Parada danas u Beogradu !

Мислила сам, да си јако заинтересован, пошто данима суделујеш управо на тој теми.

Полиција је надлежна да изврши безбедносну процену, да дозволи одржавање неког скупа, на одређеној локацији
(коју процени за безбедну) или да га забрани.

Крај приче. Шта ту није јасно?

Izvini sto nisam pogledao pol.

Jasno je to sto si navela, da je skup zabranjen, ali ne bih rekao da je to, niti treba da bude "kraj price".

Ako drzava nije u stanju da fizicki zastiti svoje gradjane dok ostvaruju svoje ustavom garantovano pravo na okupljanje na zakazanoj lokaciji, zbog pretnji nasiljem raznih ekstremnih grupa, a pritom, gotovo istovremeno, predsednik te drzave govori: "Srbija jeste i biće zemlja slobode i mira", to je kontradiktorno. Na to sam mislio.

Odem po cigarete i slusam dva klinca u redu iza mene...
.....
"A gde hodaju? Mislim, gde idu?"
"Pa u krug."
"U je, pa oni nisu normalni."
"Pa nisu. Pa ******."

Nazalost, ta prica docarava koliko ima negativnih predrasuda i stavova prema gej ljudima, koje su i jedan od uzroka, nazalost, velike homofobije u Srbiji.

Ма само је довољно да затворите очи и да замислите да због неке
педерчине буде изгубљен неки млади живот...и нема даље расправе...

Mislim da ima rasprave.
Ako neko napadne bilo koga, pa i homoseksualca, nije kriva zrtva, nego nasilnik.
Nasilje je to sto treba zabraniti, a ne necije zakonsko pravo.

Драги педери,

сиктер на Ушће па се тамо гузичите !

А не да у центру града саблажњавате нормалан породични свет!

Mislim da nemas pravo da nekoga teras da ide gde nece.
Sta znaci "guzicite"?
Ako mislis na neke zakonski nepristojne radnje, to gej ljudi ne traze.
Oni se bore za postovanje njihovih ljudskih i zakonskih prava.

Sta znaci "normalan" svet?

Homoseksualci su ljudi kao i svi drugi, osim seksualne orijentacije.
Homoseksualnost nije bolest, niti poremecaj, to tvrdi medicina, ne prenosi se, nikoga ne ugrozava, i nije licni izbor.

Poslednja izmena:
Ako drzava nije u stanju da fizicki zastiti svoje gradjane dok ostvaruju svoje ustavom garantovano pravo na okupljanje na zakazanoj lokaciji, zbog pretnji nasiljem raznih ekstremnih grupa, a pritom, gotovo istovremeno, predsednik te drzave govori: "Srbija jeste i biće zemlja slobode i mira", to je kontradiktorno. Na to sam mislio.

Pa red je da i vi ****** otkrijete da nam je predsednik kontradiktorni mentol. To ostatak Srbije zna vec godinama.

Nazalost, ta prica docarava koliko ima negativnih predrasuda i stavova prema gej ljudima, koje su i jedan od uzroka, nazalost, velike homofobije u Srbiji.

Nema nikakve homofobije u Srbiji. Zasto bi se bilo ko plasio pedercina? Ima zgrazavanja nad njihovim nenormalnim ponasanjem i to je ocekivano.

Za pocetak, svi oni koji nisu homoseksualci.

Homoseksualnost nije bolest, niti poremecaj, to tvrdi medicina, ne prenosi se, nikoga ne ugrozava, i nije licni izbor.

Zvanicna medicina je nekad savetovala i pustanje krvi kao metod lecenja raznih bolesti. Zvanicna medicina nije uvek u pravu a posebno nije u pravu kad se od nas trazi da suspendujemo zdrav razum da bi prihvatili jedno administrativno i politicko misljenje da homoseksualizam nije bolest.

Свако је дужан да пријави јавно окупљање, а на МУП је да процени да ли је то окупљање у складу са законом, овде је процењено да је одржавање јавног скупа у строгом центру града ризичан по безбедност грађана и предложена је друга локација, што је нормално у свим демократским земљама. У Србији још није завладала анархија .

Jasno je to sto si navela, da je skup zabranjen, ali ne bih rekao da je to, niti treba da bude "kraj price".

Контрадикторно је много штошта, рецимо ово.....

