ПАПА СТИЖЕ У ЦРНУ ГОРУ: Ватикан је пријатељ, а СПЦ главни проблем

Poslednja izmena:
Што вам смета папа, тај тип чини огромну услугу нашој спољној политици непризнавањем Косова.

aha, klasika lukavih Latina - prvo iza ledja napravis sranje, a onda javno govoris kako ne treba praviti sranje...sacuvaj nas boze njihovih usluga....

Nepisani uslovi za ulazak u EU, ali u svakom slučaju prověrljivi je da zemlja:

1. Održi gej paradu u prěstonici
2. Postane članica NATO-a
3. Da je posěti rimski Papa

Doslovce, svaka je morala slěditi ovaj put.

To je taj redosled prilikom inicijacije ulaska u zapadnu satanističku sektu...

...

Па у случају Косова ти чине огромну услугу. На страну прошлост.

ne moze na stranu proslost, kad je ista igranka u pitanju...to zamazivanje ociju ne pali, bar ne kod onih koji nesto znaju...evo - navedi ti nama kakve koristi je Srbija imala, kakve ima, i kakve koristi ce imati od tog nepriznavanja...dela...samo konkretno, molim te...znam da ti je papa uzor, ali ovaj put preskoci floskule i budi direktan...

ne moze na stranu proslost, kad je ista igranka u pitanju...to zamazivanje ociju ne pali, bar ne kod onih koji nesto znaju...evo - navedi ti nama kakve koristi je Srbija imala, kakve ima, i kakve koristi ce imati od tog nepriznavanja...dela...samo konkretno, molim te...znam da ti je papa uzor, ali ovaj put preskoci floskule i budi direktan...

Ако ти не разумеш зашто је значајно то што Римокатоличка црква у целини не признаје Косово онда немам ја та ту да објашњавам. Можда би папа требао да призна Косово и завуче вам га до јаја па би онда разумели.

Па у случају Косова ти чине огромну услугу. На страну прошлост.

Znas gde je izgradjena najveca katedrala na Balkanu?

Ne...nije Zagreb...
Ne...nije Split...
Ne...nije Mostar...
Ne...nije Široki...ni Posušje...

Već - PRIŠTINA...na Kosovu gde Katolika nema ni 1%

Tako da....mani me latinskih-vatikanskih "ogromnih usluga"...

Kao što sad preko Don Mila zaPapišavaju teritoriju Crne Gore (koju takođe Papisti odvojiše od Srbije...), tako misle i o Kosovu!

A taktika "nepriznavanja" im je samo providna mimikrija da ako mogu i celu Srbiju i Srbe stave pod Papine skute...kao što sad rade sa Ukrajinom...

Pametnom dovoljno...

Ако ти не разумеш зашто је значајно то што Римокатоличка црква у целини не признаје Косово онда немам ја та ту да објашњавам. Можда би папа требао да призна Косово и завуче вам га до јаја па би онда разумели.

naravno, upravo ono sto sam ocekivao...dakle, ne umijes da odgovoris u cemu konkretno je ta korist poi Srbiju...mozda zato sto je nema, sta velis?....

упамтите добро: кад папа пољуби неку земљу то није зато што воли њене људе већ зато што од тог момента његова екипа полаже право на ту земљу. у сваком погледу, верском економском финансијком ресурси људи и уопште свесвесве...

упамтите добро: кад папа пољуби неку земљу то није зато што воли њене људе већ зато што од тог момента његова екипа полаже право на ту земљу. у сваком погледу, верском економском финансијком ресурси људи и уопште свесвесве...

moz da srbiju poljubi samo u doope

Znas gde je izgradjena najveca katedrala na Balkanu?

Ne...nije Zagreb...
Ne...nije Split...
Ne...nije Mostar...
Ne...nije Široki...ni Posušje...

Već - PRIŠTINA...na Kosovu gde Katolika nema ni 1%

Tako da....mani me latinskih-vatikanskih "ogromnih usluga"...

