PALJENJE SVECA - 17. mart, godinu dana posle...

Svet se nije uzbudio ni pre godinu dana jer mu se to nije "uklapalo" u sliku. Svet - to znaci politicari koji su na vlasti u drzavama koje su ucestvovale u "resavanju" problema Balkana, dovoljno mocni da ogromnu vecinu domacih medija podrede svojim potrebama. A slika je odavno stvorena: Srbi su agresori, Albanci zrtve.
Sticajem okolnosti bila sam u prilici da vidim kakvo je bilo izvestavanje u jednoj evropskoj drzavi o kosovskom pogromu pre godinu dana. Prva vest je bila da je rec o planiranoj, organizovanoj i koordiniranoj masovnoj akciji ciji je cilj isterivanje Srba i unistavanje matrerijalnih dokaza njihovoh visevekovnog prisustva, vec sledeceg dana "drzavni" dnevnik ublazava ocenu reportera, govori se o "medjunacionalnim neredima", da bi posle tri dana bio samo kratak izvestaj da se stanje smiruje. Nikakav dodatna informacija o zrtvama, ni reci o srusenim manastirima i crkvama.
A setite se izjava tadasnjeg sefa Unmika, pa i ove najnovije sadasnjeg (uhapsi mu Karla jedinog coveka sa kojim je mogao da saradjuje u izgradnji sistema po demokratskim standardima...)
Dakle, ostaje nam da upalimo svece. I jos nesto, da ne pristanemo na komleks nize vrednosti koji nam neki, da bi opravdali sopstvene interese i politiku proisteklu iz njih, nude kao ulaznicu u njihov svet.
U Evropu mogu i samosvesni, normalni, demokratski nastrojeni Srbi, ne samo, kako to braca Crnogorci lepo kazu, lizisahani i podrepasi.

mi sami treba da poradimo na svom medjunarodnom statusu...

evo primer...

nekoliko dana pre "desavanja" na Kosovu, bio je teroristicki napad u Spaniji, jel' tako...
e, ovde nikom palo na pamet to da prokomentarise ili osudi...
e, onda kada su u Beogradu bili protesti zbog onog na Kosovu, skupili se ljudi i palili svece ispred spanske ambasade..."za zrtve terorizma, jer i mi smo zrtve terorizma i treba da se drzimo zajedno" i slicno...
da sam spanski ambasador, oter'o bih ih sve u tri lepe..."'de si bio kada se to desilo?"

isto i sa onim cunamijem...

Nexus 6:
mi sami treba da poradimo na svom medjunarodnom statusu...

evo primer...

nekoliko dana pre "desavanja" na Kosovu, bio je teroristicki napad u Spaniji, jel' tako...
e, ovde nikom palo na pamet to da prokomentarise ili osudi...
e, onda kada su u Beogradu bili protesti zbog onog na Kosovu, skupili se ljudi i palili svece ispred spanske ambasade..."za zrtve terorizma, jer i mi smo zrtve terorizma i treba da se drzimo zajedno" i slicno...
da sam spanski ambasador, oter'o bih ih sve u tri lepe..."'de si bio kada se to desilo?"

isto i sa onim cunamijem...

E, ja sam jedini zemljanin koji je zapalio svecu civilizaciji Mu, koja je masakrirana od civilizacije Hoj, obe zive negde daleko u Andromedinoj galaksiji i toga se niko nije setio a to je isto bio terorizam. Svecu sam zapalio ispred ambasade na zemlji civilizacije Jam, koju negde isto u kosmosu terorise civilizacija Rexon.

E sad razmisli sta si rekao!

Сада овако. Ја се тих људи сетим скоро сваки дан. Не знам зашто, али тај догађај ми се страшно урезао у памћење. Није важно да ли ће се свет потрести. Није у томе поента. Поента је да се тим људима бар једном годишње захвалимио

Back