PALJENJE

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

varadero

Početnik
Poruka
33
Prilikom paljenja racunara vidi se i cuje da HDD radi medzutim monitor se ne pali. Pokusao sam sa drugom grafickom karticom ali nista se ne dogadja.
Molim vas da mi neko pomogne.

Prilikom paljenja racunara vidi se i cuje da HDD radi medzutim monitor se ne pali. Pokusao sam sa drugom grafickom karticom ali nista se ne dogadja.
Molim vas da mi neko pomogne.

Da li ti se ovo desilo odjednom ili si ranije imao problema sa gašenjem računara u toku rada?

Da li ti je ispravan monitor?

Napajanje ti ne valja.

Moze biti od svega po malo,al ti niko nije rekao da izivadis ram ,stapicem za usi i alkoholom ocistis kontakte ,vratis i probas.
Proveri sve kablove da se nije koji pomerio,resetuj bios vadjenjem baterijice ako treba,al moze biti hard,maticna,napajanje,grafcka,ram.......

Moze biti od svega po malo,al ti niko nije rekao da izivadis ram ,stapicem za usi i alkoholom ocistis kontakte ,vratis i probas.
Proveri sve kablove da se nije koji pomerio,resetuj bios vadjenjem baterijice ako treba,al moze biti hard,maticna,napajanje,grafcka,ram.......

Slažem se, ali 90% ljudi pomisli "ah, pokvario mi se monitor. Računar radi ali nema slike". A, u većini slučajeva je onih 10% do monitora...

samo da ispravim sebe,hard nije nikako :) ,i bez njega mora da izadje slika ,sve ostalo stoji. ja bih krenuo od ciscenja kontakata,provere kablova,pa bih krenuo sa komponentama,posto pali,probao bih drugi ram i graficku,zatim napajanje,a ako je cpu ili ploca batali,pravac servis pa neka dijagnostikuju kvar,ili kupiti drugo ili popraviti

Na kompu mi je bilo podeseno da se gasi sam na stand by, ako ga ne koristim 15 min,zatim se pali pomeranjem misa...e sad..i dalje se gasi ok,aili nece vise da se upali preko misa nego moram na"dugme" da ga palim...zasto?

kod mene se ne dize iz stand-by pomeranjem misa vec klikom misa ili pritiskom bilo kog dugmeta na tastaturi;kod win7.
jesi li siguran da ne ide mozda u hibrnaciju,tu se dize sistem na power dugme?

mozda je neka od onih opcija u biosu,ne mogu tacno da se setim kako se zove al je oznacena kao S1,S2,S3,u control panelu mislim da nema neka opcija kojom moze da se bas specizira kako zelis da se dize iz stand by ,nesto se kao kroz maglu secam da moze i pomeranjem misa,ali nisma siguran zasto nekima hoce a nekima ne

kod mene se ne dize iz stand-by pomeranjem misa vec klikom misa ili pritiskom bilo kog dugmeta na tastaturi;kod win7.
jesi li siguran da ne ide mozda u hibrnaciju,tu se dize sistem na power dugme?

mozda je neka od onih opcija u biosu,ne mogu tacno da se setim kako se zove al je oznacena kao S1,S2,S3,u control panelu mislim da nema neka opcija kojom moze da se bas specizira kako zelis da se dize iz stand by ,nesto se kao kroz maglu secam da moze i pomeranjem misa,ali nisma siguran zasto nekima hoce a nekima ne

ma meni je sve super funcionisalo,nisam cackala nista i onda pre dva dana vise nece da se pali kao ranije(pomeranjem misa),nego mora na dugme...A nisam neki strucnjak za to,ako bi mogao neko sto jednostavnije da mi objasni kako da opet funcionise kao ranije..Hvala:D

Xe meni se par puta desavalo,probaj iscupaj strijni kabal od napajanja,zatim zadrzi dugme od paljenja otprilike minut,vrati kabal i probaj da upalis,znam da zvuci smesno ali kod mene je upalilo:bye:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Back