Kao što sad preko Don Mila zaPapišavaju teritoriju Crne Gore (koju takođe Papisti odvojiše od Srbije...), tako misle i o Kosovu!

A taktika "nepriznavanja" im je samo providna mimikrija da ako mogu i celu Srbiju i Srbe stave pod Papine skute...kao što sad rade sa Ukrajinom...

Pametnom dovoljno...

Katedrala Majke Tereze nije najveća katedrala na Balkanu.

Ja ne vidim zašto je značajno, pošto je ogromna većina rimokatoličkih država priznala terorističku tvorevinu bez obzira na Vatikan. Osim Španije.

Katolicka crkva nema nikakav ugled. Ni u "vecinski katolickim zemljama", osim moooozda u Poljskoj i Madjarskoj, uglavnom crkva kao takva je otrcana, pogotovo katolicka. Zapadni politicari, pogotovo, ne zarezuju Papu ni za suvu sljivu, prema tome...

Katolicka crkva je najbogatija crkva na svijetu.Vatikan je jedna od najmanjih ali i najuticajnijih drzava.Nije bitno sto sve vise Austrijanaca napusta kaotlicku crkvu i sto ih sve manje vjeruje u Boga,bitno je sto Vatikan ima stotitine miliona $ na bankovnim racunima.

Ja ne vidim zašto je značajno, pošto je ogromna većina rimokatoličkih država priznala terorističku tvorevinu bez obzira na Vatikan. Osim Španije.

Nije ogromna većina, već je podeljeno pola-pola.

Od sveukupno 48 rimokatoličkih država, 24 priznaje Kosovo, a 24 ne.

Među rimokatoličkim državama koje se protive nezavisnosti Kosova, nalaze se prve najveće katoličke države na svetu (i po teritorijalnoj veličini i brojnosti stanovnika), u kojima živi preko 350 miliona rimokatolika. U samo jednoj od tih na koje mislim, Brazilu, živi više rimokatolika nego u Francuskoj, Italiji i Poljskoj zajedno.

Poslednja izmena:
Nije ogromna većina, već je podeljeno pola-pola.

Od sveukupno 48 rimokatoličkih država, 24 priznaje Kosovo, a 24 ne.

Među katoličke rimodržave koje se protive nezavisnosti Kosova, nalaze se prve najveće katoličke države na svetu (i po teritorijalnoj veličini i brojnosti stanovnika), u kojima živi preko 350 miliona rimokatolika.

Brazil i Argentina? Ili Filipini? Nije ni bitno, sumnjam da je za te države presudan u odluci da ne priznaju terorističku tvorevinu stav Vatikana.

Brazil i Argentina? Ili Filipini? Nije ni bitno, sumnjam da je za te države presudan u odluci da ne priznaju terorističku tvorevinu stav Vatikana.

I Meksiko.

Nije ni bilo reč o stavu Vatikana, već o pitanju da li ogromna većina katoličkih država priznaje Kosovo, a što jednostavno nije tačno.

P. S. Nije tema, no inače, uticaj Vatikana u Latinskoj Americi značajniji je nego u Evropi. Ne samo u kontekstu verskih fanatika; tamo i komunisti pre ili kasnije postanu vernici (i to žele što tešnje odnose sa Vatikanom). Fidel Kastro je u poslednjoj fazi bio pobožan čovek koji je prigrlio papu Jovana Pavla. Uticaj Vatikana u Evropi dosta je sužen; papa je potrošio 2007. godine sredstva i pokušavao da ugradi barem figurativno Boga ili tako neke religijske odredbe u lisabonski proces, ali nije uspeo i žestoko je iskritikovao sekularni (da ne kažem gotovo ateistički) pristup EU. To možda zvuči ovde neobično jer imamo na umu istorijsko iskustvo i nemamo toliko dodira sa tim svetom danas da ga sa unutrašnje strane upoznamo, ali nije situacija takva kako se kod nas pomalo mitološki posmatra, sa moćnim rimskim episkopom koji sinhronizovano deluje sa protestantskim Vašingtonom. :D Poglavar RKC se mogao zaratiti sa po sveta, preteći ekskomunikacijom u slučaju priznanja nezavisnosti Kosova, ali niti mu je to sa njegovog položaja u 21. veku mudar potez, niti je realno politički jer se tu opet vraćamo na onu ambasadorovu ne mogu Rusi biti veći Srbi od Srba.

