Паника у ГСП због лажних путних налога за аутобусе без кочница

111111

Legenda
Banovan
Poruka
60.295
БЕОГРАД – Александар Јовановић (24) из Сремских Михаљеваца, бивши возач ГСП – а, који је обелоданио да шофери ове фирме морају да возе неисправне аутобусе са лажним путним налозима по којима су наводно технички исправни тврди за Правду да ће се радо одазвати позиву Инспекције рада! А права паника због лажних налога је настала јутрос после судара три аутобуса.
Он наводи да је спреман да потврди да је добио отказ после три месеца рада, јер је открио да се пријављени кварови на аутобусима не поправљају у радионици, већ једним потезом оловке и писањем фалсификованих налога.
- Колеге су ме звале и честитале ми на храбрости што сам јавно проговорио о преблемима. Одушевљени су што сам открио да сам се надређенима замерио када сам фотографисао путни налог у коме сам написао да аутобус има неисправне кочнице, врата и брисаче и обелоданио да су ми после експресне „поправке на папиру“ вратили неисправан аутобус! Многи возачи још увек не смеју да говоре за медије под именом и презименом, јер се плаше за своју безбедност и страхују да не изгубе посао. Међутим, група бивших колега, који су тужили ГСП и добили судски спор најавили су да ће ускоро проговорити због чега су били принуђени да покрену поступак и зашто сви возачи немају исте услове рада – каже Александар Јовановић.
Запослени у Сектору одржавања, који су нас замолили да им не објављујемо имена тврде да је у Саобраћајном погону „Земун“ настала паника после исповести Александра Јовановића.
- У земунском погону влада општа фрка међу надређенима због страха да ће неко вероватно морати да одговара за давање фалсификованих налога. Плаше се да ће Инспекција рада тражити пороверу путних налога, књига распореда, као и књиге одржавања аутобуса код пословође. На састаницима је тренутно једина тема како је неко имао храбрости да говори о томе и дрзнуо се да прозове надређене. Радници су одушевљени, јер су захваљујући јавном наступу Јовановића настали битни помаци и тек предстоје провере несавесног пословања – каже један возач аутобуса из Саобраћајног погоза „Земун“ (име познато редакцији).


http://www.pravda.rs/2012/07/13/panika-u-gsp-zbog-laznih-putnih-naloga-za-autobuse-bez-kocnica/
 
Znali su građani da je puno javašluka u monopolizovanom GSP-u.
Povećavaju cenu prevoza kad im se prohte.
Nekoliko puta godišnje.
Narod stenje i plaća,jer nema alternativu.
I šta nam nude ? Osim kukanja kako su u gubitku ili na pozitivnoj nuli.
A,treba pogledati koje krševe od autobusa guraju na prigradske linije....
Sve me više asociraju na EPS i RTS !
Banda prevaranata !
 

Back
Top