3341bw0.jpg

..........и то у крају где има највише џипова, по глави становника на Балкану.

Beograd -- Državni organi će na svako nasilje i ugrožavanje ljudskih i demokratskih prava reagovati u skladu sa zakonskim ovlašćenjima, kaže predsednik Srbije Boris Tadić.

"Samo država ima pravo da primeni silu, u skladu sa zakonima, i država će zaštititi sve svoje građane, bez obzira na njihovu nacionalnu, versku, polnu, ili političku pripadnost", rekao je on. Država neće dozvoliti nasilje, a Srbija jeste i biće zemlja slobode i mira, rekao je Tadić na svečanosti završetka školovanja studenata 129. i 130 klase Vojne akademije.

http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2009&mm=09&dd=19&nav_category=11&nav_id=382324

Bilo bi lepo da je zaista kako kaze predsednik, ali ovaj govor je oprecan sa realnoscu.

Mislim da nije slucajno zaboravio da spomene i razlicitu seksualnu orijentaciju, s obzirom na to da je iz bezbednosnih razloga i zbog pretnji nasiljem, ugrozeno demokratsko pravo gej populacije (i onih koji ih podrzavaju) na okupljanje, gotovo istovremeno dok drzi govor " Srbija jeste i biće zemlja slobode i mira".

Mozda jeste zemlja slobode i mira, ako se zabranom okupljanja "ucutkaju" oni koji koji trpe nasilje i diskriminaciju, poput gej ljudi.

pa dobro nemoj biti na kraj srca, nije vm zabranjeno okupljanje bilo gde sem u centru beograda , takodje nije vam zabranjeno da se i dalje ko do sada trpate u bulju gde god pozelite , mislim da je to ipak veliki iskorak za ovu mracnu klerofasisticku tvorevinu , nikad mi necemo na zalost LBT populacije biti Holandija

budite to sto jeste niko vam ne brani al bez paradiranja

Zato vam nista i ne preostaje nego da emigrirate, kao alergicna u Holandiju :sad2:

Poslednja izmena:

Mislim da ima rasprave.
Ako neko napadne bilo koga, pa i homoseksualca, nije kriva zrtva, nego nasilnik.
Nasilje je to sto treba zabraniti, a ne necije zakonsko pravo.

Mislim da nemas pravo da nekoga teras da ide gde nece.
Sta znaci "guzicite"?
Ako mislis na neke zakonski nepristojne radnje, to gej ljudi ne traze.
Oni se bore za postovanje njihovih ljudskih i zakonskih prava.

ma hoce li konacno neko od vas smisleno odgovoriti---KOJA SU TO PRAVA UGROZENA HOMOSEKSUALACA ??? KOJA LJUDSKA A KOJA ZAKONSKA ????

Pa red je da i vi ****** otkrijete da nam je predsednik kontradiktorni mentol. To ostatak Srbije zna vec godinama.

Ja nisam rekao svoju seksualnu orijentaciju, a mislim da medju homoseksualcima, kao i medju ostalim, ima i ljudi razlicitih politicka opcija.

Nema nikakve homofobije u Srbiji. Zasto bi se bilo ko plasio pedercina?

Homophobia (from Greek homós: one and the same; phóbos: fear, phobia) is defined as an "irrational fear of, aversion to, or discrimination against homosexuality or homosexuals

Homofobija se definise kao iracionalan strah, averzija ili diskriminacija prema homoseksualcima ili homoseksualnosti.

http://en.wikipedia.org/wiki/Homophobia

demijan777:
O tome kolika je homofobija u Srbiji mozes se informisati:

http://www.gsa.org.rs/izvestaji/izvestaj-2008.pdf

U pitanju je istrazivanje CeSID-a (Centra za slobodne izbore i demokratiju) i GSA (Gej-strejt alijanse) koji je pokazao, nazalost, veliki stepen homofobije u Srbiji.

Nazalost, cak 70% ljudi u Srbiji smatra da je homoseksualnost bolest, iako medicina tvrdi da nije tako.
Vecina ljudi smatra da ne treba dozvoliti postojanje mesta gde bi se okupljali homoseksualci.
Za vecinu gradjana Srbije gej ljudi su neprihvatljivi kao saradnici ili nadredjeni na poslu, rukovodioci na drzavnom polozaju, prijatelji, srodnici ili vaspitaci (nastavnici) dece.
Uoceno je da pozitivniji stav prema gej ljudima imaju uglavnom mljadji, obrazovani i informisaniji ljudi, a negativniji stav uglavnom imaju stariji, i manje obrazovani ljudi.

