Paprike u senfu

Pinocchio

Elita
Moderator
Poruka
19.179
Zimnicu nisam pravila par godina i razmišljajući šta bih mogla setim se ovog recepta. Nemam originalnu fotografiju ali to je otprilike to:

Paprike u senfu

2 kg crvenih paprika
500 g senfa
250 ml ulja

200 ml vode
200 ml alkoholnog sirćeta
200 ml ulja
1 kašike šećera
1,5 kašičica soli

Priprema

1. Paprike očistiti, oprati i narezati na tanke trakice. U šerpu sipati vodu, ulje, sirće, so i šećer. Prokuvati. Dodati paprike i kuvati 10-ak minuta. Kuvane paprike procediti i ohladiti.

2. Mešati senf postepeno dodavajući ulje. U dobro umućen senf dodati ohlađene paprike pa sve dobro izmešati. Sipati u tegle.

zimnica.jpg

Ja sam paprikar, sto znaci mogu da pojedem banana pakovanje od 18,5 kg paprika za nedelju dana i sto moj cale kaze kako ti paprika na dupe ne procveta....
Ali mi bre sva ta tumbanja paprike sa sirom, ovim onim steta i zao mi toga...

Slazem se ja da ne moze svako stalno da uziva u svezoj paprici i da je lepo imati i przeniju i punjene paprike iili salatu od pecenih paprika u ulju sa lukom i sircetom ili to i balsamiko sve te kombinacije ili za zimnicu , paprike u tegli sa lukom i esencijom ili rezane paprike ili ajvar ili rezani ajvar ili ljutis ili pindjur valjda se tako zove , ili tursija ili paprika i kupus....

Al mi ipak zao salame sa paprikom , paprike mi zao , paprike sa sirom , opet paprike mi zao , sir tu profitira, , ovo majonez, opet mi paprike zao , sta ce jadan majonez bez paprike, smesno.....

Zimnicu nisam pravila par godina i razmišljajući šta bih mogla setim se ovog recepta. Nemam originalnu fotografiju ali to je otprilike to:

Paprike u senfu

2 kg crvenih paprika
500 g senfa
250 ml ulja

200 ml vode
200 ml alkoholnog sirćeta
200 ml ulja
1 kašike šećera
1,5 kašičica soli

Priprema

1. Paprike očistiti, oprati i narezati na tanke trakice. U šerpu sipati vodu, ulje, sirće, so i šećer. Prokuvati. Dodati paprike i kuvati 10-ak minuta. Kuvane paprike procediti i ohladiti.

2. Mešati senf postepeno dodavajući ulje. U dobro umućen senf dodati ohlađene paprike pa sve dobro izmešati. Sipati u tegle.

Pogledajte prilog 1593508
Zvuči ekstra, pronaću da napravim

3kg zelenog paradajza
1/2kg šargarepe
1/2kg rena
2 kašike soli
4 kašike šećera
1 šoljica esencije
1/2l ulja
1/2 kg senfa

3kg paradajza samleti i ostaviti da se dobro ocedi (može i preko cele noći, voden je dosta). Samleti pola kg šargarepe i pola kg rena, dodati 2 kašike soli, 4 kašike šećera, šoljicu esencije, 1/2l ulja i 1/2 kg senfa.

Sve dobro izmešati i sipati u tegle.

Meni je ova najbolja 👌

Back