Palma gradi jos jedan stadion u Jagodini, stadion za americki fudbal

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Schutz

Aktivan član
Banovan
Poruka
1.293
Projekat stadiona americkog fudbala, "Celts Arena" u Jagodini:
arena2.jpg

arena3.jpg

arena4.jpg


http://www.strawberrycelts.com/arena.html


Kad smo vec kod Jagodine i Amerikanaca:

АМЕРИЧКА „ЕКСИМ“ КОРПОРАЦИЈА КОЈА ЋЕ И УНДУСТРИЈСКОЈ ЗОНИ ИЗРАДИТИ ДВЕ ПРОИЗВОДНЕ ХАЛЕ И ЗАПОСЛИТИ ПРЕКО 750 РАДНИКА ОДРЖАЛА ЈЕ ПРЕЗЕНТАЦИЈУ У СПОРТСКОЈ ХАЛИ „ЈАССА“

Америчка „Ексим“ корпорација која ће у индустријској зони Јагодине изградити две производне хале са по 10.000 квадрата, где ће запослити преко 750 радника, данас је у спортској хали „ЈАССА“ извршила презентацију својих производа. Вредност америчке инвестиције је 20 милона долара. Ради се о највећој инвестицији у историји поморавске престонице, изјавио је на презентацији, којој је присуствовало око 600 људи који су се већ пријавили за рад у овој фабрици, градоначелник Јагодине Драган Марковић Палма.

Америчка „Ексим“ корпорација чије је седиште у Орланду на Флориди има у свом саставу 16 комапнија и две банке и лепезу од преко 2.000 производа. Овај амерички произвођач металних конструкција и медицинских апарата данас је извршио своју презентацију, којој је у спортској хали „ЈАССА“ у Јагодини присуствовало око 600 људи који су се већ пријавили за рад у овој фабрици. Градоначелник Јагодине, Драган Марковић Палма рекао је да се ради о највећој инвестицији у историји Јагодине:

Вама је познато да смо ми обезбедили једну парцелу од 150 хектара, коју ћемо дати инвеститорима. Биће инвеститора из овог града, из Европе, велики број инвеститора из Европе долази у Јагодину ових дана. Имамо још једног инвеститора из Мађарске са којим смо се већ деведесет посто у начелу договорили, отвориће фабрику за производњу лекова, и биће запослено преко 70 радника, али највећи инвеститор свих времена у нашем граду је управо господин Алексић и његова комапнија која ће запослити преко 600 радника у наредном периоду, од четири месеца до две године. Оно што желим да кажем је да је Јагодина стекла услове да дође Европа у Јагодину, дошла је Америка у Јагодину, то је велики успех за наш град, имајући у виду да је потредесдник САД-а господин Бајден био у Србији и дао зелено светло да дођу инвеститори из Америке у Србију. Управо ми данас имамо велики разлог да се радујемо, ово је почетак, за младе људе, за све оне који не раде, наше борбе против беле куге, јер неће више бити у страху да рађају децу зато што немају посао.
- - Јагодина је одавно стекла услове да уђе у Европску унију, Европска унија, као и Америка доћи ће у Јагодину. Оно што је за мене важно, а пре годину дана је то био велики ризик, је да Јединствена Србија чији сам ја председник пресече и да се нправи проевропска Влада. Управо данас се показује да нисмо погрешили, крајем године Србија ће стати на белу шенген листу. Грађани Србије јануара месеца ће путовати без виза, а то је посебно важно за младе људе. Такође ћемо веома брзо стати на лситу кандидата за улазак у Европску унију и Србија има добру будућност. Ја нисам никада плашио грађане Србије и овог града економском кризом, увек сам био за то да се нађе начин како да се реши проблем економске кризе ио да се помогне нашим грађанима.

Подршку овој инвестицији дала је и амбасада САД-а у Београду, чији је високи функционер Роберт Кокта присуствовао данашњој презентацији.

Први човек „Ексим“ корпорације је наше горе лист, др Мирослав Алексић.

- Ми смо спремни за ову инвестицију. Већ смо пар месеци у конаткту са градоначелником Марковићем нама је требало 10.000 километара да дођемо до Јагодине, ми смо сад ту, са својим тимом, и кренућемо врло брзо у реализацију.

Након уводних говора присутнима је четрнаест америчких стручњака презентовало оно чиме се бави „Ексим“ корпорација. Ради се углавном о металним конструкцијама, као и машинама за израду производа од лима, челика и бакра који ће се производити у Јагодини. Предност ових производа који ће се највише користити у грађевинарству је једостваност и лако баратње истим. Поред металних конструкција „Ексим“ корпорација се бави и производњом медицинске апаратуре, а данас су један апарат за производњу кисеоника поклонили јагодинској болници.

Грађани Јагодине који су већ конкурисали за посао у овој фабрици своју шансу виде у новим погонима „Ексим“-а.

Градоначелник Јагодине Драган Марковић Палма је поручио да ће јагодинска администрација максималном брзином американцима издати дозволе за рад.

- Ја ћу као градоначелник овог града све учинити да „Ексим“ корпорација што пре успе, није мало за Србију у тренутку када је велики број отпуштања радника да се у овом граду запосли 600 људи, а очекујем да већ почетком следеће године индустријска зона у Јагодини запосли преко 3.000 радника.
 
Čisto sumnajm da je ovo bio njegov predlog, jednostavno ga je dobro dočekao.

Pa mozda ovi iz SAFS-a su ga nalozili malo ;) Ali hala bi mu bio bolji potez...ipak sa njom pokriva daleko vise sportova od kosarke,odbojke,rukometa.......pa moze i bazen zatvoreni u okviru te hale da ima...itd.....a ovako stadion za sport koji ovde i nije popularanm nesto....
 
Poslednja izmena:
EU traži projekte...Verovatno Palma ima bolji tim saradnika...DS je probušen ne više ni nepotizmom,već sektaštvom,nešto slično kao radikali...Svi su povezani i svi kradu:neutral:

Kako da neko koga karakterisu kao seljacinu i kome Betoven nije svirao na svadbi samo zato sto ga nije zvao moze da ima bolje projekte od fascinantnih i maximalno obrazovanih i strucnih experata iz DS i G17???
 
Kako da neko koga karakterisu kao seljacinu i kome Betoven nije svirao na svadbi samo zato sto ga nije zvao moze da ima bolje projekte od fascinantnih i maximalno obrazovanih i strucnih experata iz DS i G17???

Eh... Ima dosta stvari koje se ne komentarišu, a svi ih znaju...
Upoznati smo svi kako funkcionišu svi na visokim položajima...
Kako su došli do tamo?
Poštenim radom?
P.S. Pogledajte moj potpis...
 
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back
Top