Homofobija je takodje ocigledna iz cinjenice da gej ljude drzava ne moze ni fizicki da zastiti pri ostvarivanju svojih zakonskih prava zbog pretnji nasiljem.

Ima zgrazavanja nad njihovim nenormalnim ponasanjem i to je ocekivano.
Za pocetak, svi oni koji nisu homoseksualci.

Sta znaci "nenormalno ponasanje"?.
Ako mislis psihijatrijski, psihijatrija tvrdi da homoseksualnost nije bolest.
Kao sto rekoh, homoseksualci su uglavnom kao i svi ostali ljudi, osim seksualne orijentacije.

Zvanicna medicina je nekad savetovala i pustanje krvi kao metod lecenja raznih bolesti. Zvanicna medicina nije uvek u pravu a posebno nije u pravu kad se od nas trazi da suspendujemo zdrav razum da bi prihvatili jedno administrativno i politicko misljenje da homoseksualizam nije bolest.

Nekada je vecina ljudi mislila da je levorukost poremecaj, ali je medicina pokazala da nije tako. Zato je vazno postovati stav nauke, da se zbog predrasuda ne bi vrsila diskriminacija prema ljudima.

Nauka se vremenom razvija. Ima dvadesetak godina kako zvanicna nauka tvrdi da homoseksualnost nije bolest.

Ako zelis da opovrgnes naucni stav, onda to ucini naucnim sredstvima, dok to ne potvrdi odgovarajuca strucna svetska javnost, i relevantne akademske i druge naucne institucije. Misljenje treba zasnivati na cinjenicama, a ne na predrasudama.
Ko odbija da prihvati naucne cinjenice zbog svojih predrasuda, odbija da prihvata realnost.

ma hoce li konacno neko od vas smisleno odgovoriti---KOJA SU TO PRAVA UGROZENA HOMOSEKSUALACA ??? KOJA LJUDSKA A KOJA ZAKONSKA ????

O tome sam pisao ranije:

demijan777:
O tome kolika je homofobija u Srbiji mozes se informisati:

Постоји укупно тридесет чланова који оквирно сачињавају људска права, али за најзначајније принципе се сматрају следећи:

Право на живот, слободу и сигурност личности.
Право на образовање.
Право на запослење, плаћене празнике, заштита од незапослености и социјална сигурност.
Право на пуно учешће у културном животу.
Слобода од тортуре или свирепог, нехуманог третирања или казне.
Слобода мишљења, уверења и вероисповести.
Слобода изражавања и мишљења.

Gej ljudima u Srbiji je ugrozeno pravo na sigurnost licnosti.
Takodje trpe i torturu (psiholosku, verbalnu, pa i fizicku) zbog svog seksualnog opredeljenja

Poslednja izmena:
pa dobro nemoj biti na kraj srca, nije vm zabranjeno okupljanje bilo gde sem u centru beograda , takodje nije vam zabranjeno da se i dalje ko do sada trpate u bulju gde god pozelite ,

budite to sto jeste niko vam ne brani

Ja nisam rekao svoju seksualnu orijentaciju.
O tome kako su ugrozeni gej ljudi u Srbiji napisao sam u prethodnim postovima.

mislim da je to ipak veliki iskorak za ovu mracnu klerofasisticku tvorevinu , nikad mi necemo na zalost LBT populacije biti Holandija

Nekada je bilo zabranjeno zenama da se skoluju, i vecina je mislila da je to sramota, pa se, na srecu to promenilo.

al bez paradiranja

Zato vam nista i ne preostaje nego da emigrirate, kao alergicna u Holandiju :sad2:

Ako si pod "paradiranjem" mislila na okupljanje gej ljudi u borbi za svoja ljudska prava, to je njihovo zakonsko pravo, a zakon treba da vazi jednako za sve gradjane, bez diskriminacije.

Ako zelis reci da treba proterati gej ljude iz Srbije, progon ljudi zbog predrasuda i pretnji nasiljem je nesto uzasno, nehumano i to ne treba dozvoliti.

