ПАЛА ВЛАДА У ТУНИСУ...Ben Ali pobego iz zemlje!

110114139.jpg

Foto: AP

Val protesta
U Jordan protesti zbog cijena hrane i goriva

Val protesta zbog visokih cijena hrane širom sjeverne Afrike i Bliskog istoka zahvatio je u petak i Jordan, gdje se u više gradova najmanje 5.000 građana okupilo tražeći ostavku premijera Samira al-Rifaija.


Studenti, pripadnici ljevičarskih organizacija i aktivisti radničkih sindikata održali su protestne skupove u pet gradova - Amanu, Irbidu, Karaku, Saltu i Maanu, a demonstracije su protekle mirno.

Poslije žestokih protesta u Tunisu i Alžiru zbog strogih ekonomskih mjera, Jordan je, po naređenju kralja Abdullaha, početkom sedmice snizio cijene osnovnih prehrambenih namirnica i goriva, prenijele su agencije.

Moćna jordanska opoziciona organizacija Muslimansko bratstvo nije učestvovala u današnjim protestima. Njeno rukovodstvo ocijenilo je posljednje mjere vlade kao nedovoljne, ali će ta organizacija svoje neslaganje pokazati u nedjelju na mirnom skupu ispred zgrade parlamenta.

Deficit jordanskog budžeta dostigao je 2009. rekordne dvije milijarde dolara, devet posto BDP-a, dok su javne finansije pogođene općom ekonomskom krizom.

(FENA)
 
Val protesta zbog visokih cijena hrane širom sjeverne Afrike i Bliskog istoka zahvatio je u petak i Jordan, gdje se u više gradova najmanje 5.000 građana okupilo tražeći ostavku premijera Samira al-Rifaija.
[/B]


(FENA)


Ma obični folovi da na čelo tih država dođu poslušnici (poput naših) koji će u ime farmaceutskih i poljoprivrednih kompanija rešiti ZAUVEK pitanje gladnih u svetu.
 
Tunis je jedna lijepa Islamska zemlja koja treba da uspije izaci iz krize.To je nesto sto svakog muslimana dira i zato znacaj ovih demonstracija se mogu vidjeti odmah a to je da narod Tunisa zeli promijene.Da li su promijene Islamska ili prozapadne to cemo vidjeti ali sigurno je da Tunizani traze vecu slobodu govora i slobodu upotrijebe interneta.To je u skladu sa Islam jer svako moze imati slobodu govora i pricati o svemu sto hoce.Ipak nadam se da bi revolucija bila bolja da je sazdana na Islamu ali i ovo sto se desava je izvor Islama i ima potpru u Islamu.

tunisia_relief_map.png

deja vu ?:D
 

Back
Top