papanikolau?

orbital.

Početnik
Poruka
25
sad jedno ozbiljno pitanje. da li neko zna nesto o papanikolau grupama? moja bivsa rekla mi je da ima 3. grupu. da li to znaci da sam ja sada prenosilac virusa ili vec sta je to, i da treba da se lecim i ja? ono malo sto sam na netu uspeo da procitam o tome kaze da je rec o "premalignim celijama"... da li to znaci da ce moja bivsa dobiti rak grlica materice?

molim zaludne da preskoce ovu rubriku kao poligon za pokazivanje duhovitosti, samo ako neko ima stogod pametno da kaze neka se javi.

orbital.:
sad jedno ozbiljno pitanje. da li neko zna nesto o papanikolau grupama? moja bivsa rekla mi je da ima 3. grupu. da li to znaci da sam ja sada prenosilac virusa ili vec sta je to, i da treba da se lecim i ja? ono malo sto sam na netu uspeo da procitam o tome kaze da je rec o "premalignim celijama"... da li to znaci da ce moja bivsa dobiti rak grlica materice?

molim zaludne da preskoce ovu rubriku kao poligon za pokazivanje duhovitosti, samo ako neko ima stogod pametno da kaze neka se javi.
Trebao si ovo pitanje da postavis na forumu Zdravlje,dr bi ti odgovorila.Sa 3 grupom se rade analize i obicno radi biopsija.Moguce da je i HPV, a to je onda prenosivo.Opet, moze biti sve ok samo treba odraditi sve analize i popricati sa lekarima! poz.!

Decko znam ja.III grupa znaci da ima nekih promena ali one se lece vaginaletama -ne mogu da se setim kako se zovu.Nemoj da panicis nije nista strasno i nema veze sa tobom.III grupa PAPANIKOLAU moze da se dobije i od IIIgrupe sekreta.To moze da ima veze sa tobom.

E,jbga,ja na plivi zdravlje procitala drugacije.Najbolje da decko pita nekog strucnog ili da sam vidi.
3 grupa sekreta se leci Ginodaktanol vaginaletama i uopste nije strasna,gotovo da je sve zene imaju ali to nema veze sa PAPA testom i PAPA grupama.

vecavestica:
Decko znam ja.III grupa znaci da ima nekih promena ali one se lece vaginaletama -ne mogu da se setim kako se zovu.Nemoj da panicis nije nista strasno i nema veze sa tobom.III grupa PAPANIKOLAU moze da se dobije i od IIIgrupe sekreta.To moze da ima veze sa tobom.

Ne panicim, samo sam odgovoran, pa ne bih da sirim nepozeljne goste dalje. A i voleo bih da ona bude OK.

Hvala na pomoci, devojke, zlatne ste.

E sad cu ti reci moje skromno znanje oko toga...ti se josh raspitaj...papanikolau test treba da se zavrshi na II grupi da bi bio normalan...ukoliko je III grupa papanikolau testa onda znaci da je u pitanju neka bakterija koja se naravno lechi..Ukoliko tvoja devojka ima III grupu sekreta a Papanukilaua II onda je to o.k...Josh proveri...pozdrav

Ukoliko devojka ima papanikolau III obavezno se mora raditi biopsija radi iskljucivanja mogucnosti maligniteta, i to nema veze sa vaginalnim sekretom III grupe, stoga najbolje je da pitas devojku da li je dobro razumela svog ginekologa.
Ukoliko je u pitanju vaginalni sekret onda je potrebno uraditi odgovarajuce analize i utvrditi pravog uzrocnika infekcije te pristupiti lecenju oba partnera.

Back