Ne treba progoniti zrtve, vec su nasilje i diskriminacija prema njima to sto ne treba dozvoliti.

pa vidis vecina gradjana ove zemlje smatra da je homoseksualnost protivprirodno ponasanje sto znaci na neki nacin neki vid genetskog poremecaja . a ono sto nije normalno znaci da je nenormalno

vama iz LBT populacije ne vidim koja prava su ugrozena sem to pravo da paradirate i prikazujete vas poremecaj normalnim. vas poremecaj nije normalan iz perspektive vecine ljudske populacije ali jeste iz vase perspektive i to je ok . druga prava koja su vam ugrozena ja zaista ne vidim.

pa pripadnik vase populacije Boris Tadic , bisexualac , je predsednik ove drzave ne znam sta hocete jos vise ? Da cela vlada budu vasi ljudi?

pa zar vam nije dosta sto je predsednik vas? :think:

O tome sam pisao ranije:

pa sad ja se ne mogu sloziti sa mnogo toga iznetog....
ko je i kad pitao na poslu da li je homoseksualac ili nije ???? kad je to bio preduslov za zaposlenje seksualna opredeljenost ??? ne shvatam potrebu da se po svaku cenu istice necija seksualnost.....pa i svaleri bi mogli da se organizuju u udruzenje----sigurno bi i oni bili prozvani od javnosti i verovatno premlaceni.....jednostavno seksualnost je intimna stvar svakog pojedinca...a brakovi---u srbiji---na balkanu---nema sanse a i ne trebaju biti odobreni....valjda je jasno da se to kosi sa osnovnim prirodnim zakonima a kamo li ljudskim...

MIslim da nista nije smesno u tome sto je grupi gradjana zabranjeno njihovo zakonsko pravo zbog nemogucnosti drzave da ih fizicki zastiti zbog pretnji nasiljem.
А бре човече њима није забрањен јавни скуп, само им је предложена друга локација што је нормално у свим демократским земљама.

nego ovo ce posebno interesovati pobedonosceva, sta na sve ovo kaze bivsi komunisticki apartcik , hrvat vladan iz londona na forumu b92 z:D

ZIG HEIL SERBIA, Ein Folk, ein Reich, ein Fuhrer

Koji je to trenutak od koga mozemo da kazemo da pocinje fasizam?

Naravno, na ovakvo pitanje nema odgovora.

Fasizam nije formalna, zakonska regulativa; fasizam u Nemackoj nije zapoceo Nirnberskim zakonima. Fasizam je prevladjujuce stanje duha, a bojim se da je Srbija sada tu negde i to ne od danas – Srbija je vrlo ozbiljno fasizovana zemlja, sa izvesnim oscilacijama, jos od sredine osamdesetih, pa do danas.

Razlog da ovo bas danas napisem je otkazana Parada ponosa u Beogradu. Drzava nije mogla da ucesnicima parade (kojih verujem, ne bi bilo vise od nekoliko stotina) garantuje fizicku sigurnost. Zasto ne vise od nekoliko stotina? Zato sto bi samo tih nekoliko stotina ljudi drugacijeg seksualnog opredeljenja imalo hrabrosti da se tako javno deklarise. Veruje se da je do 10% populacije u svakom drustvu homoseksulano opredeljeno; mnogi od njih upravo su surovi navijaci. Iz istrazivanja socijalne psihologije jako se dobro zna da su upravo navijacke grupe izrazito pogodan milje za latentni homoseksualizam: mladi muskarci, znoj, akcija, a ako treba i krv. Uostalom, gotovo jucersanji primer gotovo ubijenog Francuza u centru Beograda, odlican je ilustrator takve socijalne psihodinamike. Podivljali napadacki copor postadolescenata ubija mladica sipkama – tvrdim da je nemali broj njih pritom imao vrlo snaznu erekciju, ako ne i ejakulirao sasvim spontano. Ovo nije moja fantazija – to je u psiholoskoj literaturi nedvosmisleno mnogo puta dokumentovano. Uostalom, seksualno uzbudjenje vrlo je tesno povezano sa izrazito destruktivnim nagonom; cak i heteroseksualni odnos, koji naivno mozemo nazvati “vrlo strasnim” ostavlja tragove ponekad; ujedi i ogrebotine supstitucija su za masakriranje seksualnog partnera ili zeljenog seksualnog objekta.

