Pametni telefon na vašem oku? To više nije naučna fantastika

Smartanabil

Buduća legenda
Moderator
Poruka
28.091

Sočivo sadrži mikro LED ekran čiji se softver može kontrolisati pomeranjem oka​


1653920074109.png


Kompanija je "oživela" proizvod direktno iz naučne fantastike nakon što je razvila kontaktno sočivo koje takođe funkcioniše kao pametni telefon.

Nazvan Mojo Lens, uređaj pretvara celo vidno polje u džinovski ekran za korisnika.


Sočivo sadrži mikro LED ekran čiji se softver može kontrolisati pomeranjem oka.

Mojo Vision, kompanija koja razvija ovaj proizvod, kaže da je napravio novi prototip svojih kontaktnih sočiva sa proširenom realnošću. Ova pametna kontaktna sočiva će oživeti "nevidljivo računarstvo", veruje kompanija.

Prototip je kritična prekretnica za kompaniju u razvoju, testiranju i procesu validacije ovog sočiva, i predstavlja inovaciju pozicioniranu na raskrsnici pametnih telefona, proširene stvarnosti/virtuelne stvarnosti, pametnih nosivih uređaja i zdravstvenih tehnologija.


Prototip uključuje brojne nove hardverske karakteristike i tehnologije ugrađene direktno u sočivo — unapređujući njegov ekran, komunikaciju, praćenje očiju i sistem napajanja.

Početne ciljane mušterije su osobe sa slabim vidom, jer će to biti medicinski odobren uređaj koji može pomoći delimično slepim ljudima da vide stvari bolje kao što su putokazi.

Od 2019. godine, Mojo Vision sarađuje sa američkom Upravom za hranu i lekove (FDA) kroz njihov "Breakthrough Devices" program, dobrovoljni program osmišljen da obezbedi bezbedan i blagovremen pristup medicinskim uređajima koji mogu pomoći u lečenju raznih stanja i bolesti.

Mojo Vision je do sada prikupio više od 205 miliona dolara od investitora, tako da verovatno nećemo morati dugo da čekamo pre nego što čujemo mnogo više o ovoj tehnologiji.


https://www.telegraf.rs/hi-tech/ged...n-na-vasem-oku-to-vise-nije-naucna-fantastika
 
Da biste mogli da kreirate nove teme, trajno koristite svoje ime i ne pogađate stalno slike - kliknite ovde da se registrujete.

Top
  Blokirali ste reklame
Dragi prijatelju, nemojte da blokirate reklame - isključite Ad Blocker na Forumu, jer će tako mesto vaših susreta na Krstarici ostati besplatno za korišćenje.