POSAO MOZESH DA NADJESH I SA KJIM FAXOM.TU IMA MALOI SRECE,MALO I SUDBINE,MALO I LICHNE SPOSOBNOSTI..TJ.DOSTA JE U NJOJ.NE ZNAM STA BIH TI REKLA.JA SE SPREMAM INACHE ZA PRIMENJENE UMETNOSTI A NA OVOM CHUDU SAM JOSH UVEK CISTO POSTO NMAM POJMA KAD CU OVO DA UPISEM POSTO JE PRIJEMNI NENORMALAN.....POZZDkJm:A zasto je tebe to toliko potreslo?
Pa zar je to danas cudno?
Razumeo sam te dovoljno od onog texta... Gledao sam skoro neki dokumentarac bas o ovoj temi na B92! Sem sto su lepse uradili koreogravski, nisu nista vise rekli od toga sto si napisala! E, kako je na fizici? Interesuje me cime ces posle zavrsetka da se bavis? Ja hocu da studiram hemiju, ali svi mi kazu da nikako ne upisujem, jer "nema posla"!
Pozz