Na psiholoskoj ravni, postoji dosta razloga da se smatra da su homofobne grupacije navijaca, Obraz, 1389. i sl. zapravo u znacajnoj meri i grupacije mladih sa znacajnim homoseksualnim sklonostima, od kojih se panicno brane svojom naglasenom i agresivnom homofobijom.

Medjutim, ceo problem ima i svoju sasvim jasnu politicku dimenziju.

Boris Tadic, osim ispraznih fraza o “ravnopravnosti gradjana”, koju je tesko prevalio preko usana, nije nasao za shodno da zauzme i za trunku aktivniji stav. Za ovo, cini mi se, postoje dva razloga:

1. Boris Tadic ne zeli da izrekne nista sto bi bilo suprotno glasackoj vecini, od koje ocekuje podrsku i glasove. Time se sam Tadic kompromituje kao beskrupulozan politikant – primer za suprotno, zrelo politicko ponasanje je hrvatski predsednik Mesic.
2. Boris Tadic je svestan, i to nije beznacajno, da o njemu po “carsiji” kruze vec dugo glasine o njegovim navodnim homoseksualnim aktivnostima i sklonostima.

O drugim politickim licnostima, koje su se povodom Povorke ponosa oglasavale, ne vredi ni trositi reci – sve su izjave bile slicne kao jaje jajetu: “Ja se licno ne slazem, ali smatram da ravnopravnost gradjana mora da se postuje!”

Pa ja nikada nisam upitao, niti me uopste zanima, seksualno opredelenje bilo kog politicara; mene zanima samo i jedino njihova aktivnost na javnoj sceni. Ko je od njih rekao da ce stati na celo te kolone, ne zato sto pripada gay populaciji, nego zato sto tim gestom zeli da damonstrira pravo svih gradjana na jednakost. Bunili smo se zasto Tadic nije isao na celu antifasisticke povorke u Novom Sadu, ali jednako imamo pravo da budemo nezadovoljni i zasto na celu ove povorke nije bio Tadic sa Cvetkovicem, Rasim Ljajic, Dinkic, Sutanovac i Dacic, ali i Cedomir Jovanovic, Vesna Pesic, Zarko Korac, Vesna Rakic-Vodinelic, Srdja Popovic i mnogi drugi od meni dragih likova iz “Pescanika”.

Ima tu jos jedan nezanemarljiv aspekt, a to je uloga SPC i klerofasistickih grupa koje su dobro poznate. Drzava je pred njima kapitulirala, napravivsi time jos jedan krupan ustupak mracnjastvu i anticivilizacijskim trendovima. Mitropolit Amfilohije je povorku nazvao Povorkom srama, a i da se nije oglasio, njegovo misljenje je jasno – uzgred, ta ista SPC nikada nije reagovala ni na Pahomija, ni na pedofile u vlastitim redovima, pa ni na pisanje Dejana Medakovica o sremskoj pijanici, koji se zarekao da vise ne pije po fruskogorskim manastirima, jer ga uvek nakon toga, narednog jutra, boli guza (D. Medakovic: “Efemeris”).

Znamo sta Amfilohije moze da kaze i to je u okvirima ucenja (i hipokrizije) njegove crkve; medjutim, drzava ne treba da se obracunava sa crkvom, nego sa klerofasistickim grupama gradjana, koje drzava ne samo da tolerise, nego po svemu sudeci i podrzava.

Drzava nije mogla da Paradi ponosa garantuje bezbednost, ali je zato potrosila 1 M dolara da bi se nekakvom nabildanom bilmezu platila sloboda nakon sto je gotovo ubio americkog gradjanina i da bi evo, sada, nakon sto su ga radikali prosetali Skupstinom, nestane u nekakvoj anonimnosti i ne znamo na sta je otisao 1 M dolara bednih poreskih obveznika Srbije. Usred Beograda gotovo je ubijen navijac, koji se nije isticao, kako pise, nikakvim spoljnim obelezjima, ali je imao veliki problem s govornom manom – namesto srpski, govorio je francuski. Cujem da navijaci zvizde na zvuke Marseljeze, ne shvatajuci sta muzika i reci te pesme znace u svetskoj kulturi i civilizaciji, dok s puno postovanja slusaju besmislenu himnu “Boze, pravde”, rojalisticki okreceni i podgrejani les od himne. Kazu da Homen trazi kosti Draze Mihajlovica i da je to glavna politicka zabava Srbalja – ne znam. Ono sto znam (citam i cujem) je da Tadic otvara skolu po imenu “Srbija” na Palama, a Dodig tvrdi da su Bosnjaci dovlacili mrtve leseve (kakva besmislica, kao da ima zivih leseva) da bi ocrnili Srbe – hej, ljudi, sada je septembar 2009!

