Nas voljeni Ajnstajn je rekao da je sve relativno masa, energija,vreme, gravitacija sve deluje jedno na drugo , mislio je da se sve planete i mi nalazimo kao masa u nekom prostor-vreme kontinuumu i da sve deluje jedno na drugo.Sad zamislite taj kontinuum kao veliki pljosnati sundjer, a na njemu tesku metalnu loptu nasu planetu, ona pravi svojom masom odredjenu deformaciju u tom prostoru ....ups to nije to,
a da ono sa satom, jednom se on tako setao a iza njega je bio sat nekih 10 metara, i on se zapitao kako zna koje vreme sad za njega vazi,
naravno pogledao je na sat, i razmislio,
to vreme koje on vidi ta spoznaja trenutnog vremena stize do njega onom brzinom kojom cestice svetlosti putuju od sata do njegovih ociju,
ali sta bi se desilo kada bi on bio brzi od te svetlosti?
Tada to vreme za njega ne bi vazilo ali za sve druge ljudi bi ostalo isto, on bi se nekako kretao brze od tog vremena i prema tome imao bi neko sopstveno vreme...
I tu je racunao i racunao...
nije mogao da izracuna pa je zamislio, da on ima brata blizanca koji ostaje na zemlji a ALbert se katapultira u svemir i krstari brzinom svetlosti bezeci tako od vremena on bi vrlo malo ostario za nekoliko godina kretanja (da je to moguce) dok bi njegov brat zaglavljen u svom protoku vremena bio starac...
E ja mislim tako nekako...valjda.