Pandur-zver tvrdi: "Pistolj je sam opalio!"

RoccoS

Veoma poznat
Poruka
11.405
44954.jpg


RAIČEVIĆ NEGIRAO KRIVICU ZA UBISTVO ĐORĐA ZARIĆA

(27)
Ponedeljak, 14. Februar, 2011.| Autor: Agencija TANJUG


BEOGRAD- Bivši pripadnik Interventne jedinice policije Miljan Raičević, na početku novog suđenja u Višem sudu u Beogradu, ponovo negirao krivicu za ubistvo Đorđa Zarića u Novom Beogradu 19. marta 2009. godine, ističući da je njegov službeni pištolj sam opalio prilikom otimanja sa Zarićem.

Prvom presudom Višeg suda, koju je Apelacioni sud ukinuo sredinom decembra prošle godine, Raičević je bio osuđen na sedam godina zatvora. Za to delo zaprećena je kazna zatvora od pet do 15 godina.

Raičević je, na današnjem pretresu prilikom izjašnjavanja o krivici, naveo da je u dosadašnjem toku postupka objašnjavao tok kompletnog događaja, ocenjujući da je njegovo "objašnjenje kompletnog događaja prirodnije od mišljenja sudskog veštaka".

Bivši policijac je ponovio da je njegova patrola nakon potere, zaustavila auto u kome je na suvozačevom mestu sedeo pokojni Zarić.

- Kada je izašao iz automobila odmah je počeo da mi otima oružje, kazao je Raičević i istakao da je nakon toga što je pištolj opalio, Zarić ispred njega pao okrenut leđima.

Na suđenju je saslušan i pripadnik Interventne jedinice Nikola Ivanović, koji se nalazio u kolima sa Raičevićem, ali on nije mogao da tvrdi kad je Zarić izašao iz vozila, niti kako je Raičević držao pištolj.

Ivanović je dodao da je ustaljena praksa službe da policajci ukoliko procene opasnost situacije repetiraju pištolje.

Nastavak suđenja zakazan je za 7. april, kada bi trebalo da budu saslušani sudski veštaci.

Raičević je bio uračunljiv, svestan svog dela, a u mladića je pucao s veoma male udaljenosti, pokazali su nalazi veštaka balističara, navodi se u optužnici.

Neposredno posle ovog incidenta policija je saopštila da je Zarić ubijen nakon policijske potere, pošto se opirao hapšenju, jer nije želeo da izađe iz vozila i otimao se s policajcem oko pištolja.
 
Poruka
23.163
Како пиштољ може сам да опали ? По тој логици полицајац може да тврди да је пиштољ сам изашао из возила и самовољно испалио смртоносни хитац.
Прича о момку који голорук напада наоружаног полицајца не пије воду Колико се сећам полицајац је првобитно тврдио да га је момак излазећи из возила ударио вратима по руци,чудо да сада не спомиње тај детаљ ?
 

Top