Panda titanium 2006 i firewall

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

sch

Aktivan član
Poruka
1.942
1. Koristim oko mesec dana Panda titanium antivirus + antispyware 2006 i zadovoljan sam ima tu svega, cak mi ne dozvoljava da biram telefone koje nisam vec prijavio itd...
Od nedavno mi njegov firewall ne dozvoljava da komuniciram na netu tako sto kada vec dobijem vezu i hocu da otvorim bilo koji browser, javlja da adresa nije ispravna ili nije dostupna. Kada onemogucim SAMO firewall, i ostavim sve ostale funkcije ukljucene, onda mi se pojavi Pandin meni gde me upozorava da je firewall iskljucen i kada izaberem opciju da se konektujem prema zadatim kriterijumima, tek onda mi dozvoli da idem dalje

2. Kao OS koristim XP PRO / SP2 i od danas mi windows firewall izbacuje WINDOWS SECURITY ALERT koji prijavljuje da je blokirao izlaz WINDOWS EXPLORERA na mrezu i pita me da li da ga pusti. Ja sam odgovorio sa KEEP BLOCKING , jer kontam , sta ce on na net ? Pretpostavljam da se neki trojanac lazno prijavljuje iza explorerovog imena.

Iskenirao sam sa Pandom u safe mod-u i tu je pronasao neki bxproxy.exe koji nije video u obicnom rezimu i ubio ga je, ali i dalje imam isti problem.

Ajmo , da Vas sad vidim....
 
Pisano je ovde na forumu dosta o raznim anti-virusima. Zaključak je opšti, definicije virusa su jednim delom različite između svih anti-virusa. Tako da možda Panda ne može da prepozna taj virus, ako pretpostavimo da postoji. Instaliraj još jedan anti-virus ako Panda to dozvoljava i skeniraj. Taman ćeš videti efikasnost Pande i ujedno je testirati pa onda prenesi šta si uradio da se zna. :)
 
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back
Top