Par pitanja o forum-u 2.deo

zeenmc

Aktivan član
Poruka
1.052
Downloadovao sam na net-A 2 fajl-a phpBB-2.0.11 i phpBB-2.0.11-files,pretpostavljate da su to fajlovi forum-a,da li neko moze da mi objasni detaljnije o forum-u,jos bolje ako neko ima neki tutorial

HVALA

POZDRAV

========================================================
LinuxIsFREE

zeenmc:
Downloadovao sam na net-A 2 fajl-a phpBB-2.0.11 i phpBB-2.0.11-files,pretpostavljate da su to fajlovi forum-a,da li neko moze da mi objasni detaljnije o forum-u,jos bolje ako neko ima neki tutorial

HVALA

POZDRAV

LinuxIsFREE
Sta ti konkretno nije jasno? To je solidan forum, uradjen u PHP-u, open source, dozvoljen za upotrbu. Podaci se upisuju u bazu podataka. Postoji nekoliko tipova db servera koji su podrzani. Mozes da biras prilikom instalacije, u zavisnosti kojim db serverom raspolazez. Sa njihovog sajta, mozes da skines i prevod, kao i slicice (dugmice-linkove) za nas jezik(lang_serbian.zip, subSilver_serbian.zip). Sto se tice tutorijala, nije ti potreban, jer sve pise na njihovom sajtu (upitstvo za instalaciju, language suport itd...). Ne moze biti jednostavnije. Otpakujes *.zip fajl u root tvog web servera, otvoris tvoj omiljeni web browser i kucas: http://localhost/moj_direktorijum/phpBB2/index.php
Otvorice ti se njegova osnovna stranica sa formularom za instalaciju. Sledi uputstva, i to je to.

Back