Parada nije prosla jer u Srbiji razlicitost ne sme proci: svi smo mi jedan, saborni narod, sa jednom drzavom i jednim vodjom.

I onda, zasto ne:

Zig heil, Serbia!

znaci i vladan tvrdi da tadic ima homoseksualnih sklonosti? :think:

MIslim da nista nije smesno u tome sto je grupi gradjana zabranjeno njihovo zakonsko pravo zbog nemogucnosti drzave da ih fizicki zastiti zbog pretnji nasiljem.

Држава их штити као и сваког другога, и држава би са само половином жандарма које води на вечити дерби заштитила те педера, али ајој, неће да се губе политички поени.

Они су савршено заштићени, као и сви други, када не парадирају голих (и ружних) дупета по граду и нервирају свакога ко их види.

Ко ће мене заштити од те ружноће и гадости? Зашто то морам да гледам? Да се затворим у кућу док не прођу? ха ха ха како да не.

pa vidis vecina gradjana ove zemlje smatra da je homoseksualnost protivprirodno ponasanje sto znaci na neki nacin neki vid genetskog poremecaja . a ono sto nije normalno znaci da je nenormalno

vama iz LBT populacije ne vidim koja prava su ugrozena sem to pravo da paradirate i prikazujete vas poremecaj normalnim. vas poremecaj nije normalan iz perspektive vecine ljudske populacije ali jeste iz vase perspektive i to je ok . druga prava koja su vam ugrozena ja zaista ne vidim.

pa pripadnik vase populacije Boris Tadic , bisexualac , je predsednik ove drzave ne znam sta hocete jos vise ? Da cela vlada budu vasi ljudi?

pa zar vam nije dosta sto je predsednik vas? :think:

Држава их штити као и сваког другога, и држава би са само половином жандарма које води на вечити дерби заштитила те педера, али ајој, неће да се губе политички поени.

Они су савршено заштићени, као и сви други,

O tome kako su diskriminisani gej ljudi u Srbiji, o nasilju koje trpe i koja su im prava ugrozena sam napisao u prethodnim postovima.

Kao sto rekoh,

demijan777:
Nekada je vecina ljudi mislila da je levorukost poremecaj, ali je medicina pokazala da nije tako. Zato je vazno postovati stav nauke, da se zbog predrasuda ne bi vrsila diskriminacija prema ljudima.

када не парадирају голих (и ружних) дупета по граду и нервирају свакога ко их види.

Gej ljudi u Srbiji ne traze da "paradiraju golih dupeta", vec da se na zakonski pristojan nacin okupljanjem bore za svoja ljudska i zakonska prava.
Svako treba da se ponasa na zakonski pristojan nacin, bio hetero ili gej.

Ко ће мене заштити од те ружноће и гадости? Зашто то морам да гледам? Да се затворим у кућу док не прођу? ха ха ха како да не.

I mnogim ljudima se ne svidjaju razna javna okupljanja, bilo da su politicki mitinzi, koncerti itd. pa to ne znaci da ih treba zabraniti.
Treba biti tolerantan i postovati tudja ljudska i zakonska prava.
NIko nikoga ne tera da ucestvuje na povorci ponosa.
Na povorci ponosa ucestvuju i hetero ljudi koji zele da podrze gej ljude u borbi za svoja prava.

Poslednja izmena:
Pa naravno, u Srbiji ima mesta za sablje, strojevi korak, ulastene cizme, razmahane zastave, Tadica koji salutira deset puta pred kamerama i ogoljeni i trijumfantni militarizam, a nema mesta za paradu ljubavi i razlicitosti.

Rodila se jedna nova, mracna, klerofasticka kvazihriscanska dzamahirija zvana Srbija.

Je, još praćke sa posvetom da si im odnio uradio bi pravu stvar za ovo mučeno društvo, svi bi se divili tvome patriotizmu

Back