Papricice u saksiji - pomoc

Vojvodjanin = Zemunac

Zainteresovan član
Poruka
333
Pozdrav, zeleo bih da zasadim ljute papricice u saksiju pa imam par pitanja
Koju sortu papricica uzeti (da budu sto ljuce) i da li znate gde njihova semena ima u Beogradu?
Da li je okej da saksije napunim zemljom iz baste ili je pametnije da kupim zemlju? Koju?
Kako funkcionise proces sadnje semena?
Kada (ako Bog da) krenu da rastu biljke, koliko ih puta zalivati dnevno? Da li treba da stoje na direktnoj suncevoj svetlosti ili u zaklonu (pogotovo kad dodju visoke letnje temperature)?
Hvala :)

Sorte potrazi na internetu ja sam npr.sadio datil,habanero,bird eye,bugarsku sargarepu...Ukucas cili papricice na google i pronadjes...

Zemlja humus za biljke cvece kako god hoces,dodas i najsitnijeg peska da duze drzi vlagu...

E sada mozes da sadis direktno u saksiju a mozes da uzmes dodatnu saksiju posadis(stavis vise semena) zalijes i preko saksije navuces plasticnu kesu dobro zatvoris i ostavis par nedelja na suncanom mestu dok bijka ne naraste,naravno s vremena na vreme zalijes...To mu dodje kao neki rasadnik.Ako planiras da posadis vise semena onda ti je po meni ovo bolja metoda,ako sadis manje onda par semenki stavis u zemlju i kesa preko saksije i to je to..

Posle par nedelja najverovatnije ce ti izrasti male biljke koje posle presadis,rasadis u drugu saksiju...

Pozeljno je da kupisi i neko djubrivo imas u malim kesama od 5 kg,pitas u poljoapotekama ima i organskog i neorganskog,rastvoris ga u vodi,mozes i da ga stavis i u zemlju,mozes snjim i da zalivas biljke....

E sada sto se tice ljutine,ali u to nisam siguran 100% pogledaj na internetu,nivo vlage koje biljka dobija tokom noci moze da zavisi koliko ce paprika biti ljuta,mislim da sam gledao emisiju o tome...
Npr.meni su prosle godine paprike koje su trebale da budu eksta ljute bile maltene slatke,desavalo se da neke koje trebaju da budu blago ljute budu otrov ljute..

Pozdrav, zeleo bih da zasadim ljute papricice u saksiju pa imam par pitanja
Koju sortu papricica uzeti (da budu sto ljuce) i da li znate gde njihova semena ima u Beogradu?
Da li je okej da saksije napunim zemljom iz baste ili je pametnije da kupim zemlju? Koju?
Kako funkcionise proces sadnje semena?
Kada (ako Bog da) krenu da rastu biljke, koliko ih puta zalivati dnevno? Da li treba da stoje na direktnoj suncevoj svetlosti ili u zaklonu (pogotovo kad dodju visoke letnje temperature)?
Hvala :)
http://chili-papricice.com/

volim ove crvene, socne su, i nisu puno ljute..

chili_tre.jpg

Back