Paori se priključili zahtevu Jelisavete Vasilić da se objave podaci o zemljištu

Marcus Vipsanius Agrippa

Domaćin
Banovan
Poruka
4.890
Paori se priključili zahtevu Jelisavete Vasilić da se objave podaci o zemljištu
http://rs.n1info.com/journalist935/Nenad-Nesic

Nakon što je u slučaju "Čije je danas nekadašnje državno poljoprivredno zemljište?" predsednica Vlade zatražila od članice Saveta za borbu protiv korupcije da saopšti imena vojvođanskih paora koji brata predsednika Vučića, označavaju kao glavnog u kupovini zemljišta, a ona odgovorila da to neće učiniti, našoj televiziji se u vezi sa tim javio poljoprivrednik iz Zmajeva. U ime paora, on traži prijem kod premijerke i dokumentaciju od nadležnih institucija da bi se utvrdila istina o raspolaganju državnim poljoprivrednim zemljištem.

Vratili se, po ko zna koji put, na poljoprivredni vojvođanski put, da bi otkrili čiji su klipovi, ali još jednom klipovi su im zabijeni u točkove. Zato je jedan vojvođanski paor prešao na elektronski put i poslao mejl premijerki - poziva je na razgovor.


"Srž problema pljačke poljoprivrednog zemljišta po Vojvodini je u katastru. Osećao sam se dužnim da pozovem premijerku i pokažemo joj dokumenta koja se godinama kriju i godinama se krije pljačka poljoprivrednih kombinata i zemljišta, za Andreja Vučića mi stvarno nemamo dokaze, ali ovim putem pozivam paore da ne ostavljaju Jelisavetu (Vasilić) na vetrometini, ukoliko imaju saznanja neka se jave", rekao je Veselin Muhadinović.

A vetrovi sa državnog vrha duvaju već nedelju dana, od trenutka kada je članica Saveta za borbu protiv korupcije Jelisaveta Vasilić u jednom velikom intervjuu izgovorila i rečenicu: vojvođanski paori govore da je Andrej glavni u kupovini zemljišta.

"Evo, neka njena ćerka, njen zet, pokaže imovinu pa da vidimo ko je korumpirani kriminalac", rekao je Aleksandar Vučić.

"Koji su to paori, koje je to zemljište ili neka ona žena lepo podnese ostavku", poručila je premijerka Ana Brnabić.

Vasilićeva o predsednikovom, kako je rekla, nekulturnom i nevaspitanom obraćanju, nije želela da govori, a premijerki je poručila - ostavku ne dajem, razrešite me sami. Članica Saveta objašnjava da im za državno poljoprivredno zemljište, RGZ nikada nije dostavio kompletnu dokumentaciju zbog čega su tri izveštaja Saveta na temu nestanka podataka o svojini za hiljade i hiljade hektara zemlje, ostali nedovršeni.

"Iznenađujuće je istupanje Predsednice vlade, koja umesto da utrvrdi kako radi RGZ i zašto ne dostavlja tražene podatke i ne izvršava obavezujuća Rešenja Poverenika, kao i zašto su paori nezadovoljni, ona traži da joj se daju imena nezadovoljnih paora", navela je.

Interesantno je šta bi Predsednica uradila sa tim imenima, kakve bi to eventualno posledice moglo da ima po njih jer su se obratili Savetu i saopštili da u Vojvodini postoje slučajevi u kojima je vlast nezakonito omogućila nekim licima sticanje hektara i hektara državnog poljoprivrednog zemljišta, a na štetu paora.

Međutim, fokus vlasti u slučaju vojvođanske zemlje ništa ne može da pomeri.

"Određeni članovi Saveta vrlo svesno i namerno insinuiraju nekada neku korupciju, neke nečasne radnje, kao što je to urađeno u slučaju recimo Andreja Vučića, gde kažu - pa mi smo rekli da nemamo nikakav dokaz", kazala je Brnabić.

"Godinama objašnjavate narodu kako moj brat ima latifundije, zemljišta koliko hoće i evo sada kako smo u deset dana utvrdili da nema ni jedan jedini ar, niti je imao, kažu - pa niko to nikada nije ni rekao, pa sram vas bilo lažovi jedni", poručio je Vučić.

Na poruke Vasilićeve da je RGZ odbijao da Savetu dostavi dokumentaciju uz obrazloženja da se radi o poslovnoj tajni ili zbog nedostatka bezbednosnih provera, RGZ je odgovorio da se članica Saveta igra politikantskih igara, a da katastar ništa ne skriva.

http://rs.n1info.com/Vesti/a656026/...d-premijerke-Utvrditi-istinu-o-zemljistu.html

andrej-vucic-STARSPORT-1.jpg
 

gost 420053

Domaćin
Poruka
4.950
Pasnjaci , utrine , njive , livade , sume , kuce , zgrade,firme , sve to treba da bude javno dostupno sa svim promenama vlasnika od 1939 te godine do danas .
Kolko je tu "nestalo imovine " od rata do danas.
Da se nadovezem, sad kad bi za taj projekat imovine i nekretnina od 1939 te do danas , dala EU na primer 100 miliona eura , ne bi niko smeo ni hteo da to uradi.
 

Mystic+

Legenda
Poruka
68.755
Da se nadovezem, sad kad bi za taj projekat imovine i nekretnina od 1939 te do danas , dala EU na primer 100 miliona eura , ne bi niko smeo ni hteo da to uradi.

Nelogično!

I Nemci bi izgubili svu onu svojinu i svojinska prava za ono što su dobili od Vučića.

Tada bi njihova Nemačka radila protiv sopstvenih firmi u Srbiji.

Subjugacija je mnogo komplikovanija iz ugla suvereniteta ka kolonizatoru.
 

veliki krang

Legenda
Poruka
65.020
Ne ide to tako.Sada imate uvid u katastar vise od pola Srbije preko e uprave. Necete naci ni jedno ppoznato ime,nisu oni glupi, Zemlja se vodi na firme sa egzoticnim nazivima, Ne kupuju oni kao mi 10 ari za vikendicu, Vec ogromne parcele pored autoputeva.aerodroma ili buducih trasa koji samo oni znaju.

Crnje od crnog je što te trase znaju upravo preko države, to jest u saradnji sa njom...
 
stanje
Ova tema je zatvorena zbog neaktivnosti. Molim objavite novu temu i pridružite se diskusiji.

Top
  Blokirali ste reklame
Dragi prijatelju, nemojte da blokirate reklame - isključite Ad Blocker na Forumu, jer će tako mesto vaših susreta na Krstarici ostati besplatno za korišćenje.