Poslednja izmena:
I Meksiko.

Nije ni bilo reč o stavu Vatikana, već o pitanju da li ogromna većina katoličkih država priznaje Kosovo, a što jednostavno nije tačno.

P. S. Nije tema, no inače, uticaj Vatikana u Latinskoj Americi značajniji je nego u Evropi. Ne samo u kontekstu verskih fanatika; tamo i komunisti pre ili kasnije postanu vernici (i to žele što tešnje odnose sa Vatikanom). Fidel Kastro je u poslednjoj fazi bio pobožan čovek koji je prigrlio papu Jovana Pavla. Uticaj Vatikana u Evropi dosta je sužen; papa je potrošio 2007. godine sredstva i pokušavao da ugradi barem figurativno Boga ili tako neke religijske odredbe u lisabonski proces, ali nije uspeo i žestoko je iskritikovao sekularni (da ne kažem gotovo ateistički) pristup EU. To možda zvuči ovde neobično jer imamo na umu istorijsko iskustvo i nemamo toliko dodira sa tim svetom danas da ga sa unutrašnje strane upoznamo, ali nije situacija takva kako se kod nas pomalo mitološki posmatra, sa moćnim rimskim episkopom koji sinhronizovano deluje sa protestantskim Vašingtonom. :D Poglavar RKC se mogao zaratiti sa po sveta, preteći ekskomunikacijom u slučaju priznanja nezavisnosti Kosova, ali niti mu je to sa njegovog položaja u 21. veku mudar potez, niti je realno politički jer se tu opet vraćamo na onu ambasadorovu ne mogu Rusi biti veći Srbi od Srba.

U redu, nije tačno, lupio sam bez uzimanja u obzir Južne Amerike, mada mi je na umu uglavnom bila Evropa. Međutim, i dalje ne vidim benefite saradnje sa Vatikanom, pošto kao što sam već pomenuo, a oko čega se valjda slažemo, stav južnoameričkih zemalja prema pitanju Kosmeta nije uzrokovan stavom Vatikana, već radije antagonizmom koji većina tih zemalja gaji prema američkoj spoljnoj politici.

U suštini, muka mi je od trulih kompromisa. Da mi na jednoj strani neko ponudi izbor između netolerancije prema Vatikanu, i na drugoj tolerancije uz uticaj Vatikana da sve katoličke države povuku priznanje terorističke tvorevine, bez ikakvog razmišljanja bih izabrao prvu opciju i pride spalio Vatikan do temelja kada bih bio u mogućnosti.

Da nece Crnogorci da se pokatolice.Jadni ti su Njegos i Krlj Nikola."Tvrd je orah vocka cudnovata,ne slomi ga no pamet izgubi".

kralj nikolaj e bio lukavo i kalkulantsko gova.nce rode moj...

lijepo je on koketira do 1916, pokusavajuci da se ebe da mu ne udje...

a onda kada je doslo da nema izlaska i da proda srpsku bracu i svoje poreklo ili im pruzi odsutpnicu moro je izabrati ovo drugo jer bi mu narod tamo dosao glave...

nemoj sa njegosem ubrajat ovog manipulatora...

drugo, tamo vladaju milovi krimosi a lopinger nema naciju...mater bi prodo...

nece se srbi u nasoj postojbini nikada pokatoliciti... jer crna gora je olicje i preteca srpstva... mjesto porjekla slavnog obilica... prva nemanjiceva drzava u dolini zete...

srpsko je to rodjace, samo je nas problem potkupljivost... to imas i u bg, vucko je isti izdjanik ko i onaj skot dolje...

Back