Paleokastrica - Da li je neko od vas letovao tamo?

mirarbi

Primećen član
Poruka
801
Vrlo sam zainteresovana da sledece letovanje (2006.) provedem na Krfu u PALEOKASTRICI. Medjutim, vrlo malo beogradskih agencija ima ponudu bas za to mesto. Koliko sam uspela da vidim, u ponudi su samo Hotel „Paleokastrica“ ****, koji je za moje prilike nesto malo skuplji, i depadans Hotela „Apollon“ **+.

POTREBNE SU MI INFORMACIJE IZ PRVE RUKE, OD VAS KOJI STE LETOVALI BAS U PALEOKASTRICI.

Interesuje me da li ovo mesto ima dovoljno vanpansionskih sadrzaja – marketa, pekara, poslasticarnica, prodavnica, taverni, restorana?

Ima li uredjeno i uvece osvetljeno setaliste?

Postoji li redovna autobuska veza sa gradom Krfom i ostalim poznatijim mestima na ostrvu? Kako se krecu cene autobuskog prevoza?

Cini li vam se da ovo mesto ima sve sto je turisti potrebno za tih desetak dana odmora ili je pre za jednodnevni izlet?

Narocito bi mi znacili utisci nekoga ko je odseo u depadansu Hotela „Apollon“. Na Internetu sam nasla zvanicnu prezentaciju ovog hotela i sve izgleda super, ali, naravno, oni predstavljaju glavni objekat hotela, a ne depadans. Osim toga, ja ne verujem puno nasminkanim web prezentacijama ili brosurama turistickih agencija. Iskustva vas koji ste neposredno tamo bili, mnogo su mi znacajnija i presudna u odabiru odredista i smestaja.

U vezi depadansa Hotela „Apollon“, interesuje me sledece:
- Da li se nalazi tik uz hotel?
- Da li su OK. sobe? Pristojan namestaj, frizider, klima uredjaj, terasa (ali ne u prizemlju), mozda pogled na more?
- Da li ste bili zadovoljni hranom u hotelskom restoranu (u ponudi je polupansion – dorucak i vecera)? Vredi li placati polupansion u ovom hotelu?
- Imate li nekih zamerki na depadans hotela (buka, prljavstina, bube i slicno)?

Ne mozete ni da zamislite koliko bi mi vasi odgovori znacili.

Unapred HVALA svima vama koji mi odgovorite na ova pitanja.​

pasha

Početnik
Poruka
38
Ja sam bio prosle godine bash u Paleokastici i to u Apolonu ( u depadansi hotela) .
Znaci dobijash informaciju sa lica mesta , ovako
1.KRF je predivan , obavezno ici !!! Brdovit shumovit ,maslinjaka mnoshtvo , idealna klima dando 30-32 , noc svezij anego inache na moru...Cene ok_2-3 eura piche
2.Hotel ok , hrana takodje , osim ako nisi ekstremna u prohtevima i kolicinama
3.Plaze u Paleokatrici jedne od boljih i lepshih na celom ostrvu .
4.Voda -LED ,karakteristicno za Paleokastricu , ali zato je vode neverovatno cista , prozirna i nije toliko slana, a sve je to verovatno posledica brojnih podvodnih izvora slatkovodne vode .
5.Nocni zivot _nema_tragedija.2-3kaficha i to ti je bingo
6.Bez RENT A CAR-a ne pomisljaj da idesh na Krf .Cene su od 24-30 eura dan za manja kola.Skuteri oko 15
7.Obavezno obidji manastir u Paleokastrici ( ja inache nisam neki simpatizer istih , ali ovaj je neverovatan)
8. Ja sam obisao skoro celo ostrvo i mogu ti reci da je obala na kojoj je Paleokastrica lepsha , a ova gde su Dasija , Barbati i Krf zivlja i puna kaficha .
9.u Kasiopiju sam bio na 2 sata i mnogo je lepo mestashce , mala luka sa dosta kaficha i restorana , urbanizovano i interesantno , i prilicno se razlikuje od ostalih mesta na Krfu
cisto po polozaju. Ne znam shta se uvece deshava ali preko dana je skroz simpaticno .Preporuka !
10. Glavni grad Krf predivan , i neponovljiv . Obavezno obichi i stari i novi deo grada . Treba ce ti 2 dana , da sve obidjesh .
11.Dasia , Barbati , Ipsos , i sam jug Krfa sa te strane nishta specijalno , ali zato sa kontra strane ima jedno mesto Agios..(?) koje je na jezeru i koje je za surfere i nudiste idealka .dugacka peshcana plaza nekih 2-3 km sa vetrom i talasima .Obichi obavezno!
12.Blizu paleokastrice ima mala plaze Mirtiotisa ( pola plaze nudisti pola strejt) prelepo , okruzena stenjem i cetinarima , ali ose ubijaju:(
13. I ima sa te strane josh jedna plaza koja je vredna pomena Glifada _dugacka peshcana plaza sasvim ok .
Pored puteva kroz brda do plaza obavezno pazari vino i maslinovo ulje , jeftino a dobro!
Toliko za ovaj put , nadam se da sam uspeo da ti docaram prednosti Krfa , dodushe malo konfuznije zato shto zurim ahocu sve da ti ispricam.
Zaboravih reci za Aqua park (25 e dan , posle 15_15 eura) odlican , veliki i lepo sredjen.
A da,agencija s kojom sam ishao je RELAX ( sasvim korektno za SITNE pare) .
Ako neshto treba pitaj ....
pozdrav