Papa: "Zaštititi zakonom homoseksualce, oni imaju pravo na porodicu"

nesko101

Elita
Poruka
20.568
Papa: "Zaštititi zakonom homoseksualce, oni imaju pravo na porodicu"
U dokumentarnom filmu "Francisko" papa Franja je rekao da bi homoseksualci trebalo da budu zaštićeni zakonima građanskih zajednica.

Foto: Getty Images, Franco Origlia / Stringer

Foto: Getty Images, Franco Origlia / Stringer

Dodao je i da homoseksualci imaju pravo na porodicu.

"Oni su Božija deca i imaju pravo na porodicu. Niko ne bi trebalo da bude izopšten ili ogorčen zbog toga", naveo je papa Franja.

On je naglasio da je potrebno razviti zakone građanskih zajednica, prenosi Rojters.

"Tako su pravno zaštićeni. Zauzimam se za to", rekao je papa Franja.

https://www.b92.net/zivot/vesti.php?yyyy=2020&mm=10&dd=21&nav_id=1751183
E moj Papo da ideš putem Isusa Hrista onda bi rekao
Zaštititi zakonom siromašne, oni imaju pravo na život.
Sada me ne čudi ponašanje hrvata pod uticajem Vatikana a ako pomenem unazad i za Jasenovac je lično odgovoran njegov prethodnik u prekrivanju ustaša i njihovog genocida nad Srbima.Čak i za sadašnji razdor u SPC je ovaj Papa odgovoran.Vatikan je najveće zlo savremenog društva na putu Božijem.

не видим шта је то папа изјавио противно речима Исуса Христа. па Исусови савременици, учени Јевреји, згражавали су се јер је Он време проводио са осведоченим грешницима. једино што је Он истински осуђивао и презирао било је лицемерје.

jel to za odbijanje gejova ili za privlacenje?
Lak za kosu iz SFRJ rozе,plavi, crveni, zeleni još žene znale i razliku pa se ljutile ako promašiš boju bočice

Zato je kapitalizam zgodniji - ovo je Nivea a ovo Loreal ovo Avon...
Isti k. drugo pakovanje al ajd nisu boje nego imena

Go Gay - Idi Vesela (bezbrižna za frizuru, lak drži)

не видим шта је то папа изјавио противно речима Исуса Христа. па Исусови савременици, учени Јевреји, згражавали су се јер је Он време проводио са осведоченим грешницима. једино што је Он истински осуђивао и презирао било је лицемерје.

Provodio je vreme sa grešnicima, da, ali ne i sa pederima.

Oni spadaju u posebnu kategoriju.

I nikada i nigde se nije zalagao da peder_i treba da usvajaju decu i imaju porodicu.

I nigde nikada nije rekao da neoliberali u 21. veku treba pederastiju da uzdignu na nivo uzvišene ideologije i poželjnog modela ponašanja.

Papa čija je organizacija (ja lično RKC ne priznajem kao crkvu) vratila Evropu Srednjeg veka u pećinsko doba, spalila i ubila milione nevinih, "oprala" milijarde Koza noostre, Kamore i Ndrangete i čiji su pedofili sveštenici silovali ko zna koliko dece u prethodnih hiljadu godina treba da drži svoju prljavu gubicu zatvorenu narednih 10 milenijuma.

A Jasenovac i ulogu RKC u genocidu neću ni da pominjem. O tome svaki iole normalan Srbin zna sasvim dovoljno.

I nikada i nigde se nije zalagao da peder_i treba da usvajaju decu i imaju porodicu.

I nigde nikada nije rekao da neoliberali u 21. veku treba pederastiju da uzdignu na nivo uzvišene ideologije i poželjnog modela ponašanja.

Papa čija je organizacija (ja lično RKC ne priznajem kao crkvu) vratila Evropu Srednjeg veka u pećinsko doba, spalila i ubila milione nevinih, "oprala" milijarde Koza noostre, Kamore i Ndrangete i čiji su pedofili sveštenici silovali ko zna koliko dece u prethodnih hiljadu godina treba da drži svoju prljavu gubicu zatvorenu narednih 10 milenijuma.

A Jasenovac i ulogu RKC u genocidu neću ni da pominjem. O tome svaki iole normalan Srbin zna sasvim dovoljno.
A śto primaju priloge od lgbt vernika ako su posebna kategorija?

Lak za kosu iz SFRJ rozе,plavi, crveni, zeleni još žene znale i razliku pa se ljutile ako promašiš boju bočice

Zato je kapitalizam zgodniji - ovo je Nivea a ovo Loreal ovo Avon...
Isti k. drugo pakovanje al ajd nisu boje nego imena

Go Gay - Idi Vesela (bezbrižna za frizuru, lak drži)
ja to go citao kao go away

moraču se obuci :confused:

како ти знаш ко је од оних грешника с којима је Христос проводио време био педер? и по чему су педери посебна категорија? проблем је у томе што ви уопште не читате Христове речи, уопште не разумете Његову поруку. не можете да осудите, нити Црква сме да одбаци некога зато што је другачији. па Бог га је створио другачијим. одакле нам право да некога презиремо, кад сам Христос није презрео никога. презрели су Њега.

како ти знаш ко је од оних грешника с којима је Христос проводио време био педер? и по чему су педери посебна категорија? проблем је у томе што ви уопште не читате Христове речи, уопште не разумете Његову поруку. не можете да осудите, нити Црква сме да одбаци некога зато што је другачији. па Бог га је створио другачијим. одакле нам право да некога презиремо, кад сам Христос није презрео никога. презрели су Њега.
Tako je Staki, reci im...
Nek licimuri odgovore na pitanje Zaśto je Gospod stavio osećaj muškarcu odzada?
Ajd...

Tako je Staki, reci im...
Nek licimuri odgovore na pitanje Zaśto je Gospod stavio osećaj muškarcu odzada?
Ajd...
пази, и мене иритира агресивна и вулгарна LGBT идеологија, на којој многи профитирају, граде каријере, и од ње лепо живе не радећи ништа. али папа није подржао ту њуејџ веру, него нас је позвао да покажемо мало више хуманости и разумевања према другачијим од себе.

Ti izvrćeš Hristovo učenje.

Po tebi "crkva" valjda treba da prihvati i pedofile ili sledbenike sotone jer je i njih Gospod stvorio takve kakvi jesu.

Gde je granica?

I da ne bude zabune.

Ja nisam za progon gejeva, ali sam izričito protiv da se nazivaju porodicom.

Sve dok dva pedera ili dve lezbejke ne uspeju da naprave potomstvo bez ičije pomoći (nauke ili trećeg lica :lol:).

Ti izvrćeš Hristovo učenje.

Po tebi "crkva" valjda treba da prihvati i pedofile ili sledbenike sotone jer je i njih Gospod stvorio takve kakvi jesu.

Gde je granica?

I da ne bude zabune.

Ja nisam za progon gejeva, ali sam izričito protiv da se nazivaju porodicom.

Sve dok dva pedera ili dve lezbejke ne uspeju da naprave potomstvo bez ičije pomoći (nauke ili trećeg lica :lol:).
да, али папа није употребио српску именицу “породица”, него латинску “familia”, која нема корен у именици “пород”, него у “familus” (слуга), и означава домаћинство, тј. заједницу која дели исти кров и хлеб. ту не постоји прокреација као компонента која дефинише појам, него заједница живота. дакле, папа није мислио на секс, кад већ морам да ти цртам.

Back