Papa Franja dozvoljava blagoslov homoseksualnih parova - pod određenim uslovima

Koliko katolici kasne za svim drugim crkvama i zajednicama.

Zbog Bozje greske davsi navodno svu vlast papi.
Ovaj to iskoristio zbog finansiske koristi zabranio zenidbu.
A ono se namnpzili ...ederi...
Sad ne znaju kud ce pa daj da se zenimo da dodju malo i heteri jer propadosmo?
Ali ovaj sto poziva na heterstvo moze da ne osvane...

https://www.novizivot.net/vijesti/s...pDu9g_CbRGolUZ-o17kTrXTp5EKq9LlsD7A379U7NJzaw
 
Знамење: Гром ударио у статуу светог апостола Петра у бившој бискупији папе Франциска баш на његов рођендан

96_main-v1704385684.jpg


Кипу светог апостола Петра у цркви Богородице у бискупији Буенос Ајрес рука са кључем и ореол изнад главе откинути су ударом грома.

У недељу, 17. децембра 2023. године, гром је ударио у статуу светог апостола Петра у храму Пресвете Богородице, који се налази у надбискупији Буенос Ајреса, некадашњој бискупији садашњег папе Фрациска, преноси catholicvote.org.

Муња је разбила ореол на глави статуи светог апостола Петра и откинула му десну руку у којој је држао кључ, који римокатолици доживљавају као симбол папске моћи.

Неколико дана су информације о овом инциденту, које су се појавиле на интернету од једног италијанског блогера, сматране сумњивим. Али овај инцидент је касније потврдио римокатолички свештеник Хусто Лофеудо, који је објавио фотографију статуе.

Публикација напомиње да се инцидент догодио на рођендан папе Фрање и дан пре објављивања декларације Fiducia supplicans, која дозвољава благослов за истополне парове.

Католички блогер Тејлор Маршал је овој информацији додао и чињеницу да је гром ударио у статуу апостола Петра не само на папин рођендан и дан пре него што је био дозвољен благослов геј парова, већ и у његовој бискупији, будући да је Франциско био надбискуп дуго времена и кардинал Буенос Ајреса.

И друге римокатоличке публикације бележе чињеницу да је гром ударио у статуу упркос томе што се налази само неколико метара изнад земље, а громобрани се налазе високо изнад ње, на крову храма.

Статуа светог апостола Петра се не налази на главном улазу, већ на левој страни храма, на десној страни улаза. Лево од ње је статуа светог апостола Павла са гвозденим мачем у руци, који није оштећен.
 
Афрички римокатолички епископат колективно против црквених благослова за хомосексуалне парове:

https://www.bitno.net/vjera/aktualn...polnih-parova-te-istaknuli-jedinstvo-s-papom/

Ма то је потпуно наопака црква: свештеницима (изузев гркокатолицима=унијатима) се не дозвољава брак, световњацима се не дозвољава развод брака а сада даје црквени благослов хомосексуалним паровима. У свему овоме је добро што се на делу показује да је папа очито погрешив и да кроз њега не говори Свети Дух.
